精英家教网 > 练习册解析答案 > 单元自测试卷八年级英语下学期人教版 > 第52页解析答案
单元自测试卷八年级英语下学期人教版

单元自测试卷八年级英语下学期人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册单元自测试卷八年级英语下学期人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

A
)12. Which of the following pictures is the baobab in the dry season?

C
)13. Which word is close to the meaning of the underlined word "hollow" in Paragraph 3?
A. Dirty. B. Modern. C. Empty. D. Useful.
D
)14. Which of the following is NOT true?
A. The baobab has many names.
B. Flowers come out in rainy seasons.
C. The leaves of the baobab are good medicine.
D. The oldest baobab is less than 1,000 years old.
C
)15. What is the best title for the passage?
A. The God and Baobab B. What Does Baobab Like in a Year?
C. A Special Tree—Baobab D. Baobab's Trunk, Leaves and Fruit

答案:12. A   根据“During the dry season, these trees are standing there without leaves, and look like trunks (树干) sticking up in the air.”可知,旱季的猴面包树没有叶子,只有树干直立,A选项图片符合描述(假设A图为无叶树干状)。
13. C   根据第三段"An old tree can hold many people.The local people often build their houses inside these trunks."(一棵古树可以容纳很多人。当地人经常在这些树干里盖房子。)并结合备选项可猜测应是老树树干会......,所以本地的人常常把他们的家建在年老的树干里,"hollow"的意思为"中空的",与"empty"意思相近。故选C。
14. D  根据最后一段中的"Baobab is called 'the tree of life',because it can live longer than 1,000 years old."(猴面包树被称为"生命之树",因为它的寿命可以超过1000年。)可知猴面包树被称为"生命之树",因为它们能活1000多年,所以D项错误。故选D。
15. C  根据第三段"Long ago,when the God first planted a tree in the garden,it was full of energy and kept moving."(很久以前,当上帝第一次在花园里种下一棵树时,它充满了活力,不停地移动。)和"It is such a useful tree;some people could hardly live without it."(这是一棵非常有用的树,有些人离开它就活不下去了。)及全文可知文章介绍了猴面包树,因此最佳标题为"特殊的树——猴面包树"。故选C。
二、完形填空(共10小题,计10分)
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Larke Luna shared a story on the Internet about her 2-year-old son, Tim, and a wild crow (乌鸦) named Russell. It deeply touched the 1 of millions of people. We have all 2 children becoming lifelong friends with their pets. But surely no one thought that a crow could be such a pet.
Last August, Larke Luna 3 a little crow home. Because Larke Luna couldn't find the crow's parents, she decided to 4 the poor little bird and called it Russell.
"Russell is a wild bird. It's not around Tim all the time. However, when Tim takes it out, it'll never 5 Tim's side," said Larke. "They have a special 6," she added. And in fact, in some of the shared videos, we can see when Tim goes out alone, no matter how late he comes back, Russell waits Tim 7.
Crows are clever birds that live together in 8. They can remember lots of things and even make and use tools to get food. Some scientists even compare the intelligence (智力) of the crow to a seven-year-old child's. They found that crows are as 9 as a seven-year-old child. They learn from each other and pass on their knowledge. So it's not so surprising that Russell is so 10 to be with Tim and really likes his loving family.
( )1. A. results B. ways C. hearts D. heads
( )2. A. heard of B. written about C. depended on D. pointed out
( )3. A. forgot B. threw C. stuck D. brought
( )4. A. treat B. keep C. send D. pass
( )5. A. leave B. fight C. fill D. avoid
( )6. A. condition B. relationship C. suggestion D. background
( )7. A. carelessly B. possibly C. usefully D. patiently
( )8. A. groups B. houses C. towers D. tests
( )9. A. nervous B. smart C. proud D. strange
( )10. A. lonely B. crazy C. enjoyable D. awful
答案:1. C
解析:故事应是“触动了数百万人的心”,“hearts”符合语境,C选项正确。
2. A
解析:“heard of”表示“听说过”,句意为“我们都听说过孩子和宠物成为终身朋友”,A选项正确。
3. D
解析:“brought...home”意为“把……带回家”,符合Larke Luna将小乌鸦带回家的语境,D选项正确。
4. B
解析:找不到乌鸦父母,所以决定“养”这只小鸟,“keep”有“饲养”之意,B选项正确。
5. A
解析:“never leave Tim's side”表示“从不离开Tim身边”,符合上下文描述的亲密关系,A选项正确。
6. B
解析:Tim和乌鸦之间应是一种“特殊的关系”,“relationship”符合题意,B选项正确。
7. D
解析:无论Tim回来多晚,乌鸦都“耐心地”等他,“patiently”体现了乌鸦的忠诚,D选项正确。
8. A
解析:乌鸦是群居动物,“live together in groups”表示“成群生活在一起”,A选项正确。
9. B
解析:科学家将乌鸦智力比作七岁儿童,说明乌鸦和七岁儿童一样“聪明”,“smart”正确,B选项正确。
10. C
解析:“enjoyable to be with Tim”表示“和Tim在一起很愉快”,符合乌鸦喜欢这个充满爱的家庭的语境,C选项正确。