第121页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
( )5. We find ________ impossible for us ________ a foreign language well in a short time.
A. one; learn B. it; to learn
C. that; to learn D. this; learning
A. one; learn B. it; to learn
C. that; to learn D. this; learning
答案:
5. B [点拨]“find it+形容词(+for sb.)+to do sth.”中的it作形式宾语,不定式是真正的宾语。故选B。
( )6. We will achieve our Chinese Dream ________ we work hard and never give up.
A. and B. so C. if D. but
A. and B. so C. if D. but
答案:
6. C [点拨]由句意可知此处应用if引导条件状语从句。故选C。
( )7. —I have trouble ________ English, Mr Lee.
—Why not go to the English Corner and try to talk with others?
A. reading B. writing
C. speaking D. talking
—Why not go to the English Corner and try to talk with others?
A. reading B. writing
C. speaking D. talking
答案:
7. C [点拨]英语角是练习说英语的地方。故选C。
( )8. It is wise ________ Linda to make up her mind ________ to play an instrument.
A. for; learning B. for; learn
C. of; learning D. of; to learn
A. for; learning B. for; learn
C. of; learning D. of; to learn
答案:
8. D [点拨]“It's+形容词+of/forsb. to do sth.”为固定句式,此处的wise描述的是人物的性格品质,所以用of;make up one's mind to do sth. 下定决心做某事。故选D。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
One pleasant New Year morning, Edward's father gave him two dollars. He had the wish for a long time 1 (buy)some new books. As he ran down the street to the bookstore, he saw a poor German family, the father, the mother and three children, 2 (walk)in the cold wind.
“I wish you a happy New Year,” said Edward. The man shook his head, for he could not understand 3 speak English. He 4 (point)to his mouth, and to the children, as if to say, “These little ones have had nothing to eat 5 a long time.”
Edward 6 (quick)understood that these people were poor and in trouble. He took out his dollars, and gave one to the man, and the other to his wife.
“I 7 (buy)no books,” he said. “I gave my money to some poor people who were very hungry and tired. I think I 8 (wait)for my books till next New Year.” “My dear boy,” said his father, “here 9 (be)some books. I give them to you, more as a reward for the goodness of your heart than as a New Year gift.”
Always be ready 10 help the people around you!
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
One pleasant New Year morning, Edward's father gave him two dollars. He had the wish for a long time 1 (buy)some new books. As he ran down the street to the bookstore, he saw a poor German family, the father, the mother and three children, 2 (walk)in the cold wind.
“I wish you a happy New Year,” said Edward. The man shook his head, for he could not understand 3 speak English. He 4 (point)to his mouth, and to the children, as if to say, “These little ones have had nothing to eat 5 a long time.”
Edward 6 (quick)understood that these people were poor and in trouble. He took out his dollars, and gave one to the man, and the other to his wife.
“I 7 (buy)no books,” he said. “I gave my money to some poor people who were very hungry and tired. I think I 8 (wait)for my books till next New Year.” “My dear boy,” said his father, “here 9 (be)some books. I give them to you, more as a reward for the goodness of your heart than as a New Year gift.”
Always be ready 10 help the people around you!
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
答案:
1. to buy 2. walking 3. or 4. pointed 5. for 6. quickly 7. bought 8. will wait 9. are 10. to
五、完形填空。(2023·江苏宿迁宿豫区期末)
Are there homeless people on the streets in your city? If there are some,

how do they 1 their stomachs every day? Where do they sleep? Now let me tell you about my own experience.
When I was younger, I knew my parents had trouble with 2 . We would go to eat at a soup kitchen(救济站)four nights a week.
One day, a new man walked into the soup kitchen and asked me 3 my name was and where I lived. I told him my name was Angela and our 4 . Then he left and I didn't see him 5 the following days.
One evening on our way home, my mum started 6 . I asked her what was 7 . She told me 8 that the rent(租金)of our flat would go up and that my grandma died.
As we went into our 9 , she asked me to take the mail from the mailbox. The only thing I found 10 was one envelope(信封). As I walked back in, a familiar(熟悉的)man called me back and said that I left 11 in our mailbox. I reached in and took out a second envelope. I brought the envelopes up to my mum. She opened the 12 one and found our rent bill. I looked at the second envelope and saw this:
Dear Angela and Family,
Love,
Your friend
I gave it to my mum with 13 hands and asked her to open it. We found several one - hundred - dollar bills inside. We couldn't help crying. I had a feeling I knew who it was from, 14 I didn't want to tell my mum. This 15 me deeply.
What a good - hearted man I met!
( )1. A. train B. donate C. fill D. touch
( )2. A. money B. knowledge C. time D. business
( )3. A. how B. who C. what D. why
( )4. A. background B. address C. experience D. situation
( )5. A. no longer B. no more C. any way D. any more
( )6. A. pushing B. crying C. laughing D. dancing
( )7. A. wrong B. right C. hard D. easy
( )8. A. happily B. lonely C. sadly D. carefully
( )9. A. website B. park C. town D. flat
( )10. A. outside B. inside C. over D. under
( )11. A. anything B. nothing C. something D. everything
( )12. A. first B. second C. third D. fourth
( )13. A. smiling B. boring C. shaking D. surprising
( )14. A. so B. or C. and D. but
( )15. A. supported B. changed C. saved D. touched
Are there homeless people on the streets in your city? If there are some,
how do they 1 their stomachs every day? Where do they sleep? Now let me tell you about my own experience.
When I was younger, I knew my parents had trouble with 2 . We would go to eat at a soup kitchen(救济站)four nights a week.
One day, a new man walked into the soup kitchen and asked me 3 my name was and where I lived. I told him my name was Angela and our 4 . Then he left and I didn't see him 5 the following days.
One evening on our way home, my mum started 6 . I asked her what was 7 . She told me 8 that the rent(租金)of our flat would go up and that my grandma died.
As we went into our 9 , she asked me to take the mail from the mailbox. The only thing I found 10 was one envelope(信封). As I walked back in, a familiar(熟悉的)man called me back and said that I left 11 in our mailbox. I reached in and took out a second envelope. I brought the envelopes up to my mum. She opened the 12 one and found our rent bill. I looked at the second envelope and saw this:
Dear Angela and Family,
Love,
Your friend
I gave it to my mum with 13 hands and asked her to open it. We found several one - hundred - dollar bills inside. We couldn't help crying. I had a feeling I knew who it was from, 14 I didn't want to tell my mum. This 15 me deeply.
What a good - hearted man I met!
( )1. A. train B. donate C. fill D. touch
( )2. A. money B. knowledge C. time D. business
( )3. A. how B. who C. what D. why
( )4. A. background B. address C. experience D. situation
( )5. A. no longer B. no more C. any way D. any more
( )6. A. pushing B. crying C. laughing D. dancing
( )7. A. wrong B. right C. hard D. easy
( )8. A. happily B. lonely C. sadly D. carefully
( )9. A. website B. park C. town D. flat
( )10. A. outside B. inside C. over D. under
( )11. A. anything B. nothing C. something D. everything
( )12. A. first B. second C. third D. fourth
( )13. A. smiling B. boring C. shaking D. surprising
( )14. A. so B. or C. and D. but
( )15. A. supported B. changed C. saved D. touched
答案:
1. C [点拨]根据后面“Where do they sleep?”可知,此处应该是说他们怎么填饱肚子。故选C。
2. A [点拨]根据下句“We would go to eat at a soup kitchen(救济站) four nights a week.”可知,是在钱上有困难。故选A。
3. C [点拨]根据句意可知,应该是问名字是什么。故选C。
4. B [点拨]根据上文“One day, a new man walked into the soup kitchen and asked me 3 my name was and where I lived.”可知,这里应该是告诉他“我”的名字和地址。故选B。
5. D [点拨]根据空前的didn't可知,是没再看见他,用any more。故选D。
6. B [点拨]根据下文“She told me 8 that the rent (租金) of our flat would go up and that my grandma died.”可知,是妈妈开始哭。故选B。
7. A [点拨]根据语境可知,妈妈开始哭,“我”应该是问怎么了。“What's wrong?”意为“怎么了?”是固定句型。故选A。
8. C [点拨]根据“the rent(租金) of our flat would go up and that my grandma died”可知,应该是伤心地说。故选C。
9. D [点拨]根据上文“the rent(租金) of our flat would go up”可知,应该是进入公寓。故选D。
10. B [点拨]根据“she asked me to take the mail from the mailbox”可知,应该是邮箱里面有个信封。故选B。
11. C [点拨]根据下文“I reached in and took out a second envelope.”可知,应该是说信箱里还有一些东西。故选C。
12. A [点拨]根据下文“I looked at the second envelope and saw this”可知,这里应该是打开第一个。故选A。
13. C [点拨]根据句意可知,应是颤抖的手。故选C。
14. D [点拨]根据句意可知,前后句是转折关系。故选D。
15. D [点拨]根据句意可知,应该是深深地触动了“我”。故选D。
2. A [点拨]根据下句“We would go to eat at a soup kitchen(救济站) four nights a week.”可知,是在钱上有困难。故选A。
3. C [点拨]根据句意可知,应该是问名字是什么。故选C。
4. B [点拨]根据上文“One day, a new man walked into the soup kitchen and asked me 3 my name was and where I lived.”可知,这里应该是告诉他“我”的名字和地址。故选B。
5. D [点拨]根据空前的didn't可知,是没再看见他,用any more。故选D。
6. B [点拨]根据下文“She told me 8 that the rent (租金) of our flat would go up and that my grandma died.”可知,是妈妈开始哭。故选B。
7. A [点拨]根据语境可知,妈妈开始哭,“我”应该是问怎么了。“What's wrong?”意为“怎么了?”是固定句型。故选A。
8. C [点拨]根据“the rent(租金) of our flat would go up and that my grandma died”可知,应该是伤心地说。故选C。
9. D [点拨]根据上文“the rent(租金) of our flat would go up”可知,应该是进入公寓。故选D。
10. B [点拨]根据“she asked me to take the mail from the mailbox”可知,应该是邮箱里面有个信封。故选B。
11. C [点拨]根据下文“I reached in and took out a second envelope.”可知,应该是说信箱里还有一些东西。故选C。
12. A [点拨]根据下文“I looked at the second envelope and saw this”可知,这里应该是打开第一个。故选A。
13. C [点拨]根据句意可知,应是颤抖的手。故选C。
14. D [点拨]根据句意可知,前后句是转折关系。故选D。
15. D [点拨]根据句意可知,应该是深深地触动了“我”。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看