2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
Ⅲ. 选择型阅读
A
Paper cutting or tearing is a cultural tradition in China. For centuries, it has been passed down from one generation (一代人) to the next, especially from mothers to daughters. This beautiful art created by skillful artists is used to decorate (装饰) doors, ceilings, and beds in people’s homes, or at celebrations such as birthdays and weddings. At Chinese New Year, window flowers are glued to windows, creating beautiful patterns of light and shadow.
The two main techniques (技艺) used are cutting the paper using a knife or scissors, or tearing it by hand. If the paper is cut, the edges (边缘) are very smooth. Paper cutting can produce very fine and delicate work. This type of work is typical of southern China. If the paper is torn by hand, the edges are more simple and natural. Tearing is used more in northeast China. In addition, different parts of China have their own motifs or pictures. These motifs can express many stories, ideas and emotions.
It can be hard to hold on to traditions like these because young people don’t know much about traditional art. Often they prefer spending their time on newer pastimes. The experts are getting older. If young people don’t learn the traditions, they won’t be able to pass them down to their own children. But recently there is a change. There are more exhibitions of traditional art. Artists are going into schools to teach children how to do paper cutting. Children enjoy working together with artists and talking to them about the meaning of their art. In this way, they are becoming proud of their culture and traditions.

(
A. habits B. reasons
C. subjects
(
A. It is easy to hold on to this form of art.
B. It will continue in China for future generations.
C. It is so expensive that only the rich can afford to learn it.
(
A. young people know traditional art very well
B. the edges are very smooth when the paper is cut
C. girls were not allowed to learn paper cutting in the past
(
A. Chinese Paper Art
B. Great Changes in China
C. Famous Chinese Artists
A
Paper cutting or tearing is a cultural tradition in China. For centuries, it has been passed down from one generation (一代人) to the next, especially from mothers to daughters. This beautiful art created by skillful artists is used to decorate (装饰) doors, ceilings, and beds in people’s homes, or at celebrations such as birthdays and weddings. At Chinese New Year, window flowers are glued to windows, creating beautiful patterns of light and shadow.
The two main techniques (技艺) used are cutting the paper using a knife or scissors, or tearing it by hand. If the paper is cut, the edges (边缘) are very smooth. Paper cutting can produce very fine and delicate work. This type of work is typical of southern China. If the paper is torn by hand, the edges are more simple and natural. Tearing is used more in northeast China. In addition, different parts of China have their own motifs or pictures. These motifs can express many stories, ideas and emotions.
It can be hard to hold on to traditions like these because young people don’t know much about traditional art. Often they prefer spending their time on newer pastimes. The experts are getting older. If young people don’t learn the traditions, they won’t be able to pass them down to their own children. But recently there is a change. There are more exhibitions of traditional art. Artists are going into schools to teach children how to do paper cutting. Children enjoy working together with artists and talking to them about the meaning of their art. In this way, they are becoming proud of their culture and traditions.
(
C
)1. The underlined word “motifs” in paragraph 2 is closest in meaning to ____.A. habits B. reasons
C. subjects
(
B
)2. What is the writer’s opinion on paper cutting or tearing?A. It is easy to hold on to this form of art.
B. It will continue in China for future generations.
C. It is so expensive that only the rich can afford to learn it.
(
B
)3. From the passage we know that .A. young people know traditional art very well
B. the edges are very smooth when the paper is cut
C. girls were not allowed to learn paper cutting in the past
(
A
)4. What could be the best title for the passage?A. Chinese Paper Art
B. Great Changes in China
C. Famous Chinese Artists
答案:
Ⅲ.1. C 词义猜测题。根据“These motifs can express many stories,ideas and emotions.”可知,这些主题可以表达许多故事、想法和情感。由此可知 motifs 指的是艺术作品的主题,可用 subjects 来表示。故选 C。
2. B 推理判断题。根据“If young people don’t learn the traditions,they won’t be able to pass them down to their own children. But recently there is a change.”可知,如果年轻人不学习这些传统艺术的话,他们就不可能把这些流传给子孙后代,但最近有一些改变,说明作者认为这些技艺会在中国的后代中流传下来。故选 B。
3. B 细节理解题。根据“If the paper is cut,the edges are very smooth.”可知,如果纸张被裁剪的话,它的边缘会非常的光滑。故选 B。
4. A 标题归纳题。根据“Paper cutting or tearing is a cultural tradition in China.”可知,全文在介绍中国的一种文化传统工艺,剪纸或撕纸。故选 A。
2. B 推理判断题。根据“If young people don’t learn the traditions,they won’t be able to pass them down to their own children. But recently there is a change.”可知,如果年轻人不学习这些传统艺术的话,他们就不可能把这些流传给子孙后代,但最近有一些改变,说明作者认为这些技艺会在中国的后代中流传下来。故选 B。
3. B 细节理解题。根据“If the paper is cut,the edges are very smooth.”可知,如果纸张被裁剪的话,它的边缘会非常的光滑。故选 B。
4. A 标题归纳题。根据“Paper cutting or tearing is a cultural tradition in China.”可知,全文在介绍中国的一种文化传统工艺,剪纸或撕纸。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看