2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金学典同步解析与测评贵州人民出版社九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第56页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
Ⅰ. 从方框中选择合适的单词填空(有一项为多余选项)

Visiting another country is interesting. When you are free, it's a good way to relax 1.
Most people in western 3.
Visiting another country is interesting. When you are free, it's a good way to relax 1.
B
. It's a good chance for you to know about foreign cultures as well. However, as a stranger, you might lose your way in a foreign country. The following words are something about asking for directions in western countries. 2. C
you're going to travel there, they'll be useful to you.Most people in western 3.
E
are happy to show you the way in the street. In the United States, when someone asks for directions, he will say "Excuse me". This is the usual way to begin a talk 4. A
a stranger or ask for information. When you ask for directions, it's necessary to add a little explanation, like "I'm new here" or "I'm afraid I've got lost". You can also start with words like "I wonder if you know this bookstore." or "The address is West Street, Oxford. Can you tell me 5. F
to get there?" I suggest you repeat the directions after you hear them. This can help you remember the directions. Hope you enjoy the trip!
答案:
Ⅰ.1-5 BCEAF
Ⅱ. 选择型完形
It was a very foggy (多雾的) morning in London. The fog was so thick that it was 1 to see a nearby thing or man. Drivers couldn't see 2, so they stopped the buses, cars and taxis along the roadside. And people were 3 to walk on the roads in order to keep safe.
Mr. Brown, a businessman, had a very important document (文件) to 4 at a post office. He was new in the city. Someone told him the 5 post office was in the center of the community, but he lost his way in the heavy fog.
When he was walking, suddenly he knocked into an old woman. Mr. Brown said sorry to the woman and asked her to 6 him. Then the woman asked him why he was rushing on his way. Mr. Brown said that he had an 7 document to send but he was lost. The old woman laughed and took Mr. Brown to the post office.
They went along one street, turned down another, 8 a square and at last, after about half an hour, they arrived at the post office. Mr. Brown couldn't understand 9 the old woman found her way. "It is wonderful," he said. "But how do you find the way in the thick fog?"
"It is no trouble at all to me," said the old woman. "I have been a 10 in the post office for forty years. I know all the roads to it."
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
It was a very foggy (多雾的) morning in London. The fog was so thick that it was 1 to see a nearby thing or man. Drivers couldn't see 2, so they stopped the buses, cars and taxis along the roadside. And people were 3 to walk on the roads in order to keep safe.
Mr. Brown, a businessman, had a very important document (文件) to 4 at a post office. He was new in the city. Someone told him the 5 post office was in the center of the community, but he lost his way in the heavy fog.
When he was walking, suddenly he knocked into an old woman. Mr. Brown said sorry to the woman and asked her to 6 him. Then the woman asked him why he was rushing on his way. Mr. Brown said that he had an 7 document to send but he was lost. The old woman laughed and took Mr. Brown to the post office.
They went along one street, turned down another, 8 a square and at last, after about half an hour, they arrived at the post office. Mr. Brown couldn't understand 9 the old woman found her way. "It is wonderful," he said. "But how do you find the way in the thick fog?"
"It is no trouble at all to me," said the old woman. "I have been a 10 in the post office for forty years. I know all the roads to it."
(
C
)1. A. easy B. useful C. difficult(
B
)2. A. quietly B. clearly C. seriously(
A
)3. A. suggested B. repeated C. punished(
C
)4. A. bring B. remember C. mail(
C
)5. A. shortest B. smallest C. nearest(
A
)6. A. pardon B. admire C. spread(
B
)7. A. interesting B. important C. exciting(
C
)8. A. looked over B. put on C. passed by(
B
)9. A. what B. how C. where(
C
)10. A. police B. stamp C. staff
答案:
Ⅱ.1. C 句意:雾太大了,很难看清附近的东西或人。easy 容易的;useful 有用的;difficult 困难的。
根据“The fog was so thick”可知,此处应是说很难看见附近的物或人。故选C。
2. B 句意:司机看不清楚,因此在这种天气下,公交车、小汽车和出租车通常会停在路边。quietly 安静地;clearly 清楚地;seriously 严重地。根据“The fog was so thick that it was... to see a nearby thing or man.”可知,雾太大了因此应该是看不清楚。故选B。
3. A 句意:人们被建议步行外出以保证安全。suggested 建议;repeated 重复;punished 惩罚。根据上文可知,因为大雾,汽车开不了,为了安全起见,此处应是“建议”人们步行外出。故选A。
4. C 句意:布朗先生是一位商人,他有一份非常重要的文件要去邮局邮寄。bring 带来;remember 记得;mail 邮寄。根据“post office”以及下文“Mr. Brown said that he had an... document to send”可知,寄件应是去邮局。故选C。
5. C 句意:有人告诉他最近的邮局在社区的中心,但他在大雾中迷了路。shortest 最短的;smallest 最小的;nearest 最近的。根据“Someone told him the... post office was in the center of the community”并结合语境可知,此处应是最近的邮局。故选C。
6. A 句意:布朗先生向那位女士道歉并请求她原谅他。pardon 原谅;admire 欣赏;spread 传播。根据“Mr. Brown said sorry to the woman”可知,向那位女士道歉应是请求原谅。故选A。
7. B 句意:布朗先生说他有一份重要的文件要寄,但他迷路了。interesting 有趣的;important 重要的;exciting 令人兴奋的。根据“had a very important document to... at a post office”可知,此处应指有重要的文件。故选B。
8. C 句意:他们沿着一条街走,拐进另一条街,经过一个广场,最后,大约半小时后,他们来到了邮局。looked over 检查;put on 穿上;passed by 路过。根据“a square”可知,此处是指路过广场。故选C。
9. B 句意:布朗先生不明白这位老妇人是怎么找到路的。what 什么;how 如何;where 哪里。根据“But how do you find the way”可知,史密斯先生想知道她是如何找到路的。“how”符合语境。故选B。
10. C 句意:我在邮局已经工作四十年了。police 警察;stamp 邮票;staff 员工。根据“in the post office for forty years”可知,老妇人在这所邮局工作四十年了,即她是该邮局的员工。故选C。
根据“The fog was so thick”可知,此处应是说很难看见附近的物或人。故选C。
2. B 句意:司机看不清楚,因此在这种天气下,公交车、小汽车和出租车通常会停在路边。quietly 安静地;clearly 清楚地;seriously 严重地。根据“The fog was so thick that it was... to see a nearby thing or man.”可知,雾太大了因此应该是看不清楚。故选B。
3. A 句意:人们被建议步行外出以保证安全。suggested 建议;repeated 重复;punished 惩罚。根据上文可知,因为大雾,汽车开不了,为了安全起见,此处应是“建议”人们步行外出。故选A。
4. C 句意:布朗先生是一位商人,他有一份非常重要的文件要去邮局邮寄。bring 带来;remember 记得;mail 邮寄。根据“post office”以及下文“Mr. Brown said that he had an... document to send”可知,寄件应是去邮局。故选C。
5. C 句意:有人告诉他最近的邮局在社区的中心,但他在大雾中迷了路。shortest 最短的;smallest 最小的;nearest 最近的。根据“Someone told him the... post office was in the center of the community”并结合语境可知,此处应是最近的邮局。故选C。
6. A 句意:布朗先生向那位女士道歉并请求她原谅他。pardon 原谅;admire 欣赏;spread 传播。根据“Mr. Brown said sorry to the woman”可知,向那位女士道歉应是请求原谅。故选A。
7. B 句意:布朗先生说他有一份重要的文件要寄,但他迷路了。interesting 有趣的;important 重要的;exciting 令人兴奋的。根据“had a very important document to... at a post office”可知,此处应指有重要的文件。故选B。
8. C 句意:他们沿着一条街走,拐进另一条街,经过一个广场,最后,大约半小时后,他们来到了邮局。looked over 检查;put on 穿上;passed by 路过。根据“a square”可知,此处是指路过广场。故选C。
9. B 句意:布朗先生不明白这位老妇人是怎么找到路的。what 什么;how 如何;where 哪里。根据“But how do you find the way”可知,史密斯先生想知道她是如何找到路的。“how”符合语境。故选B。
10. C 句意:我在邮局已经工作四十年了。police 警察;stamp 邮票;staff 员工。根据“in the post office for forty years”可知,老妇人在这所邮局工作四十年了,即她是该邮局的员工。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看