2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版》

Ⅰ. 根据句意及首字母或汉语提示写单词。
1. Mike is a ____ (狂热爱好者) of Beijing opera. He fell in love with it the first time he came to China.
2. The exploration(探险) team found a lot of ____ (珠宝) in this mountain.
3. We'll remember Comrade(同志) Lei Feng f____.
4. 新课标 DeepSeek AI like DeepSeek is more and more popular in the m____ world.
5. Lucy is from France and she can speak F____.
6. The boy went ____ (到国外) at the age of 16.
7. I'd like to borrow a book about computer ____ (科技).
8. It rains a lot in summer in s____ China.
9. People had great fun in Mary's party and there was a house of l____.
10. The runner dreamed of breaking the world r____.
答案: 1. fan 2. treasure 3. forever 4. modern
5. French 6. abroad 7. technology 8. southern
9. laughter 10. record
Ⅱ. 根据句意及汉语提示完成句子,每空一词。
1. 每年,数以百万计的人前往冰雪之城哈尔滨旅行。
Every year, ____ ____ people travel to Harbin, the ice and snow city.
2. 赶快!火车七点到站。
____ ____! The train will arrive at the station at seven.
3. 自从 2005 年,我就一直在这里工作。
I have worked here ____ ____ 2005.
4. 这个故事太让人感动了,安娜的眼睛里充满了泪水。
The story is so moving that Anna's eyes ____ ____ ____ tears.
5. 杰克已经睡了几个小时了。
Jack ____ ____ ____ for hours.
答案: 1. millions of 2. Hurry up 3. ever since
4. are full of 5. has been asleep
Ⅲ. (西安阶段练习改编)补全对话。
(Tom and Cathy are talking about a famous story—The Emperor's New Clothes.)
Tom: Cathy, I read a story called The Emperor's New Clothes. 1. ______________?
Cathy: Yes, I have. I read it when I was young.
Tom: 2. ______________?
Cathy: It's quite interesting. Every time I read it, I can't stop laughing.
Tom: Yeah, but I don't like the emperor. 3. ______________.
Cathy: I agree with you. But I also feel sad for the emperor.
Tom: 4. ______________?
Cathy: All the people cheat him except(除了) the little child. In fact, he doesn't have true friends.
Tom: This is because people are afraid of him.
Cathy: Maybe you are right. 5. ______________?
Tom: We can learn that we should be brave enough to tell the truth like the little boy.
答案: 1. Have you read it 根据“I read a story called The Emperor's New Clothes.”和“Yes, I have. I read it when I was young.”可知,此处是询问有没有读过这个故事。
2. What do you think of it/How do you like it 根据“It's quite interesting.”可知,此处询问对这个故事的评价。
3. He is (too) stupid/...(合理即可) 根据“Yeah, but I don't like the emperor.”和故事内容可知,此处是对国王的评价。
4. Why (do you have such a feeling) 根据“But I also feel sad for the emperor.”和“All the people cheat him except the little child. In fact he doesn't have true friends.”可知,此处是询问为什么对国王感到难过。
5. What can you learn from the story 根据“We can learn that we should be brave enough to tell the truth like the little boy.”可知,此处是询问能从这个故事中学到什么。
Ⅳ. (烟台期末改编)任务型阅读。
Hans Christian Andersen was born in 1805 in Denmark. His parents were very poor. His father made shoes. But he didn't sell many shoes. So there wasn't much money.
Andersen wasn't very happy. And he wasn't very strong. Other children teased(戏弄) him. So he didn't like to play with them. He had few friends. Instead, he had fun by himself. He used his imagination to make up stories. When he was eleven, his father died. Then he had to leave school. Andersen started working as an actor and a singer. Things got a little better. He loved reading books so much that he went back to school. His first book came out in 1835. From then on, he wrote about one book a year for 37 years.
"I was a sad boy," said Andersen. "Children shouldn't be sad. I'll make up some stories for children. The stories will make them happy."
Andersen wrote many stories for children, such as The Ugly Duckling, The Emperor's New Clothes and The Princess and the Pea.
Children loved the stories. Even grown-ups liked them. Andersen became famous and he wrote some more stories. Many children have read these stories. Hans Christian Andersen did what he said he would do. He made up stories to make children happy.
阅读短文,简略回答问题。
1. Why didn't Andersen like to play with other children?
______________________________
2. How old was Andersen when his father died?
______________________________
3. When did Andersen's first book come out?
______________________________
4. How did children feel after they read Andersen's stories?
______________________________
5. What other story have you read written by(被写) Andersen? What do you think of it?
______________________________
答案: 1. Because they teased him. 根据“Other children teased him. So he didn't like to play with them.”可知,其他孩子戏弄他,所以他不喜欢和他们玩。故填 Because they teased him.
2. Eleven. 根据“When he was eleven, his father died.”可知,父亲去世时安徒生十一岁。故填 Eleven.
3. In 1835. 根据“His first book came out in 1835.”可知,安徒生的第一本书是在 1835 年出版的。故填 In 1835.
4. Happy. 根据“I'll make up some stories for children. The stories will make them happy.”可知,安徒生的故事让孩子们高兴。故填 Happy.
5. I have read The Little Match Girl. It's a sad but touching story. /... 本题为开放性设问,答案合理即可。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭