2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版》

B
When Xiong Chuanfa, 34, blows a lifelike tiger out of sugar in just minutes, kids look at him in surprise thinking he is a magician.
Xiong has been blowing sugar figurines (吹糖人) for over twenty years. Blowing sugar figurines is a Chinese traditional folk (民间) art with a history of over 600 years and has been listed as a state - level intangible cultural heritage.
Every morning, Xiong prepares the sugar and drives to different markets in Nanchang to start his magic show.
He heats (加热) the sugar, pulls off a little to make a ball and blows it into different shapes—a rabbit, a monkey, and even Bing Dwen Dwen, the mascot of the Beijing 2022 Winter Olympics.
People, especially little kids, are interested in his skills.
, he also stops by colleges.
Many college students have been drawn to the art, waiting in line for hands - on experience. Among them, Simon, a foreign student, couldn’t help having a try. Though it looked easy, he found it difficult to make it. Thanks to Xiong’s help, Simon finally saw a horse slowly taking shape.
Simon was deeply moved after learning about the art. “I just can’t believe the traditional folk art can be kept so well here. I love it. Chinese culture should be spread around the world,” he said.
This art has been passed down for four generations (代) in Xiong’s family. His 6 - year - old son often blows sugar balloons, just like what he used to do as a child.
“We will pass on the intangible heritage,” said Xiong.
(
B
)5. From the passage we can learn that Xiong Chuanfa is ____.
A. 26 years old B. 34 years old
C. a bus driver
(
A
)6. Which of the following can be put in the ____?
A. To draw young people closer to the art
B. To help young people learn drawing skills
C. To teach little kids the skills of drawing
(
C
)7. According to the passage, we can infer (推断) that Simon will most probably ____.
A. stay in China to blow sugar horses
B. offer Xiong a helping hand in class
C. learn more about Chinese culture
(
A
)8. Which of the following can be the best title for the passage?
A. Xiong and His Folk Art of Sweet Blows
B. A Magic Folk Art and Chinese Culture
C. Xiong’s Family and Sugar Figurine Skills
答案: 5. B 细节理解题。根据“When Xiong Chuanfa, 34, blows a lifelike tiger out of sugar in just minutes”可知,他今年 34 岁。故选 B。
6. A 推理判断题。根据“People,especially little kids,are interested in his skills.”及“he also stops by colleges”可知,在大学表演这种艺术是为了吸引年轻人接近这种传统艺术。故选 A。
7. C 推理判断题。根据“I love it. Chinese culture should be spread around the world”可知,他认为传统文化应该广为传播,所以他最可能要更多了解中国文化。故选 C。
8. A 标题归纳题。本文主要介绍了吹糖人这种传统艺术,讲述了传承人熊川发吹糖人的故事。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭