2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
B
I had learned English for 11 years, but I knew few English idioms (习语). When I went to study in America last year, I had trouble communicating with Americans at times.
One day, I asked my roommate Kevin, “Shall we play soccer tomorrow?” He answered, “Let’s play it by ear.” I was so puzzled (迷惑的). “Ear can play soccer?” I asked. He explained, “It means let’s see how things go. The weather report says tomorrow is rainy.”
Last October, I was waiting for the bus in a station. Beside me sat a young man. When he knew I was Chinese, he asked me something about the Great Wall. I told him, “The Great Wall is more than 20, 000 kilometers long.” The man said, “You don’t say.” I was surprised. “There must be something wrong with him,” I thought. Later, I knew he meant “Really?”
I was once invited to my classmate’s home. His mother said to me, “Break your ice, please.” I wondered, “You didn’t give me any ice.” Later my classmate told me she meant I could make myself relaxed in their home.
From then on, I realized English idioms had special meanings. It was wrong to translate them word by word.
(
A. He studied there.
B. He spent holidays there.
C. He did business there.
(
A. he is good at listening
B. he could play soccer with his ear
C. whether to play soccer depends on the weather
(
A. Help yourself.
B. It’s polite to break the ice.
C. Ice can make you cool here.
(
A. The Most Useful Language—English
B. The Importance of Knowing English Idioms
C. Differences Between Universities in America
I had learned English for 11 years, but I knew few English idioms (习语). When I went to study in America last year, I had trouble communicating with Americans at times.
One day, I asked my roommate Kevin, “Shall we play soccer tomorrow?” He answered, “Let’s play it by ear.” I was so puzzled (迷惑的). “Ear can play soccer?” I asked. He explained, “It means let’s see how things go. The weather report says tomorrow is rainy.”
Last October, I was waiting for the bus in a station. Beside me sat a young man. When he knew I was Chinese, he asked me something about the Great Wall. I told him, “The Great Wall is more than 20, 000 kilometers long.” The man said, “You don’t say.” I was surprised. “There must be something wrong with him,” I thought. Later, I knew he meant “Really?”
I was once invited to my classmate’s home. His mother said to me, “Break your ice, please.” I wondered, “You didn’t give me any ice.” Later my classmate told me she meant I could make myself relaxed in their home.
From then on, I realized English idioms had special meanings. It was wrong to translate them word by word.
(
A
)5. Why did the writer go to America last year?A. He studied there.
B. He spent holidays there.
C. He did business there.
(
C
)6. When Kevin says “Let’s play it by ear”, he wants to tell the writer ____.A. he is good at listening
B. he could play soccer with his ear
C. whether to play soccer depends on the weather
(
A
)7. “Break your ice.” means “____” in the passage.A. Help yourself.
B. It’s polite to break the ice.
C. Ice can make you cool here.
(
B
)8. What’s the best title for the passage?A. The Most Useful Language—English
B. The Importance of Knowing English Idioms
C. Differences Between Universities in America
答案:
5.A 细节理解题。根据“When I went to study in America last year”可知,作者去美国是为了学习。故选A。
6.C 细节理解题。根据“He explained, ‘It means let’s see how things go. The weather report says tomorrow is rainy.’”可知,他的意思是是否去踢足球要取决于天气。故选C。
7.A 细节理解题。根据“Later my classmate told me she meant I could make myself relaxed in their home.”可知,短语“Break your ice.”意思是让作者像在家里一样随便吃。故选A。
8.B 标题归纳题。根据文章开头“I had learned English for 11 years,but I knew few English idioms.”以及最后“From then on,I realized English idioms had special meanings.”可知,英语习语有着特殊的意思,所以了解英语习语在英语学习中是很重要的。
故选B。
6.C 细节理解题。根据“He explained, ‘It means let’s see how things go. The weather report says tomorrow is rainy.’”可知,他的意思是是否去踢足球要取决于天气。故选C。
7.A 细节理解题。根据“Later my classmate told me she meant I could make myself relaxed in their home.”可知,短语“Break your ice.”意思是让作者像在家里一样随便吃。故选A。
8.B 标题归纳题。根据文章开头“I had learned English for 11 years,but I knew few English idioms.”以及最后“From then on,I realized English idioms had special meanings.”可知,英语习语有着特殊的意思,所以了解英语习语在英语学习中是很重要的。
故选B。
C
Small children often laugh at (嘲笑;取笑) the short ones or someone who isn’t dressed as well as they are. But as they grow up, they learn not to hurt people’s feelings by laughing at their problems. They learn to laugh at other things. Most importantly, they learn to laugh at themselves.
Suppose (假设) you’re playing a game. You make a mistake and lose. Do you become angry? Or can you laugh at yourself and hope to do better next time? Suppose you are at a special dinner. You at times spill (溅) some food. Why do you keep worrying about how clumsy (笨拙) you look? Why not laugh it off and enjoy yourself anyway? If you can, it’s a good sign you’ve really grown up.
(
A. why laughter is good for your body
B. what you should laugh at
C. who you may laugh at
(
A. have problems
B. not to be worried
C. dress well
(
A. not to spill food
B. not to be worried
C. not to enjoy yourself
(
A. make a mistake
B. lose a game
C. become angry
Small children often laugh at (嘲笑;取笑) the short ones or someone who isn’t dressed as well as they are. But as they grow up, they learn not to hurt people’s feelings by laughing at their problems. They learn to laugh at other things. Most importantly, they learn to laugh at themselves.
Suppose (假设) you’re playing a game. You make a mistake and lose. Do you become angry? Or can you laugh at yourself and hope to do better next time? Suppose you are at a special dinner. You at times spill (溅) some food. Why do you keep worrying about how clumsy (笨拙) you look? Why not laugh it off and enjoy yourself anyway? If you can, it’s a good sign you’ve really grown up.
(
B
)9. This article is mostly about ____.A. why laughter is good for your body
B. what you should laugh at
C. who you may laugh at
(
A
)10. The writer says small children laugh at people who ____.A. have problems
B. not to be worried
C. dress well
(
B
)11. Next the writer shows how laughter could help you ____.A. not to spill food
B. not to be worried
C. not to enjoy yourself
(
C
) 12. The writer shows how laughter could help you not to ____.A. make a mistake
B. lose a game
C. become angry
答案:
9.B 主旨大意题。文章第一段引出了“随着孩子们长大,他们学会不去嘲笑别人的问题,与此相反,他们学会了自嘲”这一观点;文章第二段中具体阐述了为什么自嘲、自嘲什么。综上所述,文章的主旨是“你应该嘲笑什么”。故
选B。
10.A 细节理解题。根据“Small children often laugh at... But as they grow up,they learn not to hurt people’s feelings by laughing at their problems.”可知,小孩会嘲笑有问题的人。故选A。
11.B 推理判断题。根据“Why do you keep worrying about how clumsy you look? Why not laugh it off and enjoy yourself anyway?”可知,笑可以帮助我们消除尴尬,免于担心自己看上去很笨拙。故选B。
12.C 推理判断题。根据“You make a mistake and lose. Do you become angry? Or can you laugh at yourself and hope to do better next time?”可知,犯了错误输了比赛后,可能会很生气,但也可以自嘲一下然后希望下次做得更好,所以笑容不能帮助我们“不去犯错”,“不输掉比赛”或“再尝试一次”,但可以让我们不再“变得生气”。故选C。
选B。
10.A 细节理解题。根据“Small children often laugh at... But as they grow up,they learn not to hurt people’s feelings by laughing at their problems.”可知,小孩会嘲笑有问题的人。故选A。
11.B 推理判断题。根据“Why do you keep worrying about how clumsy you look? Why not laugh it off and enjoy yourself anyway?”可知,笑可以帮助我们消除尴尬,免于担心自己看上去很笨拙。故选B。
12.C 推理判断题。根据“You make a mistake and lose. Do you become angry? Or can you laugh at yourself and hope to do better next time?”可知,犯了错误输了比赛后,可能会很生气,但也可以自嘲一下然后希望下次做得更好,所以笑容不能帮助我们“不去犯错”,“不输掉比赛”或“再尝试一次”,但可以让我们不再“变得生气”。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看