2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语下册译林版宿迁专版》

(   )3. —Dali is such a beautiful place. I ________ there last month.
—Yes,I ________ there three times.
A. went; have gone
B. went; have been
C. have gone; went
D. have been; went
答案: B 【点拨】根据第一空中的时间状语“last month”可知,本句应用一般过去时;由第二空后的“three times”可知本句应用现在完成时,根据答语中的Yes可知是去过大理,且已经回到说话地点,所以用have been to。故选B。
(   )4. Thanks to the video Visiting the World Online,we can enjoy the sights ________ leaving home.
A. with
B. by
C. without
D. at
答案: C 【点拨】with用;by由,通过;without没有;at在(某处)。根据语境可知选C。
(   )5. —Would you mind me ________ the piano?
—________. Do it as you like,please.
A. to play; Good idea
B. playing; Of course not
C. playing; Of course
D. play; All right
答案: B 【点拨】mind sb. doing sth. 介意某人做某事,是固定搭配,故第一个空填playing。根据“Do it as you like, please.”可知,答话者不介意,故第二个空填“Of course not”。故选B。
(   )6.(2023·江苏连云港月考)—He’s just been back from work,________?
—________. He won’t come back until tomorrow.
A. hasn’t he; Yes,he has
B. hasn’t he; No,he hasn’t
C. isn’t he; Yes,he is
D. isn’t he; No,he isn’t
答案: B
(   )7. —I didn’t know you could play the guitar so well.
—Thanks. I ________ it for several years when I was a child.
A. was learning
B. have learned
C. would learn
D. learned
答案: D 【点拨】根据语境可知,学习弹吉他这个动作发生在过去,应用一般过去时。故选D。
(   )8.(2023·湖北武汉)—Who will talk about the development of American country music next week?
—I suggest Brad. He ________ in Nashville,the home of country music,since he was a child.
A. lives
B. lived
C. has lived
D. will live
答案: C 【点拨】由句中的“since he was a child”可知,主句应用现在完成时。故选C。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
My name is Tom. I am a computer fan. I spend several 1 (hour) online every day. My computer has 2 (be) a part of my life. Sometimes,I even think that it has become such a useful friend that I can’t live 3 (with) it. Computers have a lot of advantages(优点). I can do all my writing and drawing work 4 the Internet. I don’t have to write or draw with a pen or a pencil. All my work can be done by 5 (use) Word Processor and Photoshop. Surfing the Internet is great fun. Whenever I need any information,I surf the Internet for help, 6 I can get what I need almost every time. In my spare time,I chat with other netizens(网民) in English. It is very easy 7 (talk) with people from all over the world. Now,many parents are 8 (worry) about their kids because they often go 9 Internet cafes,and sometimes they stay there all night. These are not good for their 10 (health) and schoolwork. So,the computer can be our friend only if we make good use of it.
1. ________   2. ________   3. ________   4. ________   5. ________
6. ________   7. ________   8. ________   9. ________   10. ________
答案: 1. hours 2. been 3. without 4. on 5. using  6. and 7. to talk 8. worried 9. to 10. health

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭