2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
B
Each person can age slowly along with the time, and this is a natural law. One day, Tom’s parents told him that his grandpa would retire after working for forty years. Tom said in surprise, “I’m only seven, so it means Grandpa has been working for a really long time!” His parents said, “Yes. That’s why we are going to have a party for him.”
Tom loved his grandpa and wanted to do something special for him. He remembered his grandpa gave him a business card two years ago. He knew that his grandpa would no longer have the position on the card, so he decided to make a new one for his grandpa.
When the big day came, Tom was ready. He didn’t want to put his gift together with others’.He carried it with him. When all the other people left, he took his grandpa’s hand and brought him over to a chair and gave him the gift.
His grandpa smiled, “Well, it must be a beautiful gift. May I open it now?”

“Sure!”Tom said happily.
As Grandpa opened the gift, tears came into his eyes. Tom gave him the greatest gift hehadever got! It was a business card with his new position: FULL-TIME GRANDPA! Tom said, “Now your full-time job is my grandpa!” “Well, how much do I get paid?” his grandpa asked, smiling.“As many hugs(拥抱) as you want!” With these words, Tom gave Grandpa a warm hug. “Well,I’m the richest man in the world!” said Grandpa.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. 提拔
B. 晋级
C. 退休
D. 疗养
(
A. Bought a gift.
B. Sang a song.
C. Planned a party.
D. Made a card.
(
A. Tom was forty years younger than his grandpa.
B. Tom’s family had the party at night.
C. Tom was the last one to give his gift to his grandpa.
D. Tom’s gift was the biggest and the most beautiful.
(
A. Excited.
B. Surprised.
C. Relaxed.
D. Proud.
(
A. Smiles.
B. Hugs.
C. Money.
D. Help.
Each person can age slowly along with the time, and this is a natural law. One day, Tom’s parents told him that his grandpa would retire after working for forty years. Tom said in surprise, “I’m only seven, so it means Grandpa has been working for a really long time!” His parents said, “Yes. That’s why we are going to have a party for him.”
Tom loved his grandpa and wanted to do something special for him. He remembered his grandpa gave him a business card two years ago. He knew that his grandpa would no longer have the position on the card, so he decided to make a new one for his grandpa.
When the big day came, Tom was ready. He didn’t want to put his gift together with others’.He carried it with him. When all the other people left, he took his grandpa’s hand and brought him over to a chair and gave him the gift.
His grandpa smiled, “Well, it must be a beautiful gift. May I open it now?”
“Sure!”Tom said happily.
As Grandpa opened the gift, tears came into his eyes. Tom gave him the greatest gift hehadever got! It was a business card with his new position: FULL-TIME GRANDPA! Tom said, “Now your full-time job is my grandpa!” “Well, how much do I get paid?” his grandpa asked, smiling.“As many hugs(拥抱) as you want!” With these words, Tom gave Grandpa a warm hug. “Well,I’m the richest man in the world!” said Grandpa.
根据材料内容选择最佳答案。
(
C
)26. What does the underlined word “retire” mean in Chinese?A. 提拔
B. 晋级
C. 退休
D. 疗养
(
D
)27. What did Tom do for his grandpa?A. Bought a gift.
B. Sang a song.
C. Planned a party.
D. Made a card.
(
C
)28. Which of the following is TRUE?A. Tom was forty years younger than his grandpa.
B. Tom’s family had the party at night.
C. Tom was the last one to give his gift to his grandpa.
D. Tom’s gift was the biggest and the most beautiful.
(
A
)29. How did Grandpa feel when he got Tom’s gift?A. Excited.
B. Surprised.
C. Relaxed.
D. Proud.
(
B
)30. What would Tom often give to his grandpa from that day on?A. Smiles.
B. Hugs.
C. Money.
D. Help.
答案:
B.26. C 【解析】根据第一段中“Tom’s parents told him that his grandpa would retire after working for forty years”可知,在工作40年后,汤姆的爷爷将退休,故选C。
27. D 【解析】根据第三段中“He knew that his grandpa…on the card, so he decided to make a new one for his grandpa.”可知,汤姆决定给爷爷制作一张新的卡片,故选D。
28. C 【解析】根据第四段中“When all the other people left, he took his grandpa’s hand and brought him over to a chair and gave him the gift.”可知,当所有人都离开之后,汤姆把礼物给了爷爷,所以汤姆是最后一个给爷爷礼物的,故选C。
29. A 【解析】根据第六段中“As Grandpa opened the gift, tears came into his eyes.”可知,当爷爷打开礼物的时候,眼泪流下来了,所以爷爷应该是非常激动的,故选A。
30. B 【解析】根据第六段中“As many hugs as you want!”可知,汤姆接下来会经常拥抱爷爷,故选B。
27. D 【解析】根据第三段中“He knew that his grandpa…on the card, so he decided to make a new one for his grandpa.”可知,汤姆决定给爷爷制作一张新的卡片,故选D。
28. C 【解析】根据第四段中“When all the other people left, he took his grandpa’s hand and brought him over to a chair and gave him the gift.”可知,当所有人都离开之后,汤姆把礼物给了爷爷,所以汤姆是最后一个给爷爷礼物的,故选C。
29. A 【解析】根据第六段中“As Grandpa opened the gift, tears came into his eyes.”可知,当爷爷打开礼物的时候,眼泪流下来了,所以爷爷应该是非常激动的,故选A。
30. B 【解析】根据第六段中“As many hugs as you want!”可知,汤姆接下来会经常拥抱爷爷,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看