2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版》

( )5. When you move somewhere new, the first thing for you to do is find a place ________.
A. to living
B. to live in
C. living on
D. living in
答案: 5. B
( )6. It sounds like a good plan, but you should ________ it with your parents first.
A. keep
B. learn
C. discuss
D. choose
答案: 6. C 【点拨】keep 保持;learn 学习;discuss 讨论;choose 选择。故选 C。
( )7. The football players ________ the next World Cup for eight hours every day.
A. train for
B. train to
C. train as
D. train with
答案: 7. A 【点拨】train for 为……训练。故选 A。
( )8. —Would you like ________, sir?
—No, thanks. I have had much.
A. some more oranges
B. some more orange
C. any more oranges
D. any more orange
答案: 8. B 【点拨】由后面回答中的 much 可知 orange 在此处是指“橙汁”,是不可数名词;在希望得到对方的肯定回答的问句中用 some。故选 B。
( )9. —________ do you write a letter to your father?
—I seldom or never do that now. Instead, I call or email him almost every day.
A. How soon
B. How long
C. How much
D. How often
答案: 9. D 【点拨】根据答语中提到的表示频率的 seldom、never 和 almost every day 可知,问句是对频率提问。故选 D。
( )10. Being a volunteer, I’ll try my best to offer ________ help as I can to old people.
A. so much
B. as many
C. as much
D. so many
答案: 10. C 【点拨】as... as sb. can 是固定用法;help 在此作“帮助”讲,是不可数名词,用 much 修饰。故选 C。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
China’s Project Hope ________(support)over 3 million students since it was set up years ago. Until today, the project has raised a ________(donate)of more than 5.3 billion yuan from many people. The money has been used in ________(build)more than fifteen thousand Project Hope primary schools. Over 3 million children can go to these schools. Project Hope knows that these children won’t have a bright future ________ they get no education. Most of the primary schools and students ________(help)by the project are in China’s central and western areas which are less ________(develop).
Project Hope has helped build learning centres, libraries and training centres. It also helps ________(train)school teachers ________ rural(乡村的)areas.
Project Hope has been ________ largest and most influential(有影响力的)welfare(福利)project of China. Project Hope needs more ________(people)help and we can support its work by sending donations.
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
答案: 1. has supported 2. donation 3. building 4. if 5. helped 6. developed 7. train 8. from 9. the 10. people’s
五、阅读理解。(2024·江苏泰州兴化三模)
Over the past 15 years, Xia Sen who is over 100 years old, has given most of her money to help students from poor families receive education.
Born in September 1923, Xia joined the Communist Party of China in Yan’an in 1938. She was only 15 years old at the time and then she became a teacher there. A few years later, she worked at the Chinese Academy of Social Sciences(CASS)until she retired in 1982.
According to Cao Qizhang, who worked with Xia for more than 30 years, the money she donated comes from her and her husband. “When she was working at the CASS, she often told us to keep on reading and learning,” Cao said.
In 2006, she started providing financial(财务的)support for students in Danfeng County and Shangyou County. At first, Xia visited Xijie Primary School in Danfeng. The conditions of the school made her sad.
After that, she borrowed 20,000 yuan from friends and bought desks and books for the students. She soon took out another 20,000 yuan to reward excellent students at school. In 2008, she donated 200,000 yuan and helped Zhaogou Primary School in Danfeng build a classroom building. Five years later, she used 1 million yuan to set up the “Xia Sen Scholarship” to support high school and college students from poor families in the two counties.
So far, Xia has already helped at least 182 students. Lai Houfang is one of them. Xia’s scholarship supported her in completing a four - year study in college. She’s now a teacher. “I have made up my mind that I will learn from Xia and do my best to help others since the first day I received support from her,” Lai said.
( )1. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Xia’s dream. B. Xia’s hometown.
C. Xia’s experiences. D. Xia’s education.
( )2. What kind of person is Xia in Cao’s opinion?
A. Patient. B. Polite. C. Brave. D. Hard - working.
( )3. Where does the money Xia has donated mainly come from?
A. Her friends. B. Her and her husband.
C. Her students. D. Bank loans.
( )4. How did Xia help Zhaogou Primary School according to the passage?
A. She bought some desks and books for the students.
B. She donated some money to reward the top students in the school.
C. She helped build a new classroom building for the school.
D. She set up the “Xia Sen Scholarship” in the school.
( )5. What do we know about Lai from the last paragraph?
A. She hoped to be a teacher in the future.
B. Thanks to Xia, she finished her high school.
C. She is from a poor family in Danfeng County.
D. With Xia’s help, she finished her college study.
答案: 1. C 【点拨】通读第二段可知,第二段以时间线索介绍了夏森的经历。故选 C。
2. D 【点拨】根据“When she was working at the CASS, she often told us to keep on reading and learning”可知,夏森很勤奋。故选 D。
3. B 【点拨】根据“According to Cao Qizhang, who worked with Xia for more than 30 years, the money she donated comes from her and her husband. ”可知,捐的钱来自她自己和她丈夫。故选 B。
4. C 【点拨】根据“In 2008, she donated 200,000 yuan and helped Zhaogou Primary School in Danfeng build a classroom building. ”可知,2008 年,夏森拿出 20 万元,帮助丹凤县赵沟小学修建了一座教学楼。故选 C。
5. D 【点拨】根据“Xia’s scholarship supported her in completing a four - year study in college. ”可知,夏森的奖学金帮助她完成了四年的大学学习。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭