2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
B
Avery and I are good friends, but once something unpleasant happened when we both tried out for roles in Alice in Wonderland.
Avery really hoped to be Alice and I was sure she could get the role. However, at last I was picked to be Alice and Avery only got the part of the March Hare. “Do you want to practice together with me?” I asked. “Sorry, I’m busy this week,” said Avery, without looking at me. “And I will be always busy.” She refused me.
That night at dinner, my parents noticed I was not excited about getting the lead role. They wondered what happened. “Well, Avery was not picked to be Alice, but I was. She was unhappy. Maybe she will throw away our friendship.”
My father said, “Don’t worry about it. I think this is a chance for you to be an extra-good friend.” “Dad’s right,” said my mother. “Sometimes when our friends do well, we may have feelings of envy(嫉妒) and don’t know how to act. Try giving her a little time, space and understanding, and she will change her mind soon.”
Over the next week, I tried my best to give Avery some space. Then one day, on the way to our practice, I met her. “I just want to say, you’re such a great actor when acting as the March Hare.” I smiled. She seemed happy and explained how she understood the role. When I asked her to help me with my role, she agreed and smiled, too. She even said sorry to me for acting that way at first. Later, we became closer to each other.
I’ve learned that people often have a difficult time dealing with envy and disappointment. If you have similar experiences, you could try taking my parents’ advice. Give your friend a little time, space and understanding. This might be the perfect time to be an extra-good friend.
根据材料内容选择最佳答案。
( )26. What happened at the beginning of the story?
A. Avery and the writer both got their favorite roles.
B. Avery refused to practice with the writer because she was ill.
C. The writer got the role of Alice while Avery got a different part.
D. The writer and Avery decided to give up the roles in the play.
()27. The writer’s mother advised the writer to.
A. give up the lead role
B. give Avery space and understanding
C. talk with Avery at once
D. throw away the friendship with Avery
()28. What does the writer think of her parents’ advice?
A. Difficult.
B. Helpful.
C. Strict.
D. Interesting.
()29. What does the underlined word “space” mean in Paragraph 4?
A. An empty area.
B. The area beyond the Earth.
C. The distance between two things or places.
D. A period of time or freedom to think and act.
()30. What can we infer from the text?
A. Avery finally became the lead role instead of the writer.
B. The writer’s parents didn’t care about her problem.
C. Avery and the writer had a better friendship in the end.
D. The writer didn’t practice hard for her role.
Avery and I are good friends, but once something unpleasant happened when we both tried out for roles in Alice in Wonderland.
Avery really hoped to be Alice and I was sure she could get the role. However, at last I was picked to be Alice and Avery only got the part of the March Hare. “Do you want to practice together with me?” I asked. “Sorry, I’m busy this week,” said Avery, without looking at me. “And I will be always busy.” She refused me.
That night at dinner, my parents noticed I was not excited about getting the lead role. They wondered what happened. “Well, Avery was not picked to be Alice, but I was. She was unhappy. Maybe she will throw away our friendship.”
My father said, “Don’t worry about it. I think this is a chance for you to be an extra-good friend.” “Dad’s right,” said my mother. “Sometimes when our friends do well, we may have feelings of envy(嫉妒) and don’t know how to act. Try giving her a little time, space and understanding, and she will change her mind soon.”
Over the next week, I tried my best to give Avery some space. Then one day, on the way to our practice, I met her. “I just want to say, you’re such a great actor when acting as the March Hare.” I smiled. She seemed happy and explained how she understood the role. When I asked her to help me with my role, she agreed and smiled, too. She even said sorry to me for acting that way at first. Later, we became closer to each other.
I’ve learned that people often have a difficult time dealing with envy and disappointment. If you have similar experiences, you could try taking my parents’ advice. Give your friend a little time, space and understanding. This might be the perfect time to be an extra-good friend.
根据材料内容选择最佳答案。
( )26. What happened at the beginning of the story?
A. Avery and the writer both got their favorite roles.
B. Avery refused to practice with the writer because she was ill.
C. The writer got the role of Alice while Avery got a different part.
D. The writer and Avery decided to give up the roles in the play.
()27. The writer’s mother advised the writer to.
A. give up the lead role
B. give Avery space and understanding
C. talk with Avery at once
D. throw away the friendship with Avery
()28. What does the writer think of her parents’ advice?
A. Difficult.
B. Helpful.
C. Strict.
D. Interesting.
()29. What does the underlined word “space” mean in Paragraph 4?
A. An empty area.
B. The area beyond the Earth.
C. The distance between two things or places.
D. A period of time or freedom to think and act.
()30. What can we infer from the text?
A. Avery finally became the lead role instead of the writer.
B. The writer’s parents didn’t care about her problem.
C. Avery and the writer had a better friendship in the end.
D. The writer didn’t practice hard for her role.
答案:
26.C【解析】根据“AveryreallyhopedtobeAliceandIwassureshecouldgettherole.However,atlastIwaspickedtobeAliceandAveryonlygotthepartoftheMarchHare.”可知,作者和Avery都去竞争《爱丽丝梦游仙境》中的角色,作者被选上爱丽丝而Avery只得到小角色,这导致了两人间的小矛盾。故选C。
27.B【解析】根据“Trygivingheralittletime,spaceandunderstanding,andshewillchangehermindsoon.”可知,作者的妈妈建议试着给对方一点时间、空间和理解。故选B。
28.B【解析】根据“Ifyouhavesimilarexperiences,youcouldtrytakingmyparents’advice.”可知,如果你有类似的经历,你可以试着听从作者父母的建议,故可推测出,作者认为父母的建议是有用的。故选B。
29.D【解析】根据“Trygivingheralittletime,spaceandunderstanding,andshewillchangehermindsoon.”可知,在与朋友意见相悖时,尝试着给对方一段时间或空间,她将会转变思想。画线单词“space”在文中应理解为“一段时间或自由去思考和行动的空间”。故选D。
30.C【解析】根据“Sheevansaidsorrytomeforactingthatwayatfirst.Later,webecameclosertoeachother.”可知,Avery和作者的友谊最后变得更好了。故选C。
27.B【解析】根据“Trygivingheralittletime,spaceandunderstanding,andshewillchangehermindsoon.”可知,作者的妈妈建议试着给对方一点时间、空间和理解。故选B。
28.B【解析】根据“Ifyouhavesimilarexperiences,youcouldtrytakingmyparents’advice.”可知,如果你有类似的经历,你可以试着听从作者父母的建议,故可推测出,作者认为父母的建议是有用的。故选B。
29.D【解析】根据“Trygivingheralittletime,spaceandunderstanding,andshewillchangehermindsoon.”可知,在与朋友意见相悖时,尝试着给对方一段时间或空间,她将会转变思想。画线单词“space”在文中应理解为“一段时间或自由去思考和行动的空间”。故选D。
30.C【解析】根据“Sheevansaidsorrytomeforactingthatwayatfirst.Later,webecameclosertoeachother.”可知,Avery和作者的友谊最后变得更好了。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看