精英家教网 > 练习册解析答案 > 学典四川九年级英语人教版 > 第57页解析答案
学典四川九年级英语人教版

学典四川九年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册学典四川九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

三、完形填空。阅读下面短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
“Mom, I don't like you,” my two-year-old son said.
“Okay ... is that because you love me?” I asked.
“No, you're not lovely.”
That night, as I washed my face, I looked a little longer in the mirror — not because I was 1
B
by his words, but because I noticed there was no light in my eyes.
I took out a pen and started writing a list — a list to 2
A
myself; a list to put sparkles (闪亮的光) back into my eyes. I once made many lists but hardly 3
A
anything. This time would be different!
The first thing on my list I wanted to achieve was 4
B
a Polar Plunge to raise money for the Special Olympics. On that day, when I changed into my 1980s workout clothes, Jack said, “Mom, you look 5
A
.” I smiled.
When coming out of the 6
B
lake, I felt happy and proud (自豪的). I kept shouting, “I made it!” But one of the most 7
C
parts of the day was when I stood in front of my list. I ticked item (勾选事项) number one. With that, I began to take back my life.
Taking part in the Polar Plunge got my son interested. “Mom, is that your Polar Plunge clothing?” I answered proudly, “Yes!” “I want to do that, too.” I was happy he 8
C
I jumped into a freezing lake, and that he wanted to do activities with me.
With each thing crossed off the list, piece of myself is 9
C
. Not only am I showing my family that I'm worth (值得) it. I'm showing myself that it's important to do things that make me feel alive.
( ) 1. A. moved B. hurt C. encouraged
( ) 2. A. save B. enjoy C. express
( ) 3. A. finished B. memorized C. created
( ) 4. A. teaching B. joining C. pushing
( ) 5. A. pretty B. strange C. old
( ) 6. A. clear B. cold C. deep
( ) 7. A. exciting B. meaningful C. important
( ) 8. A. No one B. Someone C. Everyone
( ) 9. A. agreed B. advised C. remembered
( ) 10. A. developing B. returning C. improving
答案:1. B 解析:根据儿子说的“No, you're not lovely.”可知作者可能被伤害了,hurt“受伤的”,符合语境,选B。
2. A 解析:根据“put sparkles back into my eyes”可知是想拯救自己,save“拯救”,选A。
3. A 解析:根据“This time would be different!”可知以前的清单几乎没完成任何事,finished“完成”,选A。
4. B 解析:join a Polar Plunge“参加极地跳水”,符合语境,选B。
5. A 解析:儿子说的话让作者微笑,应该是积极的评价,pretty“漂亮的”,选A。
6. B 解析:Polar Plunge是极地跳水,所以湖水是冷的,cold“冷的”,选B。
7. C 解析:勾选第一个事项是很重要的部分,important“重要的”,选C。
8. C 解析:此处指每个人,Everyone“每个人”,选C。
9. C 解析:儿子记得作者跳水的事,remembered“记得”,选C。
10. B 解析:每完成一件事,自己的一部分就回来了,returning“返回”,选B。
四、阅读下列短文,根据短文内容选择最佳选项。 A friend who was down wrote me a letter a few weeks ago. His life was full of problems and he felt hopeless. He ended his letter with this question: “Can we really change this crazy world we live in?” I answered him at once and started my own letter with these words: “▲” I can still remember one of the first times when someone changed my world. She was the music teacher at my primary school. One day she let me try playing her guitar. I had no talent at any instrument, and my singing was quite terrible. I did my best but could only stumble (不顺畅地演奏) along. When I was done, I put my head down. “I guess I am not very good,” I told her. She looked at me with her kind eyes, smiled and said, “Helen, we are all good at something. You just need to find out what you are good at. Then you can share it with the world.” Those simple words changed me. They planted a seed (种子) in my heart that continues to grow to this day. They made me realize that I had something to give to others. Can you change the world? Yes, you can! You can change it and make it better every single day of your life. You can change it by one choice, one person, and one kind act at a time. All you have to do is to share your goodness. Change the world! (
C
) 1. Which can be put in the “▲”? A. No, we can't. B. Sorry, I'm not sure. C. Yes, we certainly can! (
B
) 2. What does Helen think of her music teacher? A. Strict but kind. B. Kind and helpful. C. Friendly and humorous. (
C
) 3. Which uses the same rhetorical device (修辞手法) as the underlined sentence? A. Will everyone change? Of course yes. B. The flowers are smiling and the birds are talking. C. Children are the flowers of our motherland. (
A
) 4. What can we know from the passage? A. Helen is more confident. B. Helen's friend is easy to get angry. C. The music teacher changed Helen's friend. (
C
) 5. What can be the best title of this passage? A. A True Friend Will Always Be There B. Life Is Not That Terrible as You Think C. The Smallest Power Can Even Change the World
答案:1. C 解析:根据下文“Can you change the world? Yes, you can!”可知作者的回答是肯定的,选C。
2. B 解析:音乐老师用善良的话语鼓励作者,所以是善良且有帮助的,选B。
3. C 解析:划线句“They planted a seed in my heart”用了比喻,C选项“Children are the flowers of our motherland.”也是比喻,选C。
4. A 解析:音乐老师的话让作者意识到自己有东西可以给予别人,变得更自信了,选A。
5. C 解析:文章主要讲小小的善举也能改变世界,选C。