精英家教网 > 练习册解析答案 > 创新优化学案八年级英语译林版 > 第12页解析答案
创新优化学案八年级英语译林版

创新优化学案八年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册创新优化学案八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五、阅读理解 "Come on, Amy. You must try harder," Amy told herself. She was in her class' Second-Day-of-School Game. You see, her classmates, whom she only met yesterday. This was her first chance to make new friends and she was nervous (紧张的). So far, no one had given any useful advice—after all, she was totally new to this town. Luckily, Amy had worked out the first two clues (线索) and had been to the post office. Now they were in front of the cinema. Henry read aloud the third clue: "Go to our town founder's (建立者) last resting place." "To the cemetery (墓地)," Cindy said. "No, wait!" Amy said. "I've read about it. The founder was buried (埋) near the library." "Good job! That will save a lot of time," Cindy smiled at Amy. "We still need to hurry," Tyler said, pointing to the Yellow Team coming near. "I know a shortcut!" Henry said. "Follow me!" No one moved. Henry said, "You know I'm always running late. I know every shortcut in town." The others finally agreed. After a few turns, they broke through! This time Amy read the clue aloud: "Now go to the place where the football is running around!" "The football centre!" They called out together and started to run... Now they'd got the final clue: Look where you've been, see where you are. Use your map and you'll find the star! Looking closely at her map, everyone thought hard. "Aha! A star!" Cindy suddenly shouted. She quickly took out a pencil, and drew lines on the map. Everyone understood. They began running back to where they started. They were closer and closer, and finally crossed the finish line—just one step behind the Red Team! "So close..." Tyler made a face, and they all laughed together. "Nice job, new girl," Cindy gave Amy a high-five. "That was really fun," said Henry. "I hope we'll be on the same team soon." "Me too," Amy agreed, smiling. ( ) 1. What does the beginning of the story tell us about Amy? A. She didn't want to play the game. B. She was a new student in her class. C. She was the member of the Red Team. D. She didn't understand the game rules. ( ) 2. Why did the team let Henry lead (带领) the way at last? A. Because he ran fastest in the team. B. Because they didn't know the way. C. Because he knew the way well. D. Because he was best at playing the game. ( ) 3. Where was the finish line of the game? A. In the park. B. Next to the post office. C. In front of the cinema. D. Where they started. ( ) 4. Amy smiled at the end of the story because ______. A. her team came first B. she was accepted (被接受) as a friend C. she didn't feel nervous any more D. there would be a game soon
答案:1. B 解析:由第一段“She was in her class'... whom she only met yesterday... totally new to this town”可知Amy是班里的新学生,选B。 2. C 解析:由第三段“Henry said, 'You know I'm always running late. I know every shortcut in town.' The others finally agreed”可知大家相信Henry熟悉路线,选C。 3. A 解析:文中提到 “After the Blue Team left the park, they had worked out the first two clues (线索) and had been to the post office. Now they were in front of the cinema.” 以及最后 “they began running back to where they started. They were closer and closer, and finally crossed the finish line”,开始是从公园出发的,最后回到起点,所以终点在公园,选 A。 4. B 解析:由最后一段“Cindy gave Amy a high-five... 'I hope we'll be on the same team soon.' 'Me too,' Amy agreed, smiling”可知Amy被同学们接纳为朋友,选B。