第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
( )1. Nobody knows exactly how it works. That’s the ________.
A. view B. point C. business D. news
A. view B. point C. business D. news
答案:
B 【点拨】That’s the point 这正是问题所在。故选 B。
( )2. —Why is Lucy’s Chinese so good?
—Because she ________ Beijing for ten years.
A. has gone to B. has been to C. has come to D. has been in
—Because she ________ Beijing for ten years.
A. has gone to B. has been to C. has come to D. has been in
答案:
D 【点拨】根据语境可知,此处表示她已经在北京待了十年。故选 D。
( )3. The football match ________ for an hour, but we are still very excited.
A. has finished B. has ended C. has been over D. has over
A. has finished B. has ended C. has been over D. has over
答案:
C 【点拨】由“for an hour”可知,此处用延续性动词短语 be over。故选 C。
( )4. We have known something about the accident, but we need more ________. Can you help us?
A. details B. tasks C. instructions D. skills
A. details B. tasks C. instructions D. skills
答案:
A 【点拨】根据语境可知,“我们”还需要了解一些细节。故选 A。
( )5. (2024·江苏徐州二模)—Hey, Lucas! I haven’t seen Tom for a long time.
—Ah, he ________ Dali. It’s such a beautiful place that he doesn’t even want to come back!
A. go to B. goes to C. has gone to D. is going to
—Ah, he ________ Dali. It’s such a beautiful place that he doesn’t even want to come back!
A. go to B. goes to C. has gone to D. is going to
答案:
C 【点拨】根据语境可知,汤姆去了大理还没有回来,空处用“has gone to”。故选 C。
二、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Square dancing has become more and more popular, especially for our grandparents. Square dancing is not only healthy, but also 1 (relax) for old people. However, in many cities, some people think square dancing is too 2 (noise).
I have my own opinion 3 this problem. My grandmother likes square dancing very much, so she often goes to the big square to dance right after dinner. When music 4 (begin), they dance 5 (happy). My grandma goes square dancing every day. And her body becomes stronger and 6 (healthy). She also becomes very optimistic(乐观的) and 7 (make) quite a lot of friends.
But I can always see a lot of people cover their ears 8 they go through the big square. In my school, my friends say that because of the loud and noisy music, they can’t even have a comfortable sleep or do their homework.
I think square dancing is a 9 (health) way to relax, for either old people or the youth. Of course, people can do this activity, 10 they should obey some rules. The most important thing is never to dance near a school or a company. It will bring some problems.
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
Square dancing has become more and more popular, especially for our grandparents. Square dancing is not only healthy, but also 1 (relax) for old people. However, in many cities, some people think square dancing is too 2 (noise).
I have my own opinion 3 this problem. My grandmother likes square dancing very much, so she often goes to the big square to dance right after dinner. When music 4 (begin), they dance 5 (happy). My grandma goes square dancing every day. And her body becomes stronger and 6 (healthy). She also becomes very optimistic(乐观的) and 7 (make) quite a lot of friends.
But I can always see a lot of people cover their ears 8 they go through the big square. In my school, my friends say that because of the loud and noisy music, they can’t even have a comfortable sleep or do their homework.
I think square dancing is a 9 (health) way to relax, for either old people or the youth. Of course, people can do this activity, 10 they should obey some rules. The most important thing is never to dance near a school or a company. It will bring some problems.
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
答案:
1. relaxing 2. noisy 3. about 4. begins 5. happily 6. healthier 7. makes 8. when 9. healthy 10. but
查看更多完整答案,请扫码查看