2025年名校课堂九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂九年级英语下册人教版》

二、阅读还原。
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。(选项中有两项为多余选项)
(2022·岳阳改编)“A child with a mother is like a treasure.” 16
When you were a baby crying all night, your mom sang to you and stayed by your side. 17 When you fell and hurt yourself, she gave you a hug and lifted you up. When you didn't get what you wanted, when you were sad, when ... your mother was always there to help you. She is a mother who is common and wants nothing in return at all.
Among all the mothers, we are deeply moved by the two mothers. Wang Yaping is the first Chinese woman to live in the Tiangong station and the first female(女性) Chinese spacewalker(太空行走者). She is also a little girl's mother. Before setting out, she promised to pick a star for her daughter. Six months later, Wang Yaping came back and told her little daughter,“Mom has returned after reaching for the stars.” 18 She is an inspiring(鼓舞人心的) and unusual mother. Zhang Guimei is the headmaster of Huaping Girls High School in Lijiang. She went out of her way to raise money to set up this school. 19 Over the past 13 years, she has sent 1,800 girls to university. Zhang Guimei's effort and love have changed their lives. 20
Mother plays an important role in our lives. All the mothers have one thing in common:Full love in their eyes, bright light in their hearts.

A. When you were tired, she gave you warm arms to sleep in.
B. This song brings friends closer together.
C. She succeeded in achieving her promise.
D. Although she doesn't have her own child, she is a selfless(无私的) mother to these girls.
E. It has offered free education to girls in the mountains.
F. However, Zhang Guimei raised money for her own child.
G. This song shows that mother means the whole world to her child.
16.______ 17.______ 18.______ 19.______ 20.______
答案: 16 - 20 GACED
三、任务型阅读。
阅读短文,并根据要求完成任务。
There was once a king and he wanted to find out who could paint the best picture of peace. And he would offer a prize to the artist. Many artists tried. The king looked at all the pictures but there were only two he really liked and he had to choose ① them.
One picture was of a calm lake. The lake was a perfect mirror for peaceful mountains all around it. Overhead was a blue sky with white soft clouds. Everyone thought that was a perfect picture of peace.
The other picture had mountains, too. But they were rugged(崎岖的) and bare(光秃秃的). Above was an angry sky. And it was raining and lightning. Down the side of the mountain,a waterfall fell quickly. This did not look peaceful at all.
But when the king looked carefully,he saw behind the waterfall a bush(灌木丛) growing in a crack(裂缝) in the rock. In the bush a mother bird had built her nest(巢). There,she sat on her nest ...in perfect peace.
Which picture do you think won the prize?
The king chose the second picture. “Because,” said the king,“peace does not mean to be in a place ② there is no noise, trouble,or hard work. Peace means to be in the middle of all those things and still be calm in your heart. That is the real meaning of peace.”
21. What did the king want the artists to do?
______________________________
22. Fill in the blanks in the passage with a proper word.
①____________ ②__________
23. Why did the king choose the second picture?
______________________________
24. 请将文中画线的句子翻译成汉语。
______________________________
25. Do you like the picture with a calm lake? Why or why not?
______________________________
答案: 21. To paint the best picture of peace.
22. ①between ②where
23. Because he thought it had the real meaning of peace.
24. 宁静意味着置身于所有那些事情之中,你的内心依然平静。
25. Yes, I do. Because I can feel peaceful from the picture. /No, I don’t. Because I think pictures should be colorful. /...

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭