精英家教网 > 练习册解析答案 > 创新优化学案八年级英语译林版 > 第28页解析答案
创新优化学案八年级英语译林版

创新优化学案八年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册创新优化学案八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

六、阅读理解
To protect traditional culture, many schools in China have started inviting inheritors (继承人) of intangible cultural heritage (ICH, 非物质文化遗产) to teach students. These activities aim to help young people understand ICH's value and interest them in learning traditional skills.
At Guanghui Middle School, students recently experienced an "ICH Day". They tried paper-cutting, made clay sculptures, and watched a shadow puppetry show. Ms Li, a paper-cutting artist, taught students to create paper-cuts like flowers and animals. "It's hard, but fun!" said 14-year-old Zhang Wei. The school also set up an ICH club for further exploration.
Teachers say such activities not only enrich school life but also build cultural confidence. Many students feel proud of China's rich heritage. "I finally understand why my grandma loves traditional crafts," said student Li Mei. The school plans to organize regular ICH workshops and invite more masters next term.
( ) 1. Why do schools invite ICH inheritors to teach students?
A. To make students do more schoolwork.
B. To make students learn English better.
C. To let students play games in class.
D. To help students understand ICH's value and like traditional skills.
( ) 2. What did students do on the "ICH Day" at Guanghui Middle School?
A. They played football, made clay sculptures and watched TV.
B. They tried paper-cutting, made clay sculptures and watched a shadow puppetry show.
C. They sang songs, made clay sculptures and watched a movie.
D. They drew pictures, made clay sculptures and played games.
( ) 3. What does the underlined word "enrich" in the third paragraph mean?
A. Make something poor.
B. Make something boring.
C. Make something colourful.
D. Make something empty.
( ) 4. What can we learn from the passage?
A. Students don't like the activities about ICH.
B. The school will not have any more ICH activities.
C. The ICH activities are good for students.
D. Only Guanghui Middle School has ICH activities.
答案:1. D
解析:根据第一段“These activities aim to help young people understand ICH's value and interest them in learning traditional skills.”可知学校邀请非物质文化遗产继承人教学生是为了帮助学生理解非物质文化遗产的价值并喜欢传统技能,D选项正确。
2. B
解析:根据第二段“They tried paper-cutting, made clay sculptures, and watched a shadow puppetry show.”可知学生在“非遗日”做了剪纸、制作泥塑和看皮影戏,B选项正确。
3. C
解析:“enrich”所在句意为“这样的活动不仅丰富校园生活,还建立文化自信”,“enrich”意为“使丰富”,“Make something colourful.”(使某物丰富多彩)与之意思相近,C选项正确。
4. C
解析:根据最后一段“Teachers say such activities not only enrich school life but also build cultural confidence.”可知非遗活动对学生有好处,C选项正确;A选项与原文“‘It's hard, but fun!’ said 14-year-old Zhang Wei.”不符;B选项与“The school plans to organize regular ICH workshops and invite more masters next term.”不符;D选项“Only”过于绝对,原文未提及。