第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
五、完形填空。
Every time you travel to other countries, please 1 their customs(习俗), just as the saying goes, “When in Rome, do as the Romans do. ”
When people travel to the US, they often forget to tip(给小费). It is 2 to tip those who help you in the US. For example, waiters in restaurants hope to get a 15% tip on the 3 of your meal. Taxi drivers expect about the same amount. In the UK, make sure to 4 in line even if there are only two of you. It’s 5 to line up there. It’s a good idea to talk about the weather. It’s a favourite 6 of conversations with the British.
In Arab countries, men kiss one 7 on the cheek(脸颊). Your host may welcome you with a kiss on both cheeks. It is polite for you to 8 the same. In Japan, people usually give business cards to each other when they 9 for the first time. When a person gives you a card, don’t put it into your pocket right away. He or she may expect you to 10 it.
In Germany, it’s common to give flowers to your dinner hostess, but don’t take her red roses 11 it means you are in love with her. Don’t take thirteen of anything because it’s a(n) 12 number. Don’t take an even number of anything, 13 . Don’t forget to be 14 about your body language. A kind of body language in one 15 may be impolite in another.
( )1. A. catch B. watch C. follow D. enjoy
( )2. A. meaningful B. common C. important D. impossible
( )3. A. cost B. pay C. service D. menu
( )4. A. sit B. cross C. stand D. shop
( )5. A. important B. wonderful C. interesting D. hopeful
( )6. A. idea B. thought C. thing D. subject
( )7. A. other B. another C. others D. the other
( )8. A. do B. play C. kiss D. welcome
( )9. A. see B. meet C. watch D. look
( )10. A. talk B. take C. write D. read
( )11. A. but B. however C. because D. so
( )12. A. funny B. unlucky C. necessary D. exciting
( )13. A. either B. also C. too D. well
( )14. A. sad B. happy C. worried D. careful
( )15. A. race B. nation C. place D. culture
Every time you travel to other countries, please 1 their customs(习俗), just as the saying goes, “When in Rome, do as the Romans do. ”
When people travel to the US, they often forget to tip(给小费). It is 2 to tip those who help you in the US. For example, waiters in restaurants hope to get a 15% tip on the 3 of your meal. Taxi drivers expect about the same amount. In the UK, make sure to 4 in line even if there are only two of you. It’s 5 to line up there. It’s a good idea to talk about the weather. It’s a favourite 6 of conversations with the British.
In Arab countries, men kiss one 7 on the cheek(脸颊). Your host may welcome you with a kiss on both cheeks. It is polite for you to 8 the same. In Japan, people usually give business cards to each other when they 9 for the first time. When a person gives you a card, don’t put it into your pocket right away. He or she may expect you to 10 it.
In Germany, it’s common to give flowers to your dinner hostess, but don’t take her red roses 11 it means you are in love with her. Don’t take thirteen of anything because it’s a(n) 12 number. Don’t take an even number of anything, 13 . Don’t forget to be 14 about your body language. A kind of body language in one 15 may be impolite in another.
( )1. A. catch B. watch C. follow D. enjoy
( )2. A. meaningful B. common C. important D. impossible
( )3. A. cost B. pay C. service D. menu
( )4. A. sit B. cross C. stand D. shop
( )5. A. important B. wonderful C. interesting D. hopeful
( )6. A. idea B. thought C. thing D. subject
( )7. A. other B. another C. others D. the other
( )8. A. do B. play C. kiss D. welcome
( )9. A. see B. meet C. watch D. look
( )10. A. talk B. take C. write D. read
( )11. A. but B. however C. because D. so
( )12. A. funny B. unlucky C. necessary D. exciting
( )13. A. either B. also C. too D. well
( )14. A. sad B. happy C. worried D. careful
( )15. A. race B. nation C. place D. culture
答案:
1. C 【点拨】由“just as the saying goes, ‘When in Rome, do as the Romans do.’”可知,是要人乡随俗,遵守当地的风俗习惯。故选 C。
2. B 【点拨】由后文和常识可知,在美国,给小费是很普遍的。故选 B。
3. A 【点拨】由上文可知,在美国,要给服务生小费,所以此处应是指餐费。故选 A。
4. C 【点拨】由语境可知,在英国排队很重要,所以此处指排队等候。stand in line 排队等候。故选 C。
5. A 【点拨】由上文并结合选项可知,在英国,排队是重要的。故选 A。
6. D 【点拨】由上文并结合选项可知,天气是一个令人喜欢的话题。故选 D。
7. B 【点拨】由“Your host may welcome you with a kiss on both cheeks.”可知,人们互相亲吻脸颊。one another 彼此,互相。故选 B。
8. A 【点拨】由语境可知,你做同样的事情是有礼貌的。故选 A。
9. B 【点拨】由语境可知,在日本,人们互赠名片应是在初次见面的时候。故选 B。
10. D 【点拨】由“When a person gives you a card, don't put it into your pocket right away.”可知,不要立刻把名片放进口袋里,进而猜测此处指期望你看一下名片。故选 D。
11. C 【点拨】由空后“it means you are in love with her”可知,这是“不要带红玫瑰”的原因。故选 C。
12. B 【点拨】由语境及常识可知,因为这是一个不吉利的数字。故选 B。
13. A 【点拨】此处表示否定意义的“也”,应用 either。故填 A。
14. D 【点拨】由下文可知,是要注意自己的肢体语言。故选 D。
15. D 【点拨】由语境并结合常识可知,这是由于文化之间存在差异。故选 D。
2. B 【点拨】由后文和常识可知,在美国,给小费是很普遍的。故选 B。
3. A 【点拨】由上文可知,在美国,要给服务生小费,所以此处应是指餐费。故选 A。
4. C 【点拨】由语境可知,在英国排队很重要,所以此处指排队等候。stand in line 排队等候。故选 C。
5. A 【点拨】由上文并结合选项可知,在英国,排队是重要的。故选 A。
6. D 【点拨】由上文并结合选项可知,天气是一个令人喜欢的话题。故选 D。
7. B 【点拨】由“Your host may welcome you with a kiss on both cheeks.”可知,人们互相亲吻脸颊。one another 彼此,互相。故选 B。
8. A 【点拨】由语境可知,你做同样的事情是有礼貌的。故选 A。
9. B 【点拨】由语境可知,在日本,人们互赠名片应是在初次见面的时候。故选 B。
10. D 【点拨】由“When a person gives you a card, don't put it into your pocket right away.”可知,不要立刻把名片放进口袋里,进而猜测此处指期望你看一下名片。故选 D。
11. C 【点拨】由空后“it means you are in love with her”可知,这是“不要带红玫瑰”的原因。故选 C。
12. B 【点拨】由语境及常识可知,因为这是一个不吉利的数字。故选 B。
13. A 【点拨】此处表示否定意义的“也”,应用 either。故填 A。
14. D 【点拨】由下文可知,是要注意自己的肢体语言。故选 D。
15. D 【点拨】由语境并结合常识可知,这是由于文化之间存在差异。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看