2025年暑假零距离八年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假零距离八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假零距离八年级英语人教版》

Ⅲ.补全对话。(10分)
A. No, I don't think so.
B. What a beautiful girl!
C. Are there any differences between you and her?
D. Who is older, you or she?
E. Who's the girl in the photo?
A: Please show your photo to me, Nancy.
B: OK. Here you are.
A:1.
E

B: She's my friend.
A: Wow. 2.
B
Do you have anything in common?
B: Yeah, a lot. We both like playing tennis. She speaks Chinese as well as me.
A:3.
D

B: She's 9 months younger than me.
A:4.
C

B: Yes, she always has some opposite views (相反的观点). Sometimes, she makes me angry.
A: Do you think friends should be the same in every way?
B: 5.
A
I don't think differences are important in a friendship.
答案: 【解析】:
这是一个补全对话的题目,主要考查学生的英语口语交际能力和对上下文的理解能力。题目给出了五个选项,需要在对话的空白处选择最合适的句子填入。
1. 第一个空白处,根据B的回答“She's my friend.”可以推断,A在询问照片中的女孩是谁,所以选项E“Who's the girl in the photo?”最符合语境。
2. 第二个空白处,根据A的“Wow.”以及后面的“Do you have anything in common?”可以推断,A在看到照片后首先对女孩的美貌表示了赞赏,所以选项B“What a beautiful girl!”最符合语境。
3. 第三个空白处,根据B的回答“She's 9 months younger than me.”可以推断,A在询问B和照片中女孩的年龄大小,所以选项D“Who is older, you or she?”最符合语境。
4. 第四个空白处,根据B的回答“Yes, she always has some opposite views. Sometimes, she makes me angry.”可以推断,A在询问B和照片中女孩是否存在差异,所以选项C“Are there any differences between you and her?”最符合语境。
5. 第五个空白处,根据A的提问“Do you think friends should be the same in every way?”以及B后面的回答“I don't think differences are important in a friendship.”可以推断,B并不认为朋友之间需要在所有方面都相同,所以选项A“No, I don't think so.”最符合语境。
【答案】:
1. E
2. B
3. D
4. C
5. A
( )1. How will people feel when they meet the right person?
A. Surprised.
B. Sad.
C. Thankful.
D. Worried.
C

( )2. How can people get on well in life?
A. By letting failures go.
B. By making a good friend.
C. By finding someone who can make them smile.
D. By putting themselves in others' shoes.
A

( )3. What's the best title for the passage?
A. How to Be a Good Man
B. How to Get On Well with People
C. How to Forget the Past
D. Advice(建议) on Life
D
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和把握。题目给出了一个短文,短文内容主要围绕生活中的一些建议和感悟,然后提出了三个问题,需要学生从短文中找到答案。
1. 第一个问题问的是当人们遇到对的人时会有什么感觉。根据短文第一段中的“So, when we meet the right person, we will know how to be grateful for that.”可以确定答案应该是感激的,即选项C。
2. 第二个问题问的是人们如何能在生活中相处得好。根据短文倒数第二段中的“You can't get on well in life until you let failures go.”可以确定答案应该是让失败过去,即选项A。
3. 第三个问题问的是这篇文章最好的标题是什么。整篇文章主要围绕生活中的建议展开,所以最好的标题应该是关于生活的建议,即选项D。
【答案】:
1. C
2. A
3. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭