2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第80页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
C
Wang Jijia, at the age of 53, founded (成立) a private museum to exhibit (展览) old items he collected over the past 30 years. As a farmer, he is full of love for what happens on the land.
When he was in high school, Wang was attracted (吸引) by the papers found at home. "Looking at those yellowish papers from the old age, I couldn't help wondering about the stories behind them," he said. Since then, he has spent all his spare time collecting old things. Over the years, his collections have grown larger, so did his dream.
In 2017, after visiting an exhibition in his province, he had the idea of establishing a museum to exhibit his collections. He hoped to offer the public a chance to recall those past days. He borrowed money from the bank and used his knowledge from visiting different public museums across the country to design his own museum.
In two years, Wang built the museum that covers about 500 square meters with over 20, 000 exhibits, ranging from old items for several thousand years to new objects from his parents' generation (一代人).
In his museum, he hopes the older generation can recall the unforgettable days and that the youth can think about the changes brought by their parents. "A museum is a place where people can talk to the past times," he said.
Since its opening in September 2019, the museum has received more than 16, 000 visitors, such as culture lovers, elderly villagers, museum colleagues and medical staffs.
Wang sometimes spends his whole day in the museum, reading a book, or fixing a broken item to better understand the stories behind his collections. "I believe I'm doing a great thing, and I will carry on collecting old items. The next generations need to know how far we have come to make a better world," Wang said.
(
A. It's his dream to exhibit the old things one day.
B. He was free and found nothing else to kill time.
C. He was interested in the stories behind the old items.
(
A. Looking at.
B. Closing down.
C. Setting up.
(
A. Most of Wang's collections are broken.
B. Wang will keep on collecting old things.
C. Wang looks after the museum by himself.
(
A. Wang's Private Museum
B. A Private Museum's Owner
C. A Farmer's Collections
Wang Jijia, at the age of 53, founded (成立) a private museum to exhibit (展览) old items he collected over the past 30 years. As a farmer, he is full of love for what happens on the land.
When he was in high school, Wang was attracted (吸引) by the papers found at home. "Looking at those yellowish papers from the old age, I couldn't help wondering about the stories behind them," he said. Since then, he has spent all his spare time collecting old things. Over the years, his collections have grown larger, so did his dream.
In 2017, after visiting an exhibition in his province, he had the idea of establishing a museum to exhibit his collections. He hoped to offer the public a chance to recall those past days. He borrowed money from the bank and used his knowledge from visiting different public museums across the country to design his own museum.
In two years, Wang built the museum that covers about 500 square meters with over 20, 000 exhibits, ranging from old items for several thousand years to new objects from his parents' generation (一代人).
In his museum, he hopes the older generation can recall the unforgettable days and that the youth can think about the changes brought by their parents. "A museum is a place where people can talk to the past times," he said.
Since its opening in September 2019, the museum has received more than 16, 000 visitors, such as culture lovers, elderly villagers, museum colleagues and medical staffs.
Wang sometimes spends his whole day in the museum, reading a book, or fixing a broken item to better understand the stories behind his collections. "I believe I'm doing a great thing, and I will carry on collecting old items. The next generations need to know how far we have come to make a better world," Wang said.
(
C
)9. Why did Wang start collecting old things?A. It's his dream to exhibit the old things one day.
B. He was free and found nothing else to kill time.
C. He was interested in the stories behind the old items.
(
C
)10. What does the underlined word "establishing" in paragraph 3 mean?A. Looking at.
B. Closing down.
C. Setting up.
(
B
)11. What can we learn from the last paragraph?A. Most of Wang's collections are broken.
B. Wang will keep on collecting old things.
C. Wang looks after the museum by himself.
(
A
)12. What is the best title for the passage?A. Wang's Private Museum
B. A Private Museum's Owner
C. A Farmer's Collections
答案:
9.C 细节理解题。根据“Looking at those yellowish papers from the old age,I couldn’t help wondering about the stories behind them”可知,开始收集老物品是因为他对这些老物品背后的故事感兴趣。故选C。
10.C 词义猜测题。根据“In 2017,after visiting an exhibition in his province,he had the idea of establishing a museum to exhibit his collections.”可知,在2017年参观了一个展览后,产生了建立一个博物馆的想法。这里的“establishing”意思是“建立”,即“setting up”。故选C。
11.B 细节理解题。根据“I believe I’m doing a great thing,and I will carry on collecting old items.”可知,他表示他会继续收集老物品。故选B。
12.A 标题归纳题。本文讲述了王积稼创立了一家私人博物馆,展出他过去30年收藏的老物品。故选A。
10.C 词义猜测题。根据“In 2017,after visiting an exhibition in his province,he had the idea of establishing a museum to exhibit his collections.”可知,在2017年参观了一个展览后,产生了建立一个博物馆的想法。这里的“establishing”意思是“建立”,即“setting up”。故选C。
11.B 细节理解题。根据“I believe I’m doing a great thing,and I will carry on collecting old items.”可知,他表示他会继续收集老物品。故选B。
12.A 标题归纳题。本文讲述了王积稼创立了一家私人博物馆,展出他过去30年收藏的老物品。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看