精英家教网 > 练习册解析答案 > 单元自测试卷八年级英语下学期人教版 > 第40页解析答案
单元自测试卷八年级英语下学期人教版

单元自测试卷八年级英语下学期人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册单元自测试卷八年级英语下学期人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

九、阅读表达(共5小题,计10分)
阅读短文,根据要求完成文后的题目。
Fiona was a popular girl at school. She was clever and fun. From an early age, she tried to be kind and friendly to everyone. She invited all the classmates to her birthday party. She gave gifts to everybody. She was very busy because she had so many friends to spend with every day. She felt very lucky.
But everything changed (改变) on National Friendship Day. On that day, at school, everyone had to make three gifts to their three best friends. Fiona enjoyed choosing three from all her friends. However, after sending three gifts, Fiona didn't get one! Even Lily, a girl who always played with her every day, didn't give her a gift.
When she got home that night, Fiona told her mother what had happened. Her mother touched her head tenderly (温柔地) and said, "You can't buy friends with a smile or a few good words. For most of your classmates, you're only a playmate (玩伴). If you really want true friends, you should really care about your friends."
That night, in bed, Fiona thought about her mother's words. Then she thought that her mother always helped her and stayed with her at any time. Until that moment, Fiona knew the meaning of a true friend.
1. Who did Fiona invite to her birthday party?
2. Why was Fiona very busy?
3. What should people do if they want true friends?
4.将文中画线句子译成汉语。
5.给短文拟一个适当的英文标题。

答案:1. All the classmates.
解析:根据第一段“She invited all the classmates to her birthday party”可知答案。
2. Because she had so may friends to spend with every day.解析: 根据文中She was very busy because she had so many friends to spend with every day(她很忙,因为她每天要花时间和很多朋友呆在一起)可知,Fiona很忙,是因为她每天要花时间和很多朋友呆在一起。
3. They should really care about their friends.解析:根据文中If you really want true friends,you should really care about your friends(如果你想要真正的朋友,你就应该真正关心自己的朋友)可知,人们如果想获得友谊,必须真正关心自己的朋友。
4. 在那天,在学校里,每个人都必须给他们的三个最好的朋友制作三份礼物。
5. The Meaning of a True Friend
十、写作(15分)
海内存知己,天涯若比邻,真挚的友情是人生中最宝贵的财富。请你根据图片要点写一篇短文,介绍你最好的朋友Milly,同时分享一件你们之间发生的小事。
注意:1. 短文必须包含图中所有信息,可适当发挥。
2. 文中不得出现真实姓名、学校等信息。
3. 词数为80~100。开头已给出,不计入总词数。
My Best Friend
______
答案:My Best Friend
My best friend is Milly. She is a tall girl with long hair. Milly has a great personality—she is outgoing, friendly, and always tells funny jokes that make everyone laugh. We share many hobbies: she loves dancing and is good at it, and we often go swimming together on weekends.
One thing I remember clearly was when I hurt my leg last year. Milly visited me every day after school. She helped me with my homework and even brought me my favorite books. Her kindness made me feel much better.
I’m lucky to have Milly as my friend. She teaches me the true meaning of friendship, and I hope our friendship will last forever.