精英家教网 > 练习册解析答案 > 学典四川九年级英语人教版 > 第65页解析答案
学典四川九年级英语人教版

学典四川九年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册学典四川九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、阅读下列短文,根据短文内容选择最佳选项。
Henry was going through a very hard time. His wife passed away one month ago. He thought his life became meaningless. Henry sat in his house sadly and did nothing.
One day, Henry's neighbor, an old woman named Lisa, saw him from her yard. She asked, "Hello, Henry! Just look at this fence(栅栏). It's falling apart. Can you help me fix this fence?" After hearing Lisa's words, Henry was a little angry. He didn't want to help her. He thought he was the one who needed help. He thought Lisa was kind of impolite. However, he agreed to help Lisa because Lisa was too old to fix the fence herself.
Henry spent a few days fixing the fence. When he finished, Lisa thanked him. Henry gave her a smile. It was his first time to smile after his wife passed away.
"What a wonderful job! Could you please paint it for me?" Lisa said to him. Henry thought for a while and agreed. Then he began to paint the fence in the hot sun. As his neighbors passed by and saw Henry, they all praised(赞扬)Henry for what he was doing. Henry felt happy and proud. He felt his life was not meaningless any more.
Henry finally understood Lisa's purpose(意图). She wanted to help him forget his sadness and find hope in life. Henry thanked Lisa a lot.
(
C
) 1. Which of the following shows how Henry's feelings changed over time?
A. Sad → happy → thankful → sad.
B. Happy → thankful → bored → sad.
C. Sad → angry → happy → thankful.
(
B
) 2. How did Lisa help Henry forget his sadness?
A. She wanted him to get to know more neighbors.
B. She asked him to do some things to make him busy.
C. She advised him to find a new part-time job in his free time.
(
B
) 3. Which words can best describe Lisa?
A. Silly and lazy.
B. Clever and helpful.
C. Patient and hard-working.
(
A
) 4. What can we infer from the passage?
A. Henry would deal with his sadness and return to a normal life.
B. Henry and Lisa had had a bad relationship before his wife passed away.
C. Henry's neighbors always asked him to help fix fences because he was very strong.
(
C
) 5. What can we learn from the passage?
A. We should help others at any time.
B. Asking others for help isn't impolite.
C. Staying busy can help us forget our sadness.
答案:1. C
解析:Henry一开始“Sad”(悲伤的);被Lisa要求帮忙时“angry”(生气的);得到邻居赞扬后“happy”(开心的);最后理解Lisa意图后“thankful”(感激的),所以选C。
2. B
解析:Lisa让Henry帮忙修栅栏、刷油漆,让他“busy”(忙碌的),从而忘记悲伤,选B。
3. B
解析:Lisa通过让Henry帮忙做事来帮助他,体现了她的“Clever”(聪明的)和“helpful”(有帮助的),选B。
4. A
解析:从“He felt his life was not meaningless any more”可推断Henry会处理好悲伤,回归正常生活,选A。
5. C
解析:Henry通过忙碌的工作忘记了悲伤,所以“Staying busy can help us forget our sadness”(保持忙碌能帮助我们忘记悲伤),选C。


答案: