2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版》

C
① After a long, cold and dry winter, everything is coming to life. Flowers are coming out, birds are singing and people are flying kites. Known as the birthplace of kites, Weifang City in Shandong Province has a long history of making kites.
② According to local workers, Weifang kite - making started 2, 000 years ago. At first, they were often used by the army for measuring distance and communication purposes. During the Ming Dynasty, kites started to be popular among ordinary people for fun.
③Made from bamboo and featuring traditional Chinese paintings, Weifang kite - making was included in the national - level intangible cultural heritage (非物质文化遗产) lists in 2006. Since 1984, the International Kite Festival has been held in Weifang every year.
④ Yang Hongwei, 56, is an inheritor (继承人) of the Weifang kite - making technique. Born into a kite - making family, Yang often saw kites with bright colors and different shapes in her grandfather’s workshop. “Every time I see them, my boredom and unhappy feelings go away,” said Yang.
⑤Yang learned the technique from her grandfather at the age of 16. After practicing the technique for 10 years, she started her own shop in 1992.
⑥On Yang’s kites, people can see not only common pictures like butterflies and swallows, but also some prints telling Chinese stories and history. For example, she once made a kite showing a phoenix head lined with pictures of 50 famous women in Chinese history on each side.
⑦ Yes, many places around the world have a tradition of flying kites, but the culture behind Weifang kites is unique. Kite - making is also an important job to spread Chinese culture around the world and onto the next generation.
(
B
)9. What does the article tell us about kites?
A. Guangdong Province is the birth - place of kites.
B. People flew kites for fun in the Ming Dynasty.
C. Kites were popular shortly after they were invented.
(
C
)10. The underlined word “them” in paragraph 4 refers to ____.
A. Yang’s parents B. the factory workers
C. the beautiful kites
(
A
)11. What is special about Yang’s kites?
A. Some designs show Chinese culture.
B. They are made of the best materials.
C. They feature dragon and phoenix patterns.
(
C
) 12. How is the passage organized according to the story?

答案: 9. B 细节理解题。根据“During the Ming Dynasty,kites started to be popular among ordinary people for fun.”可知,在明朝,人们放风筝是为了好玩。故选 B。
10. C 词义猜测题。根据“Yang often saw kites with bright colors and different shapes in her grandfather’s workshop. ‘Every time I see them,my boredom and unhappy feelings go away’”可知,杨经常在她爷爷的车间看到很多风筝,每次杨看到它们,烦恼和不开心的情绪就会消失,推知“them”指代的是“漂亮的风筝”。故选 C。
11. A 细节理解题。根据“On Yang’s kites, people... 50 famous women in Chinese history on each side.”可知,在杨的风筝上有一些设计展示了中国文化。故选 A。
12. C 篇章结构题。文章第一段介绍了山东潍坊的风筝,第二段和第三段介绍了风筝的发展史,第四、五、六段举杨红卫的例子说明了风筝代表着中国文化,最后一段总结风筝的制作还会传到下一代人身上。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭