2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版》

Ⅱ. 根据句意及汉语提示完成句子,每空一词。
1. 我们每隔半年就会把没用的书清理出去。
We ____ ____ the useless books every half a year.
2. 对我而言,英语并不难学。
____ ____ me, English isn't difficult to learn.
3. 说实在的,我好久没出去旅游了。
____ ____ ____, I haven't been out for travel for a long time.
4. 新课标民族自信 随着科技的发展,中国人登陆火星将不再是梦。
With the development of technology, Chinese people's landing on Mars will ____ ____ be a dream.
5. 根据一个古老的中国传说,神农发现了茶。
____ ____ an ancient Chinese legend, Shen Nong discovered tea.
6. 这辆车托尼已经买了两年了。
Tony has had the car ____ two years ____.
答案: 1. clear out 2. As for 3. To be honest
4. no longer 5. According to 6. since; ago
Ⅲ. 阅读理解。
Martin Lynch, an American businessman, had spent his vacation in a small Mexican fishing village for a number of years. One morning while going for a walk along the beach, he saw his friend Pablo Percz, a local fisherman. Martin watched Pablo unload fish from his boat and pack the fish in a box.
Martin noticed Pablo was smiling and looked very happy. He could also see several large fish in the boat. Martin greeted Pablo and asked how long it took him to catch the fish. "Just a few hours," replied Pablo. Martin asked, "Why didn't you stay longer and catch more fish?" "I have enough for my family," Pablo said. "And what do you do with the rest of your day?" asked Martin. "I take a nap, play with my children, spend time with my wife, go into the village to see my friends and play cards. I have a full and busy life." Martin explained that if Pablo worked longer hours and caught more fish, he could make more money. With the extra money, Pablo could buy more boats and catch more fish. By selling the fish, Pablo could open his own factory and sell the fish directly (直接地) to supermarkets.
"Then what?" asked Pablo. "Well, you would probably have to move to Mexico City to run the business. Finally, you would be able to sell your business and make millions of dollars," replied Martin. "How long will that take?" asked Pablo.
Martin thought for a while and said it would probably take at least 15 years. "And then what?" asked Pablo. "Well, that's the best part," Martin said. "You will be able to retire (退休), buy a house near the ocean, sleep longer, play with your children, spend more time with your wife, see your friends and play cards."
( )1. What does the underlined word "unload" in Paragraph 1 mean?
A. put... into
B. take... away from
C. break down
D. set off
( )2. What makes the Mexican fisherman happy?
A. Many friends around him.
B. A simple and easy life.
C. More boats and more fish.
D. The house near the ocean.
( )3. How can the fisherman make more money in the businessman's view?
A. By buying a supermarket.
B. By moving to Mexico City.
C. By selling his own business.
D. By working longer and catching more fish.
( )4. What is the passage mainly about?
A. A businessman and a fisherman are friends.
B. A businessman learns how to fish from a fisherman.
C. A businessman wants to become a fisherman.
D. A businessman gives advice to a fisherman.
( )5. What can we infer from the passage?
A. The fisherman's life will stay the same.
B. The fisherman will go to Mexico City.
C. The businessman will buy the fisherman's boat.
D. The fisherman will spend all day catching large fish.
答案: 1-5 BBDDA

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭