2025年名校课堂九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂九年级英语下册人教版》

二、阅读还原。
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。(选项中有两项为多余选项)
Why Live Near the River?
Imagine pioneers traveling west in the 1800s. In those days, it was hard to find running water and shops where to buy things. As time went by, most pioneers had to make their homes near a river so that they could get water easily.
How did rivers help people live in the past?
Back in the pioneer days, people grew their own food, caught their own fish, and collected their own water. 16 People also used rivers as roads, traveling on boats. Traders shipped goods(货物) to people from other areas.
17
When building many factories right next to rivers for the water's power to make machines work, some people choose to live near a river for working. They use the river to ship large goods, and some of them work at these factories where power factories provide electricity to homes and businesses. 18
Who wouldn't want to live near a river?
Some people are nervous about living near rivers because rivers can cause floods(洪水). Every once in a while, floodwaters rise higher than a house, ruining(泡坏) many things in the house. 19 Such waste causes water to smell bad and pollutes the crops(庄稼) we eat. Water and crops in polluted areas can make people very sick.
How do people decide where to live?
20 Rivers can provide jobs and fun activities in a beautiful place. However, those living by rivers should be willing to accept possible problems as well.

A. Why do people live near rivers now?
B. Why did people want to live near a river?
C. Some factories put their waste into rivers.
D. Staying close to a river was easy to get water for living.
E. Some factories stop waste water from running into rivers.
F. People who carry goods onto ships live near the river, too.
G. People should think over the possible risks before deciding where to live.
16.______ 17.______ 18.______ 19.______20.______
答案: 16 - 20 DAFCG
三、任务型阅读。
阅读短文,根据短文内容完成表格。每空一词。
(2023·本溪、辽阳、葫芦岛改编)As we all know, food waste can be seen everywhere. To help deal with it, our whole class did a survey. Here is the food waste report.
In homes
We find that there is serious food waste in homes. Some people finish only about half of the meat, vegetables or fruit they bought. They throw away the rest of the food. Some people don't check what food they have before shopping. So it's wise for people to plan meals. They should check what is in their fridges. And they can read some books about cooking to deal with the food they have.
In schools
A lot of food is wasted in schools. Too much food is ordered from food suppliers(供应商). Many students often don't like the food that their schools serve them. So schools should order less food. And students should be educated to know the importance of saving food. They can also play a part in deciding menus with the school cooks.
In restaurants
Food waste is a serious problem here. Too many fresh ingredients(食材) are ordered every day. And food goes stale(不新鲜的) soon and is wasted during cooking. Some restaurants serve customers more than they can eat up. For these reasons, food must be properly stored(储存) and kept at the right temperature. And customers should be encouraged to take away the food they can't eat up.
theycanteatupup
21.________ 22.__________ 23.________
24.________________ 25.________________
答案: 21. rest 22. wisely 23. save 24. restaurants 25. temperature

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭