2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
D
Teens' lives hit by economy
Some teenagers are crossing their dream colleges off their lists. Others are thinking of skipping their senior trips or reducing prom(毕业舞会)costs. Many are finding their work hours cut while their expenses rise.
So, who exactly is punishing them? Is it their parents, teachers or employers? No. It's the economy.
If you are like most teenagers, you probably don't understand what "recession", "negative economic growth" and "subprime mortgage crisis(次贷危机)" actually mean. And you probably don't spend your days watching the ups and downs of the stock market.
It's safe to say that most teens don't know much about the economy except for one thing: it's bad. But just how exactly is the economy affecting teens?
"The single largest thing I have noticed is the recession's ability to affect my college choice," said Heather Richars from Downey High School in California, US.
"With the economic situation the way it is, I have thought less about going to a private or out-of-state university, and more about public schools in California, mainly because of the price of tuition," said Richars. "I had been a fan of attending a private school up until this year."
The economy cuts into other areas of teenagers' lives too.
Joey Camarda, a student at Modesto High School in California, who works at an ice-cream store, said, "Probably due to the economy, I have been getting fewer hours at my job, and because of that, I am not getting enough money to help pay for college."
Tara Mooney, a senior at Beyer High School, has also begun to notice that money is tight.
"Things are getting expensive," she said. "When it comes to applying to colleges and wanting to go on senior trips, I have to pick and choose instead of doing it all."
12. Because of the bad economic situation, Heather Richars will most probably
A. go to a private university
B. attend an out-of-state college
C. attend a public college in California
D. find a good university as he planned
13. How has Joey Camarda found the recession affects him?
A. He has to find more part-time jobs.
B. He has to help his mother do more chores.
C. He has found that he had more time to study.
D. His plan to pay for college will be hard to realize.
14. What can we conclude from the passage?
A. Parents punish their teens by giving them less money.
B. Most teens understand what negative economic growth means.
C. Teenagers are finding it harder to do what they want than before.
D. Teenagers have realized the importance of managing their own money.
15. What is the purpose of writing the passage?
A. The economic recession has had a big impact on teens' work, life and study.
B. Teenagers are now having difficulty in deciding which colleges to apply to.
C. Teenagers don't know much about the economic recession.
D. Teenagers are considering giving up their senior trips to save money.
Teens' lives hit by economy
Some teenagers are crossing their dream colleges off their lists. Others are thinking of skipping their senior trips or reducing prom(毕业舞会)costs. Many are finding their work hours cut while their expenses rise.
So, who exactly is punishing them? Is it their parents, teachers or employers? No. It's the economy.
If you are like most teenagers, you probably don't understand what "recession", "negative economic growth" and "subprime mortgage crisis(次贷危机)" actually mean. And you probably don't spend your days watching the ups and downs of the stock market.
It's safe to say that most teens don't know much about the economy except for one thing: it's bad. But just how exactly is the economy affecting teens?
"The single largest thing I have noticed is the recession's ability to affect my college choice," said Heather Richars from Downey High School in California, US.
"With the economic situation the way it is, I have thought less about going to a private or out-of-state university, and more about public schools in California, mainly because of the price of tuition," said Richars. "I had been a fan of attending a private school up until this year."
The economy cuts into other areas of teenagers' lives too.
Joey Camarda, a student at Modesto High School in California, who works at an ice-cream store, said, "Probably due to the economy, I have been getting fewer hours at my job, and because of that, I am not getting enough money to help pay for college."
Tara Mooney, a senior at Beyer High School, has also begun to notice that money is tight.
"Things are getting expensive," she said. "When it comes to applying to colleges and wanting to go on senior trips, I have to pick and choose instead of doing it all."
12. Because of the bad economic situation, Heather Richars will most probably
C
.A. go to a private university
B. attend an out-of-state college
C. attend a public college in California
D. find a good university as he planned
13. How has Joey Camarda found the recession affects him?
A. He has to find more part-time jobs.
B. He has to help his mother do more chores.
C. He has found that he had more time to study.
D. His plan to pay for college will be hard to realize.
14. What can we conclude from the passage?
A. Parents punish their teens by giving them less money.
B. Most teens understand what negative economic growth means.
C. Teenagers are finding it harder to do what they want than before.
D. Teenagers have realized the importance of managing their own money.
15. What is the purpose of writing the passage?
A. The economic recession has had a big impact on teens' work, life and study.
B. Teenagers are now having difficulty in deciding which colleges to apply to.
C. Teenagers don't know much about the economic recession.
D. Teenagers are considering giving up their senior trips to save money.
答案:
12.C 细节理解题。根据第六段可知,希瑟·里查斯很可能会上加州的公立大学。故选 C项。
13.D 细节理解题。根据倒数第三段乔伊的话可知,受经济衰退的影响他的工作时间缩短了,无法挣够用来上大学的钱。故选 D项。
14.C 推理判断题。根据全文内容可知,受经济衰退的影响,青少年的许多心愿和想法都不能像过去一样实现了。故选 C项。
15.A 写作目的题。根据全文内容可知,本文主要介绍了美国青少年的学习、工作和生活受到了经济衰退的重大影响,并举例加以说明。故选 A项。
13.D 细节理解题。根据倒数第三段乔伊的话可知,受经济衰退的影响他的工作时间缩短了,无法挣够用来上大学的钱。故选 D项。
14.C 推理判断题。根据全文内容可知,受经济衰退的影响,青少年的许多心愿和想法都不能像过去一样实现了。故选 C项。
15.A 写作目的题。根据全文内容可知,本文主要介绍了美国青少年的学习、工作和生活受到了经济衰退的重大影响,并举例加以说明。故选 A项。
查看更多完整答案,请扫码查看