2025年5年中考3年模拟英语中考山东专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语中考山东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语中考山东专版》

第9页
一、阅读理解。
(一)[2024济宁兖州区一模]
应用文     建议用时5min    难度★★

1.This news is about______. 
A.selling a dog 
B.buying a dog 
C.introducing a dog 
D.looking for a dog
2.What can we learn about Cookie from the text?
A.She is less than1year old. 
B.She has blue ears. 
C.She was born on Jan.4,2024. 
D.Her owner boughtt her for200dollars.
3.(新考法)Who would most possibly get the reward? 
A.A boy who wants to pet a lovely puppy. 
B.A girl who likes feeding black and white dogs. 
C.A young man who lives along Hougang Road. 
D.An old woman who has two dogs named Lisa and Emma.
答案: (一)(主旨大意)本文是一篇寻狗启事。1.D 2.A 3.C
(二)[2023东营]
记叙文    建议用时6min    难度★★★
When Jae came home from school,he couldn't find his keys.“What now?I can't just sit out here,”he thought.His parents wouldn't be home for an hour.Just then,Ron,the man who
lived next door,was coming.He asked Ron if he could stay at his room to wait for his parents.Ron agreed.Inside,Jae saw a baseball on a shelf(架子).
  Ron smiled when he saw Jae looking at it.“That one was signed(签名)by the Minnesota Twins,rightt after the World Series in1987,"he said.
  “Dad takes me to their games sometimes,"Jae said.“Where did you get this?"
  “I was a professiona1umpire(裁判)for thirty years,"Ron answered.
  Jae's eyes widened.“An umpire?In the 1980s?Did you meet...."He began to ask Ron questions one after another.Ron told Jae a lot about past players.
  When it was time for Jae to go home,he asked Ron,“Can I come again?"“Sure,”Ron said.“Wow,losing my keys turned out okay,"Jae thought.
  The next day at school,Jae searched his desk.“Oh,no.Not again!”he groaned(叹息).“Need help?”asked Martina,a new classmate.
  “Yes,I've lost my dinosaur book,”Jae said.
  “Do you want to borrow my dinosaur book?"asked Martina.
  “Wow!That's the same book that I use!"Jae exclaimed.
  “Are you into dinosaurs,too?”“What's your favorite?"“...."They kept talking.After school,they went to the park to play catch with Jae's favorite baseball.“Martina's pretty cool,”Jae thought.
  The next morning was Saturday.Jae wanted to do some throwing practice,but he couldn't find his baseball.“Can we go to the park to look for my baseball?”Jae asked his mom.  
At the park,they saw a homeless dog playing with something.It was Jae's baseball.“Mom,look!"Jae said.“Doesn't he look like he needs a home?"
  His mother smiled.“Yes,he does,”she said.
“He'll be your responsibility,though."Jae nodded excitedly and picked him up.
  “What a week!"Jae thought to himself.“I lost my keys,my book,and my baseball,but every time I lost something,I got a friend."
1.What did Jae do in Ron's home? 
A.He watched a baseball game. 
B.He learned how to play baseball. 
C.He learned a lot about past baseball players. 
D.He learned how to be a professional umpire.
2.Why did Jae say“Can I come again"? 
A.He didn't want to stay att home. 
B.He thought he might lose his keys again. 
C.He wanted to share a dinosaur book with Ron. 
D.He liked Ron and wanted to talk with him again.
3.What does the underlined word“exclaimed"mean?
A.惊呼  B.哭喊  C.怒吼  D.狂叫
4.From the passage,we can know______. 
A.Ron never met the Minnesota Twins 
B.Jae was a fan of baseball 
C.Martina and Jae didn't have the same interests
D.Jae didn't like dogs
5.What was the real reason why Jae got friends?
A.He always lost things. 
B.He was good at communicating with others. 
C.He and the people around all liked hellping others. 
D.He and the people around were all good at sports.
答案:  (二)(主旨大意)本文主要讲Jae每次丢东西都能交到一个朋友,这是因为他和周围的人都喜欢帮助别人。1.C 2.D 3.A 【解析】词义猜测题。根据“Wow! That’s the same book that I use!”可知两人用了相同的书,Jae很惊讶,exclaimed意为“惊呼”。4.B 5.C 【解析】推理判断题。根据“I lost my keys, my book, and my baseball, but every time I lost something, I got a friend.”可知,Jae每次丢了东西都会交到朋友,结合文章内容可知有时候是别人帮助了Jae,而有时候是Jae帮助了别人,由此推出他交到朋友是因为他和周围的人都喜欢帮助别人。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭