2025年优加学案课时通八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优加学案课时通八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优加学案课时通八年级英语下册冀教版》

Ⅰ. 用方框中所给词的适当形式填空
photograph,thick,several,weigh,lift
1. We are leaving for Beijing in ________ minutes.
2. The delicious Xinjiang food, nang,is ________ on the edge(边) and thin in the middle.
3. Can you guess how much the elephant ________?
4. Look at that strong man. He is ________ a heavy stone.
5. The word “photo” is short for ________.
答案: 1. several 2. thick 3. weighs 4. lifting 5. photograph
Ⅱ. 用所给词的适当形式填空
6. These vegetables are ten yuan three ________ (kilo).
7. The Yellow River is the second ________ (long) river in China.
8. The little girl could brush her ________ (tooth ) herself when she was only four years old.
9. What record did Li Ming ________ (set) in the spring sports meet?
10. It's hard ________ (see) the words clearly.
答案: 6. kilos 7. longest 8. teeth 9. set 10. to see
Ⅲ. 阅读理解
A lot of people play sports,but very few people become sports professionals(职业运动员). Then why should you play sports if sports aren't going to be your future?
Doing sports has many benefits for young people. For one thing,they teach them how to communicate and work as a team. For example,football is teamwork. When you are in the team,you need to communicate with your teammates and work together. Sports teach young people to respect(尊重)their teammates and other people as well.
Sports help young people keep away from trouble. If a young person plays sports,he or she might have fewer problems. This is because sports teach young people about rules(规则). They also know that if they work hard,they might win.
Sports make young people go out of their houses. These days,a lot of students spend too much time watching television and playing games on a mobile phone. When they play sports,they go outside and exercise in the sun. They take in fresh air. All of these things are important for their health.
In fact,it doesn't matter whether you will become a sports professional or not. Sports will help you become a better and happier person. Sports may also bring you friends and keep you healthy. Last but not least,sports are fun!
( )11. 新考向·文章出处 Where is the passage most probably from?
A. A guidebook.
B. An art magazine.
C. A storybook.
D. A sports magazine.
( )12. What does the underlined word “benefits” in Paragraph 2 probably mean?
A. Advantages.
B. Problems.
C. Situations.
D. Experiences.
( )13. The purpose of the example in Paragraph 2 is to show ________.
A. why football is popular
B. young people like playing sports
C. how you can win a football game
D. young people learn about teamwork from sports
( )14. What can we learn from the passage?
A. Sports may cause problems.
B. Rules are not important in sports.
C. Sports make young people go outside and exercise.
D. Many young people have become sports professionals.
( )15. 新考向·标题归纳 Which can be the best title for the passage?
A. Fun Sports.
B. Win or Lose.
C. Sports and Teamwork.
D. The Value of Sports.
答案: 11~15 DADCD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭