七、阅读理解。
A
We all like parks. Here are the reasons why parks are important to us.
Clean air(净化空气). We can see a lot of trees,grass and flowers in the park. They can collect(收集) water and give us fresh air.
Meet people. We can meet new people and talk with them in a park. Children can meet their friends and play a lot of games in the park.
Do sport. People can do sport in the park. They can run,jump and play ball games. They can also have picnics,go fishing,fly a kite and go climbing.
Protect(保护) animals. A park is good for different animals. Parks provide(提供) safe homes for animals.
阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. Trees in the park can collect water and clean air.
A
We all like parks. Here are the reasons why parks are important to us.
Clean air(净化空气). We can see a lot of trees,grass and flowers in the park. They can collect(收集) water and give us fresh air.
Meet people. We can meet new people and talk with them in a park. Children can meet their friends and play a lot of games in the park.
Do sport. People can do sport in the park. They can run,jump and play ball games. They can also have picnics,go fishing,fly a kite and go climbing.
Protect(保护) animals. A park is good for different animals. Parks provide(提供) safe homes for animals.
阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. Trees in the park can collect water and clean air.
答案:
T
解析:文中提到“They can collect water and give us fresh air.”,“They”指“trees,grass and flowers”,所以树木能收集水和净化空气,正确。
解析:文中提到“They can collect water and give us fresh air.”,“They”指“trees,grass and flowers”,所以树木能收集水和净化空气,正确。
( )2. Children like to go to the park too. They can have great fun.
答案:
T
解析:文中提到“Children can meet their friends and play a lot of games in the park.”,说明孩子们喜欢去公园且能玩得开心,正确。
解析:文中提到“Children can meet their friends and play a lot of games in the park.”,说明孩子们喜欢去公园且能玩得开心,正确。
( )3. People can't have picnics or go climbing in the park.
答案:
F
解析:文中提到“They can also have picnics,go fishing,fly a kite and go climbing.”,说明人们可以在公园野餐和爬山,错误。
解析:文中提到“They can also have picnics,go fishing,fly a kite and go climbing.”,说明人们可以在公园野餐和爬山,错误。
( )4. Parks aren't good for animals. We can't see them in the park.
答案:
F
解析:文中提到“A park is good for different animals. Parks provide safe homes for animals.”,说明公园对动物有好处,能看到它们,错误。
解析:文中提到“A park is good for different animals. Parks provide safe homes for animals.”,说明公园对动物有好处,能看到它们,错误。
( )5. This text is about the importance(重要性) of parks.
答案:
T
解析:短文开头“Here are the reasons why parks are important to us.”点明主题是公园的重要性,正确。
解析:短文开头“Here are the reasons why parks are important to us.”点明主题是公园的重要性,正确。
B
I go to school at seven every morning. I have a good friend on sunny days. It is a shadow. In the morning,it is tall and big. I run,and the shadow runs too. I stop,and the shadow stops too. At noon,I go home for lunch. The shadow is short and small. In the afternoon,the shadow is tall and big again. Sometimes the shadow is behind me. Sometimes the shadow is in front of me. I talk and play with my shadow. It's fun. It is my good friend.
阅读短文,选择正确的答案。
( )1. I talk about my ______.
A. day
B. school
C. shadow
I go to school at seven every morning. I have a good friend on sunny days. It is a shadow. In the morning,it is tall and big. I run,and the shadow runs too. I stop,and the shadow stops too. At noon,I go home for lunch. The shadow is short and small. In the afternoon,the shadow is tall and big again. Sometimes the shadow is behind me. Sometimes the shadow is in front of me. I talk and play with my shadow. It's fun. It is my good friend.
阅读短文,选择正确的答案。
( )1. I talk about my ______.
A. day
B. school
C. shadow
答案:
C
解析:短文主要围绕“shadow”(影子)展开,描述了影子在不同时间的变化及“我”与影子的互动,所以选C。
解析:短文主要围绕“shadow”(影子)展开,描述了影子在不同时间的变化及“我”与影子的互动,所以选C。
( )2. My shadow is ______.
A. short and small
B. tall and big
C. A or B
A. short and small
B. tall and big
C. A or B
答案:
C
解析:文中提到“In the morning,it is tall and big.”“At noon...The shadow is short and small.”“In the afternoon,the shadow is tall and big again.”,说明影子有时高有时矮,所以选C。
解析:文中提到“In the morning,it is tall and big.”“At noon...The shadow is short and small.”“In the afternoon,the shadow is tall and big again.”,说明影子有时高有时矮,所以选C。
( )3. At noon,my shadow is ______.(图片选项,此处根据描述选对应图片,假设正确选项为B,即短而小的影子)
答案:
B
解析:文中明确提到“At noon...The shadow is short and small.”,所以选对应短而小影子的图片B。
解析:文中明确提到“At noon...The shadow is short and small.”,所以选对应短而小影子的图片B。
查看更多完整答案,请扫码查看