第127页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
五、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
This year I am very busy doing my Christmas shopping. I ____1____ (real) don't find what I want, and many ____2____ (thing) my daughter wants are not in shops or their prices are too high. I manage my money ____3____ (good). You know children don't think about the price much. So I have to ____4____ (buy) some things online. I've never thought about online shopping before. I have a few friends and they often do online ____5____ (shop). So I ask them for help. First, they tell me ____6____ (start) shopping early. And then I need to be wise ____7____ the delivery charges(运费) because they can be very different. My friends also tell me that online shopping is easy, but I should ____8____ (get) onto good sites. And last but not least, they tell me that if I feel good about ____9____ site, there may be a good reason. So they say I need to find the reason ____10____ I buy things on it.
1. ____
6. ____
This year I am very busy doing my Christmas shopping. I ____1____ (real) don't find what I want, and many ____2____ (thing) my daughter wants are not in shops or their prices are too high. I manage my money ____3____ (good). You know children don't think about the price much. So I have to ____4____ (buy) some things online. I've never thought about online shopping before. I have a few friends and they often do online ____5____ (shop). So I ask them for help. First, they tell me ____6____ (start) shopping early. And then I need to be wise ____7____ the delivery charges(运费) because they can be very different. My friends also tell me that online shopping is easy, but I should ____8____ (get) onto good sites. And last but not least, they tell me that if I feel good about ____9____ site, there may be a good reason. So they say I need to find the reason ____10____ I buy things on it.
1. ____
really
____ 2. ____things
____ 3. ____well
____ 4. ____buy
____ 5. ____shopping
____6. ____
to start
____ 7. ____with
____ 8. ____get
____ 9. ____a
____ 10. ____before
____
答案:
1. really 2. things 3. well 4. buy 5. shopping 6. to start 7. with 8. get 9. a 10. before
( )1. What does the underlined phrase "The horizontal scroll" mean in Chinese in Paragraph 3?
A. 上联
B. 下联
C. 横批
D. 牌匾
( )2. What does Paragraph 4 mainly talk about?
A. How we read Spring Festival couplets.
B. When we write Spring Festival couplets.
C. Where we paste Spring Festival couplets.
D. Why we have Spring Festival couplets.
( )3. Which of the following is TRUE about Spring Festival couplets?
A. People write on red paper.
B. Each line of them has four characters.
C. We must read them from left to right.
D. They were popular in the Zhou dynasty.
( )4. The ____ of Spring Festival couplets is NOT mentioned(提及) in the passage.
A. history
B. future
C. custom
D. meaning
A. 上联
B. 下联
C. 横批
D. 牌匾
C
( )2. What does Paragraph 4 mainly talk about?
A. How we read Spring Festival couplets.
B. When we write Spring Festival couplets.
C. Where we paste Spring Festival couplets.
D. Why we have Spring Festival couplets.
A
( )3. Which of the following is TRUE about Spring Festival couplets?
A. People write on red paper.
B. Each line of them has four characters.
C. We must read them from left to right.
D. They were popular in the Zhou dynasty.
A
( )4. The ____ of Spring Festival couplets is NOT mentioned(提及) in the passage.
A. history
B. future
C. custom
D. meaning
B
答案:
1. C 【点拨】根据第三段以及常识可知,“The horizontal scroll”是指“横批”。故选 C。2. A 【点拨】根据“Reading Spring Festival couplets is interesting. Here is the way”以及第四段内容可知,第四段主要介绍了如何读春联。故选 A。3. A 【点拨】根据“People write Spring Festival couplets in black or gold ink on red paper.”可知选 A。4. B 【点拨】根据全文内容可知,文章提到了春联的历史、习俗和意义,但对春联的未来没有提及。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看