2025年全优方案夯实与提高九年级英语全一册外研版A版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优方案夯实与提高九年级英语全一册外研版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优方案夯实与提高九年级英语全一册外研版A版》

第4页
Ⅴ 短文填空
根据短文内容和所给中文提示,在空白处填入单词。(每空一词)
In December, I went to India. It was my first trip there, and I was looking forward to 1. ____
visiting
(参观) the Taj Mahal.
The Taj Mahal is in the city of Agra. It is open from 6 am to 7 pm. It 2. ____
closes
(关闭) on Fridays, but those who go to pray (祈祷) can still visit it. I was a bit 3. ____
surprised
(惊讶的) at the entrance fee (门票费) of the Taj Mahal. For Indians, it is 100 rupees (卢比), but foreigners have to pay 4. ____
nearly/almost
(差不多) 1, 000 rupees!
There is a long walkway from the entrance to the 5. ____
building
(建筑). When you get close, you have to take off your shoes. You cannot 6. ____
wear
(穿) them on the marble (大理石). I went there in the morning, so the marble was 7. ____
still
(仍旧) very cold.
8. ____
Outside
(在……的外面) the building, there are beautiful marble carvings all along the walls. Inside, you can see the marble tombs and there are also 9. ____
beautiful/nice
(漂亮的) carvings on the walls.
I really 10. ____
enjoyed
(享受) my visit to the Taj Mahal. It was an unforgettable experience!
答案: 1. visiting 2. closes 3. surprised 4. nearly/almost 5. building 6. wear 7. still 8. Outside 9. beautiful/nice 10. enjoyed
Ⅵ 阅读理解
【广东】People often think of the North Pole (北极) and the South Pole as similar frozen (冰冻的) wastelands. They are both places with very low temperatures and few people live there. However, the North and South Poles are not much alike as people may imagine.
The North Pole has no land, only thick ice. Temperatures seldom go above 32°F, at which water turns into ice. Most of the time, it stays below zero. In winter temperatures are usually as low as - 30°F.
Although conditions were very poor, people tried for many centuries to reach the North Pole. About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties. They reached the North Pole on March 8th, 1909. It was really a hard trip for them.
There are few things more dangerous than crossing the Arctic (北极圈) on foot. People who stayed there may face many problems: very low temperatures, sudden storms, and even hunger. Most of the area is uninhabited. Few people can live in such a difficult place.
People might think that with such low temperatures for most of the year, the ice would be thick and hard. However, this is not true in the Arctic. The movement of the ocean water under the ice may often cause many different changes on the surface. Sometimes the ice breaks into two opening lanes of water (水道) called “leads”. Anyone who falls into a lead can be frozen to death in a few minutes.
(
B
)1. This passage is probably from ____.
A. a book review
B. a science book
C. a school report
D. a computer magazine
(
A
)2. According to the passage, what happened about 100 years ago?
A. Two men succeeded in getting to the North Pole.
B. Temperatures in the North Pole went above 32°F.
C. The environment in the North Pole suddenly became worse.
D. The North Pole changed into thick ice because of the temperatures.
(
D
)3. What does the underlined word “uninhabited” probably mean in Chinese?
A. 气候恶劣的
B. 充满危险的
C. 困难重重的
D. 无人居住的
(
C
)4. The reason for the ice to break into two opening lanes of water is ____.
A. that the temperature suddenly drops
B. that the water under the ice is frozen
C. that the ocean water under the ice moves
D. that the surface is covered with lots of ice
(
C
)5. What does this passage mainly talk about?
A. The thick ice in the North Pole.
B. A difficult trip to the North Pole.
C. The real situation in the North Pole.
D. The differences between the North Pole and the South Pole.
答案: 1. B
2. A
3. D
4. C
5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭