2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
三、完形填空(共 15 小题;每小题 1分,满分 15 分)
I’m going to have a week-long holiday with my friends, Gino and Connie. I’m so excited that I can hardly type, not only for the wonders in Hawaii, but also for the 21 of meeting my friends.
Isn’t it 22 how important certain friends are to us in our life? Five years ago, I got a job in a famous company and I 23 whether I was making the right decision or if it was really a job I 24 . After all, my dream was to work at a magazine or newspaper. And yet I felt like 25 there somehow, though it wasn’t my dream job.
The company was 26 fast. Every week brought new partners, most of them around my age. I met Gino who had just started a week earlier. 27 , we became friends and exchanged 28 and thoughts with each other. In this way, I soon 29 my loneliness. One month later, Connie joined the company too, another 30 person to turn to for help when I was in trouble.
It was two years 31 I got a job as a journalist for a local magazine. Gino and Connie no longer work there at present either. But we still chat over WeChat twice a week on a 32 basis. I could have never thought, five years ago, that we’d travel together in Hawaii one day and develop lasting 33 .
The job that wasn’t my dream job turned out to be the best job. Most of the friends I have today came from that company. There were still times 34 I wondered what I was doing there and whether my writing dreams would ever come true, but 35 , I can hardly imagine my life without those friends.
Now I can’t wait to see what is in store for us—who knows who’ll meet.
21. A. view
B. request
C. chance
D. power
22. A. shocking
B. amazing
C. hopeful
D. unfair
23. A. explored
B. bargained
C. recognized
D. doubted
24. A. cared about
B. watched over
C. went through
D. set up
25. A. surviving
B. belonging
C. escaping
D. deserving
26. A. falling
B. recovering
C. arising
D. growing
27. A. Gradually
B. Totally
C. Frequently
D. Actually
28. A. reality
B. evidence
C. feelings
D. principles
29. A. rebuilt
B. removed
C. replaced
D. rescued
30. A. reliable
B. stubborn
C. educated
D. determined
31. A. until
B. unless
C. before
D. while
32. A. regular
B. exact
C. firm
D. equal
33. A. identity
B. value
C. friendship
D. character
34. A. that
B. when
C. what
D. which
35. A. extremely
B. entirely
C. anyhow
D. moreover
I’m going to have a week-long holiday with my friends, Gino and Connie. I’m so excited that I can hardly type, not only for the wonders in Hawaii, but also for the 21 of meeting my friends.
Isn’t it 22 how important certain friends are to us in our life? Five years ago, I got a job in a famous company and I 23 whether I was making the right decision or if it was really a job I 24 . After all, my dream was to work at a magazine or newspaper. And yet I felt like 25 there somehow, though it wasn’t my dream job.
The company was 26 fast. Every week brought new partners, most of them around my age. I met Gino who had just started a week earlier. 27 , we became friends and exchanged 28 and thoughts with each other. In this way, I soon 29 my loneliness. One month later, Connie joined the company too, another 30 person to turn to for help when I was in trouble.
It was two years 31 I got a job as a journalist for a local magazine. Gino and Connie no longer work there at present either. But we still chat over WeChat twice a week on a 32 basis. I could have never thought, five years ago, that we’d travel together in Hawaii one day and develop lasting 33 .
The job that wasn’t my dream job turned out to be the best job. Most of the friends I have today came from that company. There were still times 34 I wondered what I was doing there and whether my writing dreams would ever come true, but 35 , I can hardly imagine my life without those friends.
Now I can’t wait to see what is in store for us—who knows who’ll meet.
21. A. view
B. request
C. chance
D. power
22. A. shocking
B. amazing
C. hopeful
D. unfair
23. A. explored
B. bargained
C. recognized
D. doubted
24. A. cared about
B. watched over
C. went through
D. set up
25. A. surviving
B. belonging
C. escaping
D. deserving
26. A. falling
B. recovering
C. arising
D. growing
27. A. Gradually
B. Totally
C. Frequently
D. Actually
28. A. reality
B. evidence
C. feelings
D. principles
29. A. rebuilt
B. removed
C. replaced
D. rescued
30. A. reliable
B. stubborn
C. educated
D. determined
31. A. until
B. unless
C. before
D. while
32. A. regular
B. exact
C. firm
D. equal
33. A. identity
B. value
C. friendship
D. character
34. A. that
B. when
C. what
D. which
35. A. extremely
B. entirely
C. anyhow
D. moreover
答案:
21.C 句意: 我兴奋到几乎不能打字,不仅因为夏威夷的奇观,而且因为有机会见到我的朋友。
22.B 根据最后一段可知,在生活中我们无法预测会发生什么事情,也无法预测会遇见谁。但朋友对我们很重要,这些未知让作者感觉很神奇。
23.D 根据横线后的whether I was making the right decision可以推断,作者在怀疑自己是否作了正确的决定。
24.A 根据横线后一句可知,作者梦想在报社或杂志社工作但不确定自己是否真的在乎现在的工作。
25.B 尽管这不是作者梦寐以求的工作,但作者还是莫名觉得在那儿很适应。belong:(在某个地方或某种情形中)适应
26.D 公司每周都招聘新员工,由此可推断公司发展很快。
27.A 根据上下文可知,作者和吉诺刚刚认识,需要时间慢慢了解才能成为朋友并交换彼此的感受和想法。gradually符合文意。
28.C 两位新朋友交流了自己的情感和想法。feelings(情感)符合文意。
29.B 根据前文we became friends可知,有了朋友,“我”不再孤独。remove(去除)符合文意。
30.A 根据后文“turn to...for help(向……寻求帮助)”可知,你可以向某人寻求帮助,说明这个人是可靠的、可信赖的。reliable(可靠的)符合文意。
31.C 此处是固定搭配,“It was/will be+时间段+before...”意为“过多久才……”。
32.A 根据横线前的But we still chat over WeChat twice a week可知,作者和朋友定期通过微信聊天。on a regular basis:定期地,经常地
33.C 根据倒数第三段内容可知,即使作者和朋友不在一起工作了,彼此还经常保持联系,从认识到现在至少有五年了,这说明友谊是持久的。
34.B 此处考查定语从句,先行词为times,从句中缺少时间状语,故用when。
35.C 根据句意和横线前的转折连词but可推断,C项符合句意。anyhow:无论如何
22.B 根据最后一段可知,在生活中我们无法预测会发生什么事情,也无法预测会遇见谁。但朋友对我们很重要,这些未知让作者感觉很神奇。
23.D 根据横线后的whether I was making the right decision可以推断,作者在怀疑自己是否作了正确的决定。
24.A 根据横线后一句可知,作者梦想在报社或杂志社工作但不确定自己是否真的在乎现在的工作。
25.B 尽管这不是作者梦寐以求的工作,但作者还是莫名觉得在那儿很适应。belong:(在某个地方或某种情形中)适应
26.D 公司每周都招聘新员工,由此可推断公司发展很快。
27.A 根据上下文可知,作者和吉诺刚刚认识,需要时间慢慢了解才能成为朋友并交换彼此的感受和想法。gradually符合文意。
28.C 两位新朋友交流了自己的情感和想法。feelings(情感)符合文意。
29.B 根据前文we became friends可知,有了朋友,“我”不再孤独。remove(去除)符合文意。
30.A 根据后文“turn to...for help(向……寻求帮助)”可知,你可以向某人寻求帮助,说明这个人是可靠的、可信赖的。reliable(可靠的)符合文意。
31.C 此处是固定搭配,“It was/will be+时间段+before...”意为“过多久才……”。
32.A 根据横线前的But we still chat over WeChat twice a week可知,作者和朋友定期通过微信聊天。on a regular basis:定期地,经常地
33.C 根据倒数第三段内容可知,即使作者和朋友不在一起工作了,彼此还经常保持联系,从认识到现在至少有五年了,这说明友谊是持久的。
34.B 此处考查定语从句,先行词为times,从句中缺少时间状语,故用when。
35.C 根据句意和横线前的转折连词but可推断,C项符合句意。anyhow:无论如何
查看更多完整答案,请扫码查看