2025年暑假零距离八年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假零距离八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假零距离八年级英语人教版》

Ⅲ.补全对话。(10分)
Mother: You look a bit worried, Tim. 1.
D

Son: I seem to be getting heavy these days.
Mother: That's a problem. Can I offer you some advice?
Son: 2.
B
What do you think I should do?
Mother: On the one hand, you should stop eating too much; on the other hand, 3.
C

Son: Some of my friends have told me the same things, but I'm too busy to exercise.
Mother: Then why not join a club on weekends?
Son: But 4.
A

Mother: You can join the swimming club. You want to learn to swim, don't you?
Son: That's a good idea. Thank you, Mum.
Mother: 5.
E
I hope it will help you.
答案: 【解析】:
这是一个补全对话的题目,主要考查学生的英语对话理解能力和补全对话的能力。题目中给出了一段母子之间的对话,其中有些句子缺失了,需要从给出的选项中选择最合适的句子补全对话。
1. 第一个空,根据儿子的回答“I seem to be getting heavy these days.”可以推断出母亲在问儿子怎么了,所以选项D“What's wrong with you?”最符合语境。
2. 第二个空,母亲问能否给儿子一些建议,儿子回答“2. ______ What do you think I should do?”根据语境,儿子接受了母亲的提议,所以选项B“Of course.”最合适。
3. 第三个空,母亲在给儿子建议,一方面是不应该吃太多,另一方面应该是与吃相对应的健康行为,即锻炼,所以选项C“you should take more exercise.”最符合语境。
4. 第四个空,母亲提议儿子加入周末的俱乐部,儿子问“But 4. ______”根据母亲的回答“You can join the swimming club.”可以推断出儿子在问应该加入什么俱乐部,所以选项A“what club can I join?”最合适。
5. 第五个空,儿子感谢母亲,母亲回答,根据常识和语境,母亲应该说“不客气”,所以选项E“You're welcome.”最符合。
【答案】:
1. D;2. B;3. C;4. A;5. E
( )1. What did the writer do with his children one recent Saturday morning?
A. They travelled to the countryside.
B. They went camping.
C. They went to the zoo.
D. They went to a tutoring class.
C

( )2. When the tutoring classes are gone altogether, children are ______.
A. tired B. sad
C. happy D. surprised
C

( )3. What might be the writer's attitude(态度) toward the policy?
A. Supportive. B. Disapproving.
C. Doubtful. D. Unsure.
A
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要讨论了中国的“双减”政策对家庭和孩子的影响,以及作者对此政策的看法。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找到具体的信息来回答问题。根据文章第二段的描述,“Dad! Get up! You promised to take us to the zoo today!” my two daughters shouted together one recent Saturday morning. 可以确定答案为C,即他们去了动物园。
2. 第二题也是细节理解题,根据文章第三段的描述,“But now, these classes are gone altogether. Kids, of course, are happy about this.” 可以确定答案为C,即孩子们对此感到高兴。
3. 第三题是推理判断题,需要根据文章的内容来推断作者的态度。文章最后一段提到,“Weekends are more tiring now for parents, but I think they are good for kids. After all, childhood should be more than just studying school subjects. It should be more colorful.” 可以看出作者对“双减”政策持支持态度,因此答案为A。
【答案】:
1. C
2. C
3. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭