2025年暑假零距离八年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假零距离八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅲ.补全对话。(10分)
A:What a heavy rain yesterday afternoon, Kevin!
B:Yes,Larry.
A:1.
B:I was at school.
A:Err... What were you doing?
B:I was having a P. E. class on the playground. Guess what? 2.
A:I'm sorry to hear that. Then how did you get home from school? By bike?
B:3.
A:4.
B:Really? That was too bad! Were you wearing your raincoat?
A:Of course. I rode quickly but I was still 20 minutes late for the party. 5.
B:How lucky you were!
A:What a heavy rain yesterday afternoon, Kevin!
B:Yes,Larry.
A:1.
B
B:I was at school.
A:Err... What were you doing?
B:I was having a P. E. class on the playground. Guess what? 2.
A
A:I'm sorry to hear that. Then how did you get home from school? By bike?
B:3.
C
What about you? What were you doing?A:4.
E
I was on my way to Rick's birthday party.B:Really? That was too bad! Were you wearing your raincoat?
A:Of course. I rode quickly but I was still 20 minutes late for the party. 5.
D
B:How lucky you were!
答案:
【解析】:
这是一个补全对话的题目,主要考查学生的英语对话补全能力。学生需要根据对话的上下文,从给出的选项中选择最合适的句子填入空白处,使对话完整、通顺。
1. 第一空:根据B的回答“I was at school.”,A应该是在询问B在某个时间点的位置,所以选项B“Where were you at that time?”最符合语境。
2. 第二空:根据A的回答“I'm sorry to hear that.”,可以推断B在描述一个不太好的情况,选项A“We all got wet.”描述了B和同学们在雨中上体育课,都淋湿了,符合语境。
3. 第三空:A问B“Then how did you get home from school? By bike?”,B的回答应该是关于他如何回家的,选项C“No,my father drove me home.”符合语境。
4. 第四空:B问A“What were you doing?”,A的回答应该是关于他在那个时间点正在做什么,选项E“Oh,I was riding my bike at that time.”符合语境。
5. 第五空:A描述了他去参加Rick的生日聚会,但是迟到了,B说“How lucky you were!”,可以推断A在描述他到达聚会时的情景,选项D“When I got there, they were cutting the birthday cake.”符合语境。
【答案】:
1. B;2. A;3. C;4. E;5. D。
这是一个补全对话的题目,主要考查学生的英语对话补全能力。学生需要根据对话的上下文,从给出的选项中选择最合适的句子填入空白处,使对话完整、通顺。
1. 第一空:根据B的回答“I was at school.”,A应该是在询问B在某个时间点的位置,所以选项B“Where were you at that time?”最符合语境。
2. 第二空:根据A的回答“I'm sorry to hear that.”,可以推断B在描述一个不太好的情况,选项A“We all got wet.”描述了B和同学们在雨中上体育课,都淋湿了,符合语境。
3. 第三空:A问B“Then how did you get home from school? By bike?”,B的回答应该是关于他如何回家的,选项C“No,my father drove me home.”符合语境。
4. 第四空:B问A“What were you doing?”,A的回答应该是关于他在那个时间点正在做什么,选项E“Oh,I was riding my bike at that time.”符合语境。
5. 第五空:A描述了他去参加Rick的生日聚会,但是迟到了,B说“How lucky you were!”,可以推断A在描述他到达聚会时的情景,选项D“When I got there, they were cutting the birthday cake.”符合语境。
【答案】:
1. B;2. A;3. C;4. E;5. D。
( )1.Why did the writer go to the coffee shop?
( )2.What happened to the boy while he was running after the football?
( )3.How might the writer feel at the end of the story?
B
( )2.What happened to the boy while he was running after the football?
D
( )3.How might the writer feel at the end of the story?
A
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握能力。文章主要讲述了一个周六,作者去咖啡店见朋友时,目睹了一起交通事故,以及后续的处理情况。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中直接找到作者去咖啡店的原因。
2. 第二题也是细节理解题,需要找到关于小男孩在追足球时发生了什么的描述。
3. 第三题是推理判断题,需要根据文章的结尾部分,推断出作者可能的感受。
【答案】:
1. B
根据文章第一句“Last Saturday, I went to a coffee shop to meet a friend of mine.”可知,作者去咖啡店是为了见朋友,所以选项B“To meet his friend”是正确的。
2. D
根据文章第二段的描述,“Suddenly there came a car. It was going very fast. When the driver saw the boy in his way, he braked hard. But it was too late... The small boy was lying on the street without moving.”可知,小男孩在追足球时突然被一辆车撞了,所以选项D“He was hit by a car suddenly”是正确的。
3. A
根据文章最后一段,“The next day, the boy's parents called me to say thanks. They also told me their boy was fine and the driver was at the police station now.”可知,小男孩没事,且肇事司机也已经被找到,因此作者可能会感到高兴,所以选项A“Happy”是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握能力。文章主要讲述了一个周六,作者去咖啡店见朋友时,目睹了一起交通事故,以及后续的处理情况。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中直接找到作者去咖啡店的原因。
2. 第二题也是细节理解题,需要找到关于小男孩在追足球时发生了什么的描述。
3. 第三题是推理判断题,需要根据文章的结尾部分,推断出作者可能的感受。
【答案】:
1. B
根据文章第一句“Last Saturday, I went to a coffee shop to meet a friend of mine.”可知,作者去咖啡店是为了见朋友,所以选项B“To meet his friend”是正确的。
2. D
根据文章第二段的描述,“Suddenly there came a car. It was going very fast. When the driver saw the boy in his way, he braked hard. But it was too late... The small boy was lying on the street without moving.”可知,小男孩在追足球时突然被一辆车撞了,所以选项D“He was hit by a car suddenly”是正确的。
3. A
根据文章最后一段,“The next day, the boy's parents called me to say thanks. They also told me their boy was fine and the driver was at the police station now.”可知,小男孩没事,且肇事司机也已经被找到,因此作者可能会感到高兴,所以选项A“Happy”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看