2025年暑假零距离八年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假零距离八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅲ.补全对话。(10分)
A. That's too common.
B. Can you lend it to me?
C. What do you want to share?
D. But I almost forget what it's about.
E. It's a story about four sisters growing up.
A: World Book Day is coming. Our after-school book club will hold an activity about sharing stories.
B:1.
A: I don't know. Can you give me some advice?
B: What about Little Women? 2.
A: But I don't like this kind.
B: What do you think of Robinson Crusoe?
A:3.
B: How about Treasure Island?
A: Er, I've heard of it. 4.
B: It tells a story about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasures.
A: Oh, that's wonderful! I want to share the story. Do you have this book?
B: Yes. It's my favorite book.
A:5.
B: Yes, of course.
A. That's too common.
B. Can you lend it to me?
C. What do you want to share?
D. But I almost forget what it's about.
E. It's a story about four sisters growing up.
A: World Book Day is coming. Our after-school book club will hold an activity about sharing stories.
B:1.
C
A: I don't know. Can you give me some advice?
B: What about Little Women? 2.
E
A: But I don't like this kind.
B: What do you think of Robinson Crusoe?
A:3.
A
Many students have already read it.B: How about Treasure Island?
A: Er, I've heard of it. 4.
D
B: It tells a story about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasures.
A: Oh, that's wonderful! I want to share the story. Do you have this book?
B: Yes. It's my favorite book.
A:5.
B
B: Yes, of course.
答案:
【解析】:
这是一个补全对话的题目,主要考查学生的英语口语交际能力和对上下文的理解能力。学生需要根据对话的上下文,选择最合适的句子填入空白处,使对话完整、通顺。
1. 第一个空白处,根据下文“I don't know. Can you give me some advice?”可知,此处应询问对方想要分享什么故事,因此选项C“What do you want to share?”最为合适。
2. 第二个空白处,根据上文“What about Little Women?”可知,此处应对《小妇人》这本书进行简要介绍,因此选项E“It's a story about four sisters growing up.”最为合适。
3. 第三个空白处,根据下文“Many students have already read it.”可知,此处应表示对这本书的某种负面评价,因此选项A“That's too common.”最为合适。
4. 第四个空白处,根据下文“It tells a story about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasures.”可知,此处应表示自己几乎忘记了这本书的内容,因此选项D“But I almost forget what it's about.”最为合适。
5. 第五个空白处,根据上文“Yes. It's my favorite book.”和下文“Yes, of course.”可知,此处应询问对方能否借给自己这本书,因此选项B“Can you lend it to me?”最为合适。
【答案】:
1. C;2. E;3. A;4. D;5. B。
这是一个补全对话的题目,主要考查学生的英语口语交际能力和对上下文的理解能力。学生需要根据对话的上下文,选择最合适的句子填入空白处,使对话完整、通顺。
1. 第一个空白处,根据下文“I don't know. Can you give me some advice?”可知,此处应询问对方想要分享什么故事,因此选项C“What do you want to share?”最为合适。
2. 第二个空白处,根据上文“What about Little Women?”可知,此处应对《小妇人》这本书进行简要介绍,因此选项E“It's a story about four sisters growing up.”最为合适。
3. 第三个空白处,根据下文“Many students have already read it.”可知,此处应表示对这本书的某种负面评价,因此选项A“That's too common.”最为合适。
4. 第四个空白处,根据下文“It tells a story about a boy who goes out to sea and finds an island full of treasures.”可知,此处应表示自己几乎忘记了这本书的内容,因此选项D“But I almost forget what it's about.”最为合适。
5. 第五个空白处,根据上文“Yes. It's my favorite book.”和下文“Yes, of course.”可知,此处应询问对方能否借给自己这本书,因此选项B“Can you lend it to me?”最为合适。
【答案】:
1. C;2. E;3. A;4. D;5. B。
( )1. The hall where Alice stayed is _.
B. big and high
C. wide and low
D. big and wide
( )2. How did Alice feel when the gold key fitted into a lock?
A. Tired. B. Shocked.
( )3. Which is TRUE according to the passage?
A. Alice had never seen the White Rabbit before she got to the hall.
B. Some of the doors around the hall were locked.
C. Alice noticed the little door as soon as she entered the hall.
A
A. long and lowB. big and high
C. wide and low
D. big and wide
( )2. How did Alice feel when the gold key fitted into a lock?
A. Tired. B. Shocked.
C
C. Happy. D. Interested.( )3. Which is TRUE according to the passage?
A. Alice had never seen the White Rabbit before she got to the hall.
B. Some of the doors around the hall were locked.
C. Alice noticed the little door as soon as she entered the hall.
D
D. The passage is from Alice in Wonderland.
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解题。题目给出了一个英文段落,需要从段落中提取相关信息来回答三个问题。
1. 对于第一个问题,需要找到描述Alice所在大厅的句子。在段落中,“She found herself in a long, low hall.”明确描述了大厅的形状,即“long and low”。
2. 第二个问题询问Alice把金钥匙插进锁里时的感觉。在段落中,“She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!”表明Alice插上钥匙并发现它合适时感到很高兴,因此答案应为“Happy”。
3. 第三个问题要求判断哪个选项是正确的。需要逐一审视每个选项,并将其与段落中的信息进行对比。
A选项说Alice在到达大厅之前从未见过白兔,但段落中明确提到“She looked up, and found the White Rabbit was still in sight.”,说明她在到达大厅之前已经见过白兔,因此A选项错误。
B选项说大厅周围的一些门是锁着的,但段落中说“There were doors all around the hall, but they were all locked.”,说明所有的门都是锁着的,而不是“一些”,因此B选项错误。
C选项说Alice一进入大厅就注意到了那扇小门,但段落中说“she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door.”,说明她是在后来才注意到那扇小门的,因此C选项错误。
D选项说这段文章来自《爱丽丝梦游仙境》,这与段落开头的“Alice in Wonderland”相符,因此D选项正确。
【答案】:1. A;2. C;3. D。
1. 对于第一个问题,需要找到描述Alice所在大厅的句子。在段落中,“She found herself in a long, low hall.”明确描述了大厅的形状,即“long and low”。
2. 第二个问题询问Alice把金钥匙插进锁里时的感觉。在段落中,“She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!”表明Alice插上钥匙并发现它合适时感到很高兴,因此答案应为“Happy”。
3. 第三个问题要求判断哪个选项是正确的。需要逐一审视每个选项,并将其与段落中的信息进行对比。
A选项说Alice在到达大厅之前从未见过白兔,但段落中明确提到“She looked up, and found the White Rabbit was still in sight.”,说明她在到达大厅之前已经见过白兔,因此A选项错误。
B选项说大厅周围的一些门是锁着的,但段落中说“There were doors all around the hall, but they were all locked.”,说明所有的门都是锁着的,而不是“一些”,因此B选项错误。
C选项说Alice一进入大厅就注意到了那扇小门,但段落中说“she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door.”,说明她是在后来才注意到那扇小门的,因此C选项错误。
D选项说这段文章来自《爱丽丝梦游仙境》,这与段落开头的“Alice in Wonderland”相符,因此D选项正确。
【答案】:1. A;2. C;3. D。
查看更多完整答案,请扫码查看