2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版》

( )5.(2023·江苏泰州姜堰区一模)—Mother’s Day is coming! I will give my mother a special present to ________ my thanks to her.
—Great! She must be ________ moved.
A. explain;safely B. expect;carefully
C. encourage;slowly D. express;deeply
答案: 5. D 【点拨】explain 解释;expect 期待;encourage 鼓励;express 表达;safely 安全地;carefully 仔细地;slowly 缓慢地;deeply 深深地。第一空是表达感谢之情,用动词 express;第二空后是动词 moved(感动),第二空用副词修饰动词,表示“深受感动”,应用副词 deeply。故选 D。
( )6. It is never ________ prepare for a wonderful life in senior high.
A. too lately to B. late enough to
C. too early to D. early enough to
答案: 6. C 【点拨】too... to 太……而不能;... enough to do sth. 足够……可以做某事;lately 最近;late 晚的;early 早的。为美好高中生活做准备越早越好,用 never too early to do sth.(做某事永远不会太早)。故选 C。
( )7. —Mum,can I help you do some housework?
—Thanks,dear. But you are ________ now. You must wait till you are ________.
A. too old;old enough B. too young;enough old
C. too old;enough old D. too young;old enough
答案: 7. D
( )8. —I’m sorry that I shouted at you this morning.
—________. But please don’t get angry so often.
A. You’re welcome B. No problem
C. With pleasure D. It doesn’t matter
答案: 8. D 【点拨】It doesn't matter 没关系,符合语境。故选 D。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Everyone likes gifts. Some little kids think they don’t get enough 1(gift). Some old people think they get too many gifts. Different people like different kinds 2 gifts. Some presents are never too small. A little child may give 3(he)mother a leaf from a tree. It is enough 4(make)her very happy.
Gift giving 5(be)different in different countries. In Japan,people sometimes give special gifts. But they are not opened. Later,6 same gift may be given away to someone else. Many people have enough things 7 don’t want too many gifts themselves. In Canada,many people will not give big gifts to someone else. They will pay for a tree 8(help)remember a person. In the USA,some people ask their family and friends to give money to the charity rather than(而不是)buy them gifts. In Sweden,doing something for someone is the 9(good)gift. People don’t need to spend too much money. Instead,10(make)a meal is enough.
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
答案: 1. gifts 2. of 3. his 4. to make 5. is 6. the 7. and 8. to help 9. best 10. making
五、完形填空。
Once there was a girl named Kate. She was very polite and ready to help everybody. One day,she found a pink paper bag on the way to school. She opened it and saw there was a lot of 1 in it. She thought she should hand it in to the teacher,so she 2 it in her schoolbag.
When she went to the teachers’ office,her teacher wasn’t 3. As it was time for class,she hurried to the classroom.
After class,she told her friend,Mary,about the money that she 4. Then,her greedy(贪婪的)friend took away the bag.
After school,Kate wanted to go to the 5 office again,but she found the money was missing.
The next day when the children were playing a game,Mary fell down and was hurt badly. The other children stood around her and didn’t know 6 to do. Kate kept calm and did something to stop the bleeding. She told the others to go to teachers for 7. Soon a teacher took Mary to the 8 and the doctor examined her carefully. Within a week,she was all right again. Kate became very popular in school.
Two weeks later,Mary went to Kate’s house. Her eyes were red. She was crying. She gave Kate the 9 paper bag with the money in it and said,“Kate,I have taken the money away. That day when you helped me,I felt very sad and now I decide to tell you the 10. You are such a nice friend! 11 please don’t tell the school about this. Please!” Then Kate said,“You are now 12 ,but you have done a bad thing. Though I will not tell anyone,I want you not to be greedy and 13 to do anything wrong.” Mary thanked Kate and 14.
At the end of the term,Kate was given a 15 for being a very helpful girl in school. Mary became an honest girl and was never greedy again.
Once wrong,never be wrong forever.
( )1. A. bread B. money C. paper D. fruit
( )2. A. got B. caught C. kept D. sent
( )3. A. out B. away C. off D. in
( )4. A. found B. lost C. saved D. made
( )5. A. workers’ B. doctors’ C. teachers’ D. headmasters’
( )6. A. how B. what C. when D. where
( )7. A. help B. treatment C. action D. leave
( )8. A. school B. classroom C. office D. hospital
( )9. A. red B. pink C. white D. black
( )10. A. lie B. story C. truth D. result
( )11. A. And B. But C. Or D. So
( )12. A. friendly B. polite C. generous D. honest
( )13. A. never B. seldom C. sometimes D. usually
( )14. A. got up B. woke up C. gave up D. cheered up
( )15. A. prize B. laugh C. joke D. reply
答案: 1. B 【点拨】根据第三段第一句“After class, she told her friend, Mary, about the money...”可知,此处指的是那个粉色的纸袋里有很多钱。故选 B。
2. C 【点拨】此处应用 keep,表示“把那个纸袋放在书包里”。故选 C。
3. D 【点拨】此处应用 in,即 in the office,表示“在办公室里”。故选 D。
4. A 【点拨】上文说凯特捡到了钱,故此处指的是凯特告诉玛丽她发现钱的事。故选 A。
5. C 【点拨】根据第二段第一句中的“When she went to the teachers' office”以及空后的 again 可知,此处指的是再次去老师的办公室。故选 C。
6. B 【点拨】分析句子结构可知,to do 后面缺少宾语,应用疑问代词。四个选项中只有 what 为疑问代词,其余三项为疑问副词。故选 B。
7. A 【点拨】上文讲到玛丽受伤了,故此处指的是向老师求助。故选 A。
8. D 【点拨】根据下文“the doctor examined her carefully”可知,此处指的是玛丽被老师送到了医院。故选 D。
9. B 【点拨】根据第一段第三句“One day, she found a pink paper bag on the way to school.”可知选 B。
10. C 【点拨】前文讲玛丽偷走了钱,现在她感到惭愧,要告诉凯特事情的真相。故选 C。
11. B 【点拨】根据语境可知,应用 but。故选 B。
12. D 【点拨】之前玛丽偷走了钱,而现在却自己承认了这件事,故现在玛丽变得诚实了。honest 诚实的。故选 D。
13. A 【点拨】根据上文“I want you not to be greedy”可知,此处指的是以后绝不要做错事了。故选 A。
14. D 【点拨】根据上文可知,凯特原谅了玛丽,所以玛丽高兴了起来。cheer up 高兴起来,振作起来。故选 D。
15. A 【点拨】根据文章内容可知,此处指的是凯特在学期末获得了乐于助人奖。prize 奖赏。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭