第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
( )5. —How long has your uncle worked in this school?
—_______ 2002.
A. Until
B. Since
C. For
D. After
—_______ 2002.
A. Until
B. Since
C. For
D. After
答案:
5. B 【点拨】since意为“自……以来”。故选B。
( )6. —There are a lot of popular TV shows these days.
—Oh, what a pity! I _______ any of them yet.
A. didn't watch
B. won't watch
C. haven't watched
D. wasn't watching
—Oh, what a pity! I _______ any of them yet.
A. didn't watch
B. won't watch
C. haven't watched
D. wasn't watching
答案:
6. C 【点拨】根据yet(已经)可知此处用现在完成时。故选C。
( )7. Jim said life without old friends was _______. He will visit some of his old friends tomorrow.
A. a bit of boring
B. a bit boring
C. a bit bored
D. a bit of bored
A. a bit of boring
B. a bit boring
C. a bit bored
D. a bit of bored
答案:
7. B 【点拨】修饰life要用boring,而修饰形容词boring要用a bit。故选B。
( )8. —A new high - speed railway will be finished in recent years in my hometown.
—Yes. Great changes _______ since I worked here.
A. will take place
B. were taken place
C. have taken place
D. took place
—Yes. Great changes _______ since I worked here.
A. will take place
B. were taken place
C. have taken place
D. took place
答案:
8. C 【点拨】句意:——在我的家乡一条新的高速铁路将于近几年建成。——是的。自从我在这里工作以来,这里发生了很大的变化。since引导的从句用一般过去时,主句用现在完成时。故选C。
( )9. The paper factory has caused a lot of serious environmental pollution in my hometown _______.
A. last year
B. once a month
C. in five years
D. over the past five years
A. last year
B. once a month
C. in five years
D. over the past five years
答案:
9. D 【点拨】last year去年,用于一般过去时;once a month一月一次,常用于一般现在时;in five years 5年后,常用于一般将来时;over the past five years在过去的5年,用于现在完成时。故选D。
( )10. His uncle _______ England for honeymoon since he _______ Mary two months ago.
A. has gone to; married with
B. has been in; got married to
C. has gone to; got married to
D. has been to; married
A. has gone to; married with
B. has been in; got married to
C. has gone to; got married to
D. has been to; married
答案:
10. B 【点拨】句意:自从他的叔叔在两个月前和玛丽结婚以来,他的叔叔就在英国度蜜月。has gone to表示已经去了某个地方,人还没有回来;has been to表示已经去过某地,人已经回来了;has been in表示已经在某个地方,人还没有回来;marry sb.表示“和某人结婚”;marry with错误搭配;get married to表示“和某人结婚”。根据句意可知,第一空应用现在完成时,且谓语动词应为延续性动词。故选B。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
I first lived in the northern part of Sunshine Town. After I got 1 (marry), my wife and I moved two blocks away. We've lived in this flat since then. There were small 2 (restaurant) and shops years ago in the town. Now the place 3 (change) a lot. The government has turned part 4 the town centre into a new park. We have a new theatre and a large shopping mall. The 5 (pollute) was a problem. The steel factory put the waste 6 the river. Later, the government 7 (realize) the problem and took action to improve the situation. It's nice 8 (have) a beautiful modern town. However, most of my old friends have moved away. People used to 9 (play) cards and Chinese chess 10 me, but now we do not see each other often. I feel lonely sometimes. Anyway, the changes are good.
1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________
6. __________ 7. __________ 8. __________ 9. __________ 10. __________
I first lived in the northern part of Sunshine Town. After I got 1 (marry), my wife and I moved two blocks away. We've lived in this flat since then. There were small 2 (restaurant) and shops years ago in the town. Now the place 3 (change) a lot. The government has turned part 4 the town centre into a new park. We have a new theatre and a large shopping mall. The 5 (pollute) was a problem. The steel factory put the waste 6 the river. Later, the government 7 (realize) the problem and took action to improve the situation. It's nice 8 (have) a beautiful modern town. However, most of my old friends have moved away. People used to 9 (play) cards and Chinese chess 10 me, but now we do not see each other often. I feel lonely sometimes. Anyway, the changes are good.
1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________
6. __________ 7. __________ 8. __________ 9. __________ 10. __________
答案:
1. married 2. restaurants 3. has changed 4. off 5. pollution 6. into 7. realized 8. to have 9. play 10. with
五、完形填空。(2024·河南改编)
Last night, Frank had a dream about the coming maths test, which troubled him very much these days. So he was in a 1 mood(心情) when he woke up.
Uncle Robin once told Frank about “white noise”—noise made by a fan or soft headphones

rain is a(n) 2 of white noise. Frank had tried it and it really worked! After that, whenever he felt worried about something, he would 3 white noise with his headphones.
With the 4 of the maths test still in his mind, Frank went to get his headphones. He 5 he had left them on his desk, but they were gone. His little brother Andy was always 6 his things—without asking. He ran into his brother's room and started shouting at him in 7. “Where are my headphones? You can't just take my things, or I'll take yours!” He grabbed(抓起) one of his brother's toys and 8 it on the ground, breaking it into two pieces. Andy started to 9, and Frank stormed out, feeling better.
Frank's mum heard the shouting and went into Andy's room. “Hey,” she said 10, “stop for a second and tell me how you're feeling.” Mum never shouted. Frank knew that she thought it was better to talk about 11 instead of getting angry.
“He always does this, Mum!” Frank shouted. “I'll have a maths test... and... and I had a bad dream...” Frank 12 shouting. In a calm(平静的) voice, he said, “I 13 what I did was bad. I'm sorry, Andy. I really get mad 14 you take things without asking, but breaking your toy wasn't 15. I will buy you a new one.”
Frank's mum said, “Well done, Frank, and, Andy, ask first next time, OK?”
“OK. I'm sorry too,” said Andy and they all smiled.
( )1. A. bad B. cheerful C. playful D. strange
( )2. A. list B. gift C. example D. task
( )3. A. talk about B. listen to C. turn down D. wait for
( )4. A. help B. thoughts C. prizes D. beginning
( )5. A. counted B. decided C. laughed D. remembered
( )6. A. repairing B. cleaning C. breaking D. borrowing
( )7. A. anger B. fear C. shame D. surprise
( )8. A. tied B. burnt C. threw D. placed
( )9. A. cry B. rest C. help D. share
( )10. A. sadly B. shyly C. softly D. bravely
( )11. A. dreams B. habits C. reasons D. feelings
( )12. A. kept B. stopped C. enjoyed D. practised
( )13. A. wish B. know C. hear D. want
( )14. A. until B. before C. when D. because
( )15. A. right B. easy C. enough D. crazy
Last night, Frank had a dream about the coming maths test, which troubled him very much these days. So he was in a 1 mood(心情) when he woke up.
Uncle Robin once told Frank about “white noise”—noise made by a fan or soft headphones
rain is a(n) 2 of white noise. Frank had tried it and it really worked! After that, whenever he felt worried about something, he would 3 white noise with his headphones.
With the 4 of the maths test still in his mind, Frank went to get his headphones. He 5 he had left them on his desk, but they were gone. His little brother Andy was always 6 his things—without asking. He ran into his brother's room and started shouting at him in 7. “Where are my headphones? You can't just take my things, or I'll take yours!” He grabbed(抓起) one of his brother's toys and 8 it on the ground, breaking it into two pieces. Andy started to 9, and Frank stormed out, feeling better.
Frank's mum heard the shouting and went into Andy's room. “Hey,” she said 10, “stop for a second and tell me how you're feeling.” Mum never shouted. Frank knew that she thought it was better to talk about 11 instead of getting angry.
“He always does this, Mum!” Frank shouted. “I'll have a maths test... and... and I had a bad dream...” Frank 12 shouting. In a calm(平静的) voice, he said, “I 13 what I did was bad. I'm sorry, Andy. I really get mad 14 you take things without asking, but breaking your toy wasn't 15. I will buy you a new one.”
Frank's mum said, “Well done, Frank, and, Andy, ask first next time, OK?”
“OK. I'm sorry too,” said Andy and they all smiled.
( )1. A. bad B. cheerful C. playful D. strange
( )2. A. list B. gift C. example D. task
( )3. A. talk about B. listen to C. turn down D. wait for
( )4. A. help B. thoughts C. prizes D. beginning
( )5. A. counted B. decided C. laughed D. remembered
( )6. A. repairing B. cleaning C. breaking D. borrowing
( )7. A. anger B. fear C. shame D. surprise
( )8. A. tied B. burnt C. threw D. placed
( )9. A. cry B. rest C. help D. share
( )10. A. sadly B. shyly C. softly D. bravely
( )11. A. dreams B. habits C. reasons D. feelings
( )12. A. kept B. stopped C. enjoyed D. practised
( )13. A. wish B. know C. hear D. want
( )14. A. until B. before C. when D. because
( )15. A. right B. easy C. enough D. crazy
答案:
1. A 【点拨】根据“Frank had a dream about the coming maths test, which troubled him very much these days.”可知,弗兰克做了一个关于即将到来的数学考试的梦,所以他醒来时心情不好。故选A。
2. C 【点拨】根据语境可知,风扇或细雨发出的噪声就是白噪声的一个例子。故选C。
3. B 【点拨】根据语境可知,每当他为某事发愁的时候,他就会用耳机听白噪声。故选B。
4. B 【点拨】根据语境可知,数学考试的事还在弗兰克的脑海里。故选B。
5. D 【点拨】根据语境可知,他记得他把耳机放在了桌子上,但是没找到。故选D。
6. D 【点拨】根据语境可知,他的弟弟安迪总是不经过他的同意就借他的东西。故选D。
7. A 【点拨】根据语境可知,他弟弟总是不经过他的同意就借他的东西,耳机不见了,弗兰克应是生气的。故选A。
8. C 【点拨】根据语境可知,他抓起弟弟的一个玩具扔到地上。故选C。
9. A 【点拨】根据语境可知,弗兰克把安迪的玩具扔到了地上,所以安迪哭了起来。故选A。
10. C 【点拨】根据“Mum never shouted.”可知,妈妈从不大叫,所以是在温柔地说话。故选C。
11. D 【点拨】根据语境可知,妈妈认为与其生气,不如谈谈自己的感受。故选D。
12. B 【点拨】根据“In a calm(平静的) voice”可知,弗兰克停止了大叫,开始平静地说话。故选B。
13. B 【点拨】根据语境可知,弗兰克知道自己做得不对。故选B。
14. C 【点拨】根据语境可知,此处用when引导时间状语从句。故选C。
15. A 【点拨】根据语境可知,弗兰克知道弄坏弟弟的玩具是不对的。故选A。
2. C 【点拨】根据语境可知,风扇或细雨发出的噪声就是白噪声的一个例子。故选C。
3. B 【点拨】根据语境可知,每当他为某事发愁的时候,他就会用耳机听白噪声。故选B。
4. B 【点拨】根据语境可知,数学考试的事还在弗兰克的脑海里。故选B。
5. D 【点拨】根据语境可知,他记得他把耳机放在了桌子上,但是没找到。故选D。
6. D 【点拨】根据语境可知,他的弟弟安迪总是不经过他的同意就借他的东西。故选D。
7. A 【点拨】根据语境可知,他弟弟总是不经过他的同意就借他的东西,耳机不见了,弗兰克应是生气的。故选A。
8. C 【点拨】根据语境可知,他抓起弟弟的一个玩具扔到地上。故选C。
9. A 【点拨】根据语境可知,弗兰克把安迪的玩具扔到了地上,所以安迪哭了起来。故选A。
10. C 【点拨】根据“Mum never shouted.”可知,妈妈从不大叫,所以是在温柔地说话。故选C。
11. D 【点拨】根据语境可知,妈妈认为与其生气,不如谈谈自己的感受。故选D。
12. B 【点拨】根据“In a calm(平静的) voice”可知,弗兰克停止了大叫,开始平静地说话。故选B。
13. B 【点拨】根据语境可知,弗兰克知道自己做得不对。故选B。
14. C 【点拨】根据语境可知,此处用when引导时间状语从句。故选C。
15. A 【点拨】根据语境可知,弗兰克知道弄坏弟弟的玩具是不对的。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看