2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A(10 分)
对应教材:Unit 4 主旨大意:人工智能 DeepSeek 的应用及发展
Nowadays, AI has become part of our daily life. DeepSeek is getting popular, but what is it?
1.
To make DeepSeek work well, engineers give it lots of in-formation. 2.
DeepSeek has many uses. In hospitals, it helps doctors. When checking X-ray photos, 3.
4.
5.
A. This information acts like food for its brain.
B. The secret is how it talks to people.
C. DeepSeek is a smart computer system.
D. it can notice small details doctors might miss.
E. This is why everyone should try using it.
A(10 分)
对应教材:Unit 4 主旨大意:人工智能 DeepSeek 的应用及发展
Nowadays, AI has become part of our daily life. DeepSeek is getting popular, but what is it?
1.
C
It can understand questions and give helpful an-swers. Think of it as a smart friend who knows many things. Whether you ask about history like “Who found America?”, sci-ence like “Who made the light bulb?” or new movies, DeepSeek can help.To make DeepSeek work well, engineers give it lots of in-formation. 2.
A
Just like students learn from books and real life, DeepSeek learns from the data it gets. This helps it an-swer different questions better over time.DeepSeek has many uses. In hospitals, it helps doctors. When checking X-ray photos, 3.
D
This helps doctors find problems faster and save lives. In schools, it acts like a study helper for students.4.
B
It doesn’t just list facts like a robot. It uses fun stories or everyday examples. For example, when teaching histo-ry, it might share stories about people from that time to help you remember better.5.
E
As AI keeps improving, it will make our lives easier in more ways.A. This information acts like food for its brain.
B. The secret is how it talks to people.
C. DeepSeek is a smart computer system.
D. it can notice small details doctors might miss.
E. This is why everyone should try using it.
答案:
1. C 【解析】根据下文可知,这里是在介绍DeepSeek是什么。选项C“DeepSeek是一个智能计算机系统。”符合语境。故选C。
2. A 【解析】根据“engineers give it lots of informa-tion”以及“Just like students learn from books and real life,DeepSeek learns from the data it gets.”可知,此处是说这些信息对DeepSeek的作用。选项A“这些信息就像它大脑的食物。”符合语境,故选A。
3. D 【解析】根据“When checking X-ray photos”以及“This helps doctors find problems faster and save lives.”可知,这里说的是DeepSeek在查看X光照片时的作用。选项D“它能注意到医生可能会错过的小细节。”符合语境。故选D。
4. B 【解析】根据“It doesn’t just list facts like a ro-bot. It uses fun stories or everyday examples.”可知,这里是在说DeepSeek与人交流的方式。选项B“秘诀在于它如何与人交流。”符合语境。故选B。
5. E 【解析】根据下文可知,这里是在总结说明人们应该尝试使用DeepSeek的原因。选项E“这就是为什么每个人都应该尝试使用它。”符合语境。故选E。
2. A 【解析】根据“engineers give it lots of informa-tion”以及“Just like students learn from books and real life,DeepSeek learns from the data it gets.”可知,此处是说这些信息对DeepSeek的作用。选项A“这些信息就像它大脑的食物。”符合语境,故选A。
3. D 【解析】根据“When checking X-ray photos”以及“This helps doctors find problems faster and save lives.”可知,这里说的是DeepSeek在查看X光照片时的作用。选项D“它能注意到医生可能会错过的小细节。”符合语境。故选D。
4. B 【解析】根据“It doesn’t just list facts like a ro-bot. It uses fun stories or everyday examples.”可知,这里是在说DeepSeek与人交流的方式。选项B“秘诀在于它如何与人交流。”符合语境。故选B。
5. E 【解析】根据下文可知,这里是在总结说明人们应该尝试使用DeepSeek的原因。选项E“这就是为什么每个人都应该尝试使用它。”符合语境。故选E。
B(成都二模改编)(10 分)
对应教材:Unit 2 主旨大意:塑料袋和棉布袋
Is plastic always bad?
Cotton or plastic: 1.
We all know that plastic is bad for the environment in many ways. Producing it can cause toxins(毒素) to be released(释放) into the environment. It’s used everywhere but often thrown away after a single use. 2.
As a result, many people are looking for ways to reduce their plastic use. However, the picture is not straightforward(简单). 3.
4.
Plastic lasts for centuries, but it also means it can be used to make things that can be reused again and again. 5.
A.Let’s return to our cotton bag.
B.It’s not just about shopping bags.
C.The problem is that we often don’t.
D.Which kind of bag is better for the environment?
E.That means even more than needs to be produced.
对应教材:Unit 2 主旨大意:塑料袋和棉布袋
Is plastic always bad?
Cotton or plastic: 1.
D
Many of us would naturally say that the cotton bag is better, but that might only be true if you use that bag thousands of times. Surprised? Keep reading.We all know that plastic is bad for the environment in many ways. Producing it can cause toxins(毒素) to be released(释放) into the environment. It’s used everywhere but often thrown away after a single use. 2.
E
Thrown-away plastic can lie in the ground for centuries or enter the sea causing harm to wildlife.As a result, many people are looking for ways to reduce their plastic use. However, the picture is not straightforward(简单). 3.
A
It’s certainly more biodegradable(可生物降解的) than plastic. But the industrial production of cotton requires far more energy. As the bags are heavier, transporting them will lead to higher carbon emissions(碳排放). A report from Colum-bia University shows that cotton shopping bags need to be used over 7,000 times before they are more sustainable(可持续的) than plastic ones.4.
B
Lightweight plastic parts in cars and planes help reduce fuel use(燃料使用) and emissions. If we didn’t use plas-tic in clothing and footwear, the amount of land, water and chemicals needed to produce enough natural materials would be very large.Plastic lasts for centuries, but it also means it can be used to make things that can be reused again and again. 5.
C
So if we have to use them, then reuse them more, just for a bet-ter environment.A.Let’s return to our cotton bag.
B.It’s not just about shopping bags.
C.The problem is that we often don’t.
D.Which kind of bag is better for the environment?
E.That means even more than needs to be produced.
答案:
1. D 【解析】根据“Many of us would naturally say that the cotton bag is better, but that might only be true if you use that bag thousands of times.”可知,此处在比较哪种材质更好,D项“哪种袋子对环境更好?”符合语境。故选D。
2. E 【解析】根据“It’s used everywhere but often thrown away after a single use.”可知,此处描述的塑料被广泛使用,因此应该需要很多塑料,E项“这意味着需要生产更多。”符合语境。故选E。
3. A 【解析】根据“It’s certainly more biodegradable than plastic. But the industrial production of cotton requires far more energy.”可知,此处在描述“棉布袋”,A项“让我们回到我们的棉布袋。”符合语境。故选A。
4. B 【解析】根据“Lightweight plastic parts in cars and planes help reduce fuel use and emissions.”可知,本段继续介绍相对于棉布袋来说,使用塑料的其他方面优点,B项“这不仅仅是购物袋的问题。”符合语境。故选B。
5. C 【解析】根据“Plastic lasts for centuries, but it also means it can be used to make things that can be reused again and again.”可知,此处解释虽然塑料可以制造反复使用的东西,但是仍然对环境有害,C项“问题是我们通常不会这样做。”符合语境。故选C。
2. E 【解析】根据“It’s used everywhere but often thrown away after a single use.”可知,此处描述的塑料被广泛使用,因此应该需要很多塑料,E项“这意味着需要生产更多。”符合语境。故选E。
3. A 【解析】根据“It’s certainly more biodegradable than plastic. But the industrial production of cotton requires far more energy.”可知,此处在描述“棉布袋”,A项“让我们回到我们的棉布袋。”符合语境。故选A。
4. B 【解析】根据“Lightweight plastic parts in cars and planes help reduce fuel use and emissions.”可知,本段继续介绍相对于棉布袋来说,使用塑料的其他方面优点,B项“这不仅仅是购物袋的问题。”符合语境。故选B。
5. C 【解析】根据“Plastic lasts for centuries, but it also means it can be used to make things that can be reused again and again.”可知,此处解释虽然塑料可以制造反复使用的东西,但是仍然对环境有害,C项“问题是我们通常不会这样做。”符合语境。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看