2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年时习之暑假衔接八年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
每日打卡:____月____日 作业用时:______ 评价:☆☆☆☆☆
考点解读
(佛山期末)Researchers created(设计) a new tool called ThermoFace. Different from older ways to look at one's body temperature, it looks at different parts of the face to check people's age and health.
The face has many blood vessels(血管). With their help, ThermoFace can find "hot" and "cool" areas in the face that change with age and illness. For example, as people become older, the temperature of their nose goes down faster than other parts of their face. If someone's nose is warmer, it means he has a younger age. However, the area around the eyes usually gets hotter as people get older.
Can ThermoFace work perfectly?
Will ThermoFace work the same for everyone? We still don't know. Other factors, like exercise and eating ice cream, can change the temperature of your face.
ThermoFace is helpful for research, but we still need to find out if it can be used in real life to help doctors.
1. What can ThermoFace do?
A. Tell someone's name. B. Check someone's health.
C. Change someone's face. D. Take someone's temperature.
2. Which of the following can be put in "____▲____" in Paragraph 2?
A. How does ThermoFace work?
B. Why can ThermoFace show age?
C. Where does the idea come from?
D. When does the temperature get higher?
3. Which is probably the result of the research?

4. What does the underlined word "factors" mean in Paragraph 3?
A. Problems. B. Secrets. C. Activities. D. Chances.
5. What does the writer think of the use of ThermoFace in real life?
A. Helpful. B. Difficult. C. Successful. D. Unsure.
考点解读
(佛山期末)Researchers created(设计) a new tool called ThermoFace. Different from older ways to look at one's body temperature, it looks at different parts of the face to check people's age and health.
The face has many blood vessels(血管). With their help, ThermoFace can find "hot" and "cool" areas in the face that change with age and illness. For example, as people become older, the temperature of their nose goes down faster than other parts of their face. If someone's nose is warmer, it means he has a younger age. However, the area around the eyes usually gets hotter as people get older.
Can ThermoFace work perfectly?
Will ThermoFace work the same for everyone? We still don't know. Other factors, like exercise and eating ice cream, can change the temperature of your face.
ThermoFace is helpful for research, but we still need to find out if it can be used in real life to help doctors.
1. What can ThermoFace do?
A. Tell someone's name. B. Check someone's health.
C. Change someone's face. D. Take someone's temperature.
2. Which of the following can be put in "____▲____" in Paragraph 2?
A. How does ThermoFace work?
B. Why can ThermoFace show age?
C. Where does the idea come from?
D. When does the temperature get higher?
3. Which is probably the result of the research?
4. What does the underlined word "factors" mean in Paragraph 3?
A. Problems. B. Secrets. C. Activities. D. Chances.
5. What does the writer think of the use of ThermoFace in real life?
A. Helpful. B. Difficult. C. Successful. D. Unsure.
答案:
1. B 细节理解题。根据"it... to check people's age and health"以及后续内容可知,ThermoFace 的功能是检查某人的健康状况。
2. A 推理判断题。空缺处所在段落主要介绍了 ThermoFace 的工作原理,A 选项最为符合。
3. 根据"as people become older, the temperature of their nose goes down faster than other parts of their face"及"the area around the eyes usually gets hotter as..."可知,随着年龄增长,鼻子温度下降较快,而眼睛周围温度升高。
4. C 词义猜测题。根据"Other factors, like exercise and eating ice cream..."可知,factors 指的是影响温度变化的事物,选项中"活动"最为符合。
5. D 观点态度题。根据"but we still need to find out if it can be used in real life..."可知,作者对其在实际生活中的应用持不确定态度,D 项符合。
2. A 推理判断题。空缺处所在段落主要介绍了 ThermoFace 的工作原理,A 选项最为符合。
3. 根据"as people become older, the temperature of their nose goes down faster than other parts of their face"及"the area around the eyes usually gets hotter as..."可知,随着年龄增长,鼻子温度下降较快,而眼睛周围温度升高。
4. C 词义猜测题。根据"Other factors, like exercise and eating ice cream..."可知,factors 指的是影响温度变化的事物,选项中"活动"最为符合。
5. D 观点态度题。根据"but we still need to find out if it can be used in real life..."可知,作者对其在实际生活中的应用持不确定态度,D 项符合。
查看更多完整答案,请扫码查看