2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年追梦之旅初中期末真题篇九年级英语河南专版》

C
3D printing is a revolutionary technology that is changing the way we make things. It is like a magic stick that can turn digital designs into real objects.
What is 3D printing? It is a process where a three-dimensional object is created by layering materials one by one. These materials can be plastics, metals, porcelain and even food in some cases. First, a digital model of the object is designed using special software. Then, the 3D printer reads this model and starts building the object layer by layer.
The 3D printing is widely used. In the medical field, it can be used to create custom-made prosthetics(假肢), implants(植入物) and dental crowns(牙冠). This helps patients get personalized medical devices that fit them perfectly. In architecture and design, 3D printing allows architects to create detailed models of buildings and designers to make unique model set of their products. It also has potential(潜能) in the aerospace industry for making lightweight and complex parts.
However, 3D printing also has some challenges. The cost of 3D printers and the materials can be high, which limits its widespread use. Also, the printing process can be slow, especially for large objects. But besides these challenges, 3D printing is still a technology with great potential
and is expected to have a great effect on various industries in the future.
根据材料内容选择最佳答案。
(
C
)31. What is the first step in 3D printing?
A. Designers make unique model set of their products.
B. The 3D printer reads this model.
C. Design a digital model of the object by using special software.
D. The 3D printer starts building the object layer by layer.
(
B
)32. What does the underlined word “architects” mean?
A. The persons who study space industry.
B. The persons who design and make buildings.
C. The persons who create art works.
D. The persons who invent new things.
(
A
)33. How does the writer support the main idea of Para. 3?
A. By giving examples.
B. By explaining reasons.
C. By listing numbers.
D. By asking questions.
(
C
)34. Which of the following is NOT true according to the text?
A. 3D printing can turn digital designs into real objects.
B. 3D printer reads the model first, then builds the object part by part.
C. 3D printing is widely used in all fields.
D. The high cost of 3D printers and the materials limits its widespread use.
(
D
)35. What will the writer probably discuss after the last paragraph?
A. The advantages of 3D printing.
B. The usage of 3D printing.
C. The importance of 3D printing.
D. The improvement of 3D printing.
答案: 31~35CBACD
C.31.C【解析】根据第二段中“First,adigitalmodeloftheobjectisdesignedusingspecialsoftware.”可知,3D打印的第一步是使用专门的软件设计出该物体的数字模型。故选C。
32.B【解析】根据第三段中“tocreatedetailedmodelsofbuildings”可知,该词与建筑物有关。故选B。
33.A【解析】根据第三段中“Inthemedicalfield...”“Inarchitectureanddesign...”以及“Italsohaspotentialintheaerospaceindustryfor...”可知,在第三段中作者通过举例子来支撑观点。故选A。
34.C【解析】通读全文可知,3D打印技术得到了广泛应用,但没有提到在所有领域都得到了广泛应用。故选C。
35.D【解析】根据最后一段最后一句可知,除了前文提到的挑战之外,3D打印技术仍是一项具有巨大潜力的技术,并有望在未来对各个行业产生重大影响。故会在最后一段之后讨论3D打印技术的提升。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭