2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



B
Helsinki is offering young people the chance to rent a cheap apartment in an old people’s home, if they agree to spend time socializing with the elderly residents.
The city council is seeking applications from renters under the age of 25 who will commit to spending between three and five hours each week with their older neighbours, at a care home in the eastern Laajasalo district. In exchange, they’ll get a studio flat measuring 23 square metres with a private kitchen, bathroom and balcony for 250 euros per month.
Currently only three flats are available, but the scheme is part of a wider effort to deal with a lack of accommodation for young people in the capital. Ordinarily a studio costs about 600 euros a month, depending on the area, one local university advises.
Those who apply don’t need any specific care experience. “There are staff to look after the elderly,” project manager Miki Mielonen tells Yle. “We are looking for young people who maybe have a different perspective on everyday life, and who will bring variety and recreation to the elderly residents.”
More than 60 people have applied for the spaces in less than a week, and the idea has also been widely recognized by Finns on social media. “Great project, hopefully it will spread to other areas,” writes one person on Facebook, while another applauds the scheme for bringing different generations together.
But some wish it were open to more people, with one user saying: “It’s a shame that the flats are so small. It would have been nice if the elderly had a small family with children or a single parent as their neighbour.” And one person has a different opinion about the cut-off age, writing: “Shame Im too old for thisI would have surely applied.”
4. One can probably get the cheap apartment if he/she
C
.
A. reaches the age of 25
B. has financial problems
C. promises to accompany the elderly
D. agrees to share it
5. Why is the new rent scheme accepted?
A. Because it can benefit both the young and the old.
B. Because it doesn’t need any professional training.
C. Because the flats are well equipped.
D. Because big apartments are in short supply.
6. What does the underlined sentence (in the last paragraph) suggest?
A. He doesn’t want to grow up.
B. He has a chance to apply again.
C. He disapproves of the age limit.
D. He applies for the flat without hesitation.
7. Which of the following would be the best title for the passage?
A. Young Finns offered cheap flats at a care home
B. New apartments designed for the elderly
C. A new approach to housing the old
D. A good chance for the needy families
答案: 4.C 细节理解题。根据第二段第一句“...under the age of 25 who will commit to spending between three and five hours each week with their older neighbours...”可知,25岁以下愿意每周花3—5小时陪伴老人的年轻人都有可能租到便宜的公寓。故选C项。
5.A 推理判断题。根据第二段和第三段可知,年轻人可从此项新的租房计划中受益,以每月250欧元的价格租到平常月租金约600欧元的公寓房;根据第四段最后一句“...who will bring variety and recreation to the elderly residents.”可知,老年人也可从此项新的租房计划中受益。故选A项。
6.C 推理判断题。根据上下文,从画线句子可以看出说话者为自己因超过了25岁这一年龄限制而不能申请租用公寓房感到不满。故选C项。
7.A 标题归纳题。本文围绕“芬兰年轻人如果愿意在养老院陪伴老人则有机会便宜地租用养老院的公寓”这一事件展开描述。故选A项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭