2025年新课程示径学案作业设计八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程示径学案作业设计八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程示径学案作业设计八年级英语上册译林版》

(
C
) 6.______ of the water in this river ______ polluted, according to the report.
A.60 per cent; are
B.60 per cents; is
C.60 per cent; is
D.60 per cents; will be
答案: C
(
B
) 7.The baby ______ the bed and ______ the carpet. Luckily he wasn't hurt.
A.fell over; fell onto
B.fell off; fell onto
C.fell down; fell into
D.fell from; fell over
答案: B
(
A
) 8.The warm climate ______ this area ______ the best oranges in the country.
A.makes; produce
B.helps; producing
C.enables; producing
D.allows; produce
答案: 【解析】:"make sb./sth. do sth."为固定搭配,意为“使某人/某物做某事”,符合句意“温暖的气候使这个地区产出全国最好的橙子”。B项"help"后接动词原形或不定式;C项"enable"常用"enable sb./sth. to do sth.";D项"allow"常用"allow sb./sth. to do sth."。A项结构正确。
【答案】:A
(
A
) 9.The school trip ______ a visit to the science museum.
A.includes
B.makes
C.becomes
D.contains
答案: A
(
B
) 10.The funny story ______ all the students ______ happily.
A.makes; to laugh
B.made; laugh
C.made; laughing
D.make; laughed
答案: B
三、阅读理解
In nature, you may see many insects and animals of different colours. Have you ever wondered why locusts are super delicious food for birds, but it is not always an easy job for birds to catch them? It is neither because locusts are good jumpers or runners nor because they are smarter than their enemies. The reason is that the colours of locusts change with the colours of crops. When crops are young, locusts look green. But when autumn comes, locusts change to the yellow and brown colour as crops do.
Brown bears, tigers and other animals move quietly through forests. They can't be seen easily by their enemies. This is because they have colours similar to the trees. For the same reason, polar bears that live on a land of snow and ice are white. Butterflies and bees living among the flowers are colourful like flowers. Soil insects are mostly dark-coloured and they live under the soil in a dark and wet environment. However, insects with colours different from plants can easily be found and eaten by others. So in order to survive, they have to hide themselves in the daytime and appear only at night.
Have you ever noticed some even stranger acts? The ink fish(墨鱼) in the sea can send out some very black ink when it faces danger. As the ink spreads over(散开), its enemies will find themselves suddenly in a dark world. At the same time the ink fish immediately swims away. That is how it keeps itself safe though it is not strong at all.
(
D
) 1. It is not easy for birds to catch locusts because ______.
A. locusts are good runners
B. locusts can jump very high
C. locusts are smarter than birds
D. locusts can change their colour
(
A
) 2. According to the passage, most soil insects ______.
A. do not have bright colours
B. change their colours with the soil
C. do not live in a dark and wet environment
D. eat colourful insects like butterflies and bees
(
D
) 3. What's the meaning of the underlined word "survive" in the passage?
A. 繁殖
B. 产卵
C. 觅食
D. 生存
(
B
) 4. The ink fish ______ so that its enemies will not see it.
A. changes its colour
B. makes the water around it black
C. appears only at night
D. hides itself in the sea rocks
(
C
) 5. What is the main idea of this passage?
A. Some insects and animals have different skills.
B. Some insects and animals are cleverer than we think.
C. Some insects and animals use colours to protect themselves.
D. Some insects and animals can get used to the environment easily.
答案: 1. D
2. A
3. D
4. B
5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭