2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版》

B(10 分)
对应教材:Unit 3 主旨大意:英语学习
I’m an English self-learner. English is not my first lan-guage ,so it was not easy for me to learn it. I was a slow learner when I was little. Before five, I couldn’t even speak in full sen-tences. My learning problems were the result of my mother tak-ing medicine. When she was pregnant( 怀孕的) with me ,she didn’t want to have any more babies. So she took medicine to end her pregnancy.
Amazingly ,I survived( 幸存). But the medicine influenced my early intellectual development.
At the age of 13,I found myself to be very interested in Eng-lish. I developed good habits such as reading English magazines , listening to English programs ,and keeping English diaries. In or-der to improve my speaking ability ,I often told my friends many stories in English. I kept learning ,and realized that no matter how hard my situation was ,I could choose to move on ,rather than give up. After studying English for ten years ,I successfully passed the TOEFL and decided to go to America for higher edu-cation. And now I am an English teacher.
I encourage people not to give up when they have difficul-ties. Give yourself one more chance to succeed. Success has less to do with IQ but more to do with hard work ,faith( 信心) and persistence( 坚持). No matter what you are interested in ,you just need to set a goal and keep working towards it and never give up ,and your hard work will pay off.
(
)1. What is the writer now?
A. A doctor.
B. A teacher.
C. A painter.
D. A player.
(
)2. What does the underlined word “intellectual” mean in Chinese?
A. 智力的
B. 性格的
C. 个性的
D. 身体的
(
)3. Why did the writer have learning problems?
A. Because she was pregnant.
B. Because she had no English teacher.
C. Because her mother didn’t like her.
D. Because of the medicine her mother took.
(
)4.【信息匹配】According to the passage ,if we have diffi-culties when we study ,what should we do?
①have faith in ourselves
②work hard
③find ways to improve our IQ
④keep on studying
A. ①②③
B. ①③④
C. ①②④
D. ②③④
(
)5. Which might be the best title for the passage?
A. I Am Smart ,but Lazy
B. I Am Smart and Hard-Working
C. I Am Not Smart ,but Hard-Working
D. I Am Not Smart ,but Lucky
答案: 1.B 【解析】根据第三段最后一句“now I am an English teacher”可知,作者现在是老师,故选B。
2.A 【解析】根据第一段中“I was a slow learner when I was little. Before five, I couldn’t even speak... medicine.”可知,作者小时候学习很慢,五岁之前,甚至连完整的句子都说不出来,作者的学习问题是其母亲服药导致的结果,所以药物影响了作者早期的智力发展。由此可推测出“intellectual”意为“智力的”。故选A。
【解题技巧】根据上下文语境猜测词义:学生需根据题干中所给出的单词,定位到语篇中该词出现的地方,根据上下文语境猜测词义。
3.D 【解析】根据第一段第5句“My learning problems were the result of my mother taking medicine.”可知,作者有学习问题,是因为她妈妈吃的药。故选D。
4.C 【解析】根据第四段第3句“Success has less to do with IQ but more to do with hard work,faith and persistence.”可知,当我们在学习中遇到困难,我们应该对我们自己有信心、努力学习和坚持学习,选项C(①②④)正确,故选C。
5.C 【解析】通读全文可知,本文主要讲述作者自学英语的经历,她不聪明,但是她通过不断地努力学习英语而学有所成,由此可知,“I Am Not Smart, but Hard-working”适合作本文标题,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭