精英家教网 > 练习册解析答案 > 学典四川九年级英语人教版 > 第60页解析答案
学典四川九年级英语人教版

学典四川九年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册学典四川九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、从括号内选出一个符合语意的单词或词组,并用其正确形式完成句子。
1. (
As
; since; though) the temperature dropped, people began to wear warmer clothes.
2. The girl dared (
sing
; speak) in front of her class because she had practiced the song many times.
3. The girl tries to get over her (silent;
shy
), but her face still turns red when she is speaking.
4. A reporter (
interview
; treat) Mr. White, so you have to wait for him for a while in his office.
5. (a number of;
the number of
) the students in my class is forty-five and most of them are active in class.
答案:1. As
解析:“as”和“since”都可表“因为”,“as”引导原因状语从句时语气较弱,常置于句首;“since”侧重主句动作与从句动作的先后关系。此处“气温下降”是“人们穿暖和衣服”的直接原因,且位于句首,用“as”更合适。
2. to sing
解析:“dare”作实义动词时,后接“to do”不定式,“dare to do sth.”表示“敢于做某事”。根据“because she had practiced the song many times”可知是敢于“唱歌”,所以填“to sing”。
3. shyness
解析:“her”是形容词性物主代词,后接名词。“silent”是形容词“沉默的”,“shy”是形容词“害羞的”,其名词形式是“shyness”,意为“害羞”,符合句意“女孩努力克服她的害羞”。
4. is interviewing
解析:根据“so you have to wait for him”可知记者正在采访怀特先生,用现在进行时,结构为“be+现在分词”。主语“A reporter”是第三人称单数,“interview”的现在分词是“interviewing”,所以填“is interviewing”。
5. The number of
解析:“a number of”表示“许多”,后接可数名词复数,作主语时谓语动词用复数;“the number of”表示“……的数量”,后接可数名词复数,作主语时谓语动词用单数。句中“is”是单数谓语,所以用“The number of”。
二、从方框中选出适当的单词,用其正确的形式填空。 Asia, background, guard, private, require, ton 1. The stone weighs three
tons
and nobody can carry it alone. 2. Two men
guarded
at the door of the school, so I didn't get in. 3. The school
requires
all students to wear uniforms on school days. 4. By way of introduction, let me tell you the
background
of the story first. 5. Last year he traveled to several
Asian
countries such as China and Thailand. 6. He keeps his
private
diaries hidden under his bed.
答案:1. tons
解析:“ton”是“吨”,可数名词。“three”后接可数名词复数,“three tons”表示“三吨”,符合“石头重三吨没人能独自搬动”的句意。
2. guarded
解析:根据“so I didn't get in”可知门口有两个人守卫,“guard”作动词时意为“守卫”。句子描述过去的事情,用一般过去时,“guard”的过去式是“guarded”。
3. requires
解析:句子陈述客观事实,用一般现在时。主语“The school”是第三人称单数,“require”表示“要求”,其第三人称单数形式是“requires”,“require sb. to do sth.”表示“要求某人做某事”。
4. background
解析:“the background of the story”表示“故事的背景”,“background”是名词“背景”,符合句意“作为介绍,让我先告诉你故事的背景”。
5. Asian
解析:“countries”是名词,前用形容词修饰。“Asia”是名词“亚洲”,其形容词形式是“Asian”,意为“亚洲的”,“Asian countries”表示“亚洲国家”。
6. private
解析:“diaries”是名词,前用形容词修饰。“private”是形容词“私人的”,“private diaries”表示“私人日记”,符合句意“他把他的私人日记藏在床底下”。
三、阅读下面短文,从方框内的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 A. be careful about B. deal with C. give up D. took up E. was able to Last summer, I wanted to learn how to ride a bike. At first, it was really hard. I kept falling off and getting scared, I didn't know how to 1
B
the balance(平衡). I tried a few times but always fell. It made me want to 2
C
. But my dad said, "Keep trying!" So I 3
D
riding every day. I practiced in the park with my father's help. He told me to 4
A
where to put my feet and how to ride the handlebars(车把). After a week, I 5
E
ride without falling! I felt so happy and proud. Learning to ride a bike teaches me that if I keep trying, I can do it. Now, I love riding my bike and go for rides with my friends.
答案:1. B
解析:“deal with”表示“处理;应对”,“how to deal with the balance”意为“如何保持平衡”,符合句意“我不知道如何保持平衡”。
2. C
解析:根据“I tried a few times but always fell”可知多次失败让“我”想要放弃,“give up”表示“放弃”,所以选C。
3. D
解析:“took up”表示“开始从事;开始做”,“took up riding every day”意为“开始每天骑自行车”,符合爸爸鼓励后“我”的行动。
4. A
解析:“be careful about”表示“注意;小心”,爸爸告诉“我”要注意脚放的位置和如何骑车把,所以选A。
5. E
解析:“was able to”表示“能够”,经过一周练习,“我”能够不摔倒骑车了,所以选E。
四、阅读下列短文,根据短文内容选择最佳选项。 Two little boys had two little toys Each had a wooden horse. Joyfully, they played each summer's day Soldiers both, of course. Then Jack broke off his horse's head. Sad for his toy, then cried he loud. As his young friend Joe said: "Did you think I would leave you crying When there's room on my horse for two? Climb up here, Jack, and don't be crying I can go just as fast with two. When we grow up we'll both be soldiers And our horses will not be toys And I wonder if we'll remember When we were two little boys." Long years past, war came so
B
Gravely they marched away. Guns roared loud and in the mad crowd Wounded and dying lie Up goes a shout, a horse rushes out Out from the crowd, to where Joe lay Then came a voice he knew: "Did you think I would leave you dying When there's room on my horse for two? Climb up here, Joe, we'll soon be flying I can go just as fast with two. Now we are both real soldiers And our horses are not toys And I remember When we were two little boys." Notes: soldier 士兵; cry 哭; war 战争; march 行军; roar 咆哮; mad 生气的; wound 受伤 (
B
) 1. What happened to Jack's toy horse? A. Joe broke it. B. Its head was broken off. C. The soldiers took it away. (
B
) 2. Which word is best for " ▲ "? A. fast B. near C. far (
B
) 3. About the emotional tone(感情基调)of the song, which is RIGHT? A. Excited → Worried. B. Joyful → Sad. C. Upset → Worried. (
C
) 4. What can we infer from the second part of the song? A. The two little boys were very kind. B. The two boys will die in the war soon. C. The two boys' country wasn't peaceful. (
C
) 5. What is the song mainly about? A. Dangerous war. B. Interesting games. C. Close friendship.
答案:1. B
解析:根据“Then Jack broke off his horse's head.”可知杰克的玩具马的头断了,所以选B。
2. B
解析:“Long years past, war came so near”表示“许多年过去了,战争临近了”,“near”符合语境,战争是“临近”而不是“快”或“远”,所以选B。
3. B
解析:诗歌前半部分描述两个小男孩快乐地玩玩具马,感情基调是“Joyful(快乐的)”;后半部分战争爆发,有人受伤垂死,感情基调转为“Sad(悲伤的)”,所以选B。
4. C
解析:从“Long years past, war came...”可知他们的国家爆发了战争,所以可以推断他们的国家不和平,选C。A选项“very kind”在文中有体现,但不是从第二段推断出的;B选项“will die soon”文中未明确提及。
5. C
解析:诗歌讲述了两个小男孩从小一起玩玩具马,长大后一起参军,在战争中互相帮助的故事,体现了他们之间深厚的友谊,所以主要关于“Close friendship(亲密的友谊)”,选C。