2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
A
Chile(智利) is famous for its many attractions, including Torres del Paine National Park and Easter Island. If you’re planning a visit, be sure to add Mano del Desierto or Hand of the Desert to your must-see list.
Standing 11 metres tall and made of iron and cement, this sculpture (雕像) of a hand emerges(出现) from the sand in the Atacama Desert, which is known as the driest desert in the world outside of polar regions. The sculpture was created by Mario Irarrázabal in the early 1980s and was financed by a local non-profit organization called Corporación Pro Antofagasta. The sculpture is not only famous for its size and design but also for the message it expresses. Many people believe that the hand represents the weakness and helplessness of human beings, as well as their strength and determination to overcome hardships.
If you’re interested in visiting Hand of the Desert, take Route 26 or 28 from Antofagasta, a port city in northern Chile. The sculpture is located between mile markers 1309 and 1310. The desert’s flatness makes it easy to spot the sculpture from far away. But some people mistake it for a mirage(海市蜃楼) caused by tiredness from driving a long way to the sculpture.
Visitors should take precautions(预防措施) before leaving, such as filling their gas tanks, taking plenty of water, and wearing sunscreen. They should also avoid driving too quickly, as many car accidents happen in the desert each year.
For those who are worried about driving alone, working with an agency(机构) like Plan South America is a good option. The founder of the agency, Harry Hastings, said that he always tries to join a visit to the sculpture with guests travelling to the desert.
1. What makes Hand of the Desert a famous attraction?
A. Its material.
B. Its location.
C. Its designer.
D. Its size and design.
2. What can we infer from the third paragraph?
A. The sculpture attracts millions of visitors every year.
B. Tired travellers may see mirages in the desert.
C. The sculpture can be reached very easily.
D. The sculpture can be seen at the first sight.
3. What can we know about Harry Hastings from the passage?
A. He built the sculpture “Hand of the Desert”.
B. He gave the financial support to the sculpture.
C. His agency can help lonely travellers travel to the desert.
D. He can avoid driving accidents in the desert.
Chile(智利) is famous for its many attractions, including Torres del Paine National Park and Easter Island. If you’re planning a visit, be sure to add Mano del Desierto or Hand of the Desert to your must-see list.
Standing 11 metres tall and made of iron and cement, this sculpture (雕像) of a hand emerges(出现) from the sand in the Atacama Desert, which is known as the driest desert in the world outside of polar regions. The sculpture was created by Mario Irarrázabal in the early 1980s and was financed by a local non-profit organization called Corporación Pro Antofagasta. The sculpture is not only famous for its size and design but also for the message it expresses. Many people believe that the hand represents the weakness and helplessness of human beings, as well as their strength and determination to overcome hardships.
If you’re interested in visiting Hand of the Desert, take Route 26 or 28 from Antofagasta, a port city in northern Chile. The sculpture is located between mile markers 1309 and 1310. The desert’s flatness makes it easy to spot the sculpture from far away. But some people mistake it for a mirage(海市蜃楼) caused by tiredness from driving a long way to the sculpture.
Visitors should take precautions(预防措施) before leaving, such as filling their gas tanks, taking plenty of water, and wearing sunscreen. They should also avoid driving too quickly, as many car accidents happen in the desert each year.
For those who are worried about driving alone, working with an agency(机构) like Plan South America is a good option. The founder of the agency, Harry Hastings, said that he always tries to join a visit to the sculpture with guests travelling to the desert.
1. What makes Hand of the Desert a famous attraction?
A. Its material.
B. Its location.
C. Its designer.
D. Its size and design.
2. What can we infer from the third paragraph?
A. The sculpture attracts millions of visitors every year.
B. Tired travellers may see mirages in the desert.
C. The sculpture can be reached very easily.
D. The sculpture can be seen at the first sight.
3. What can we know about Harry Hastings from the passage?
A. He built the sculpture “Hand of the Desert”.
B. He gave the financial support to the sculpture.
C. His agency can help lonely travellers travel to the desert.
D. He can avoid driving accidents in the desert.
答案:
A:本文是一篇说明文。文章主要介绍了智利的旅游景点“沙漠之掌”,包括它的位置、建造背景、象征意义以及前往参观的建议。
1.D 细节理解题。根据第二段倒数第二句中的 The sculpture is not only famous for its size and design 可知,这座雕塑的规模和设计都很著名。故选 D项。
2.B 推理判断题。根据第三段最后一句可知,平坦的沙漠里突然出现一个巨大的雕塑会让长途驾车疲惫不堪的旅行者惊讶乃至不敢相信,有些人误以为这是海市蜃楼。由此可推知,在沙漠里人们有时是会看到海市蜃楼的。故选 B项。
3.C 细节理解题。根据最后一段中的 For those who are worried about driving alone 和 he always tries to join a visit to the sculpture with guests travelling to the desert 可知,他的旅行社可以帮助孤独的旅行者前往沙漠。故选 C项。
1.D 细节理解题。根据第二段倒数第二句中的 The sculpture is not only famous for its size and design 可知,这座雕塑的规模和设计都很著名。故选 D项。
2.B 推理判断题。根据第三段最后一句可知,平坦的沙漠里突然出现一个巨大的雕塑会让长途驾车疲惫不堪的旅行者惊讶乃至不敢相信,有些人误以为这是海市蜃楼。由此可推知,在沙漠里人们有时是会看到海市蜃楼的。故选 B项。
3.C 细节理解题。根据最后一段中的 For those who are worried about driving alone 和 he always tries to join a visit to the sculpture with guests travelling to the desert 可知,他的旅行社可以帮助孤独的旅行者前往沙漠。故选 C项。
查看更多完整答案,请扫码查看