2025年新课程示径学案作业设计八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程示径学案作业设计八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程示径学案作业设计八年级英语上册译林版》

(
A
)6.—Don't forget to keep a safe social distance(距离) in public places, Tony!
—______.

A.Sorry, I won't
B.Never mind
C.Not at all
D.I hope not
答案: A
(
A
)7.—How did you fix up the machine, Dad?
—It's easy. I just followed the ______.
A.instructions
B.inventions
C.interviews
D.influences
答案: A
(
A
)8.—Doctor Li, I have a sore throat.
—You had better ______ any spicy food.

A.not eat
B.not to eat
C.to not eat
D.not eating
答案: A
(
B
)1. How many pots do we need when making bubble tea according to the passage?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
(
A
)2. The underlined phrase "are obsessed with" in paragraph 1 probably means "______".
A. are crazy about
B. are worried about
C. are unhappy with
D. are bored with
(
B
)3. Which of the following is the CORRECT order of making bubble tea?
① getting the syrup
② making black tea
③ mixing tea and tapioca pearls
④ adding milk and syrup
⑤ cooking tapioca pearls
A. ②③①⑤④
B. ②①⑤③④
C. ⑤①④③②
D. ①④③⑤②
(
D
)4. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. We should heat the water over high heat to get the syrup.
B. We can add much sugar and milk to bubble tea.
C. We can drink one cup of hot bubble tea every few days.
D. We should cook tapioca pearls a little longer after floating.
答案: 1. B
解析:步骤 2 中提到 “Add water and sugar to a pot...”,步骤 3 中提到 “Boil water in another pot...”,可知共需要两个锅,故选 B。
2. A
解析:结合后文 “You may often see a young person walk on the street, with a cup of hot bubble tea in his or her hand.” 可推测,很多中国人尤其是年轻人对珍珠奶茶很痴迷,“are obsessed with” 与 “are crazy about(痴迷于)” 意思相近,故选 A。
3. B
解析:制作步骤为:②制作红茶(Step 1)→①制作糖浆(Step 2)→⑤煮薯粉珍珠(Step 3)→③将茶和薯粉珍珠混合(Step 4 中 “Pour the tea into a cup. Add the hot tapioca pearls into the cup.”)→④加牛奶和糖浆(Step 4 中 “add some milk and the syrup...”),故选 B。
4. D
解析:
选项 A:步骤 2 中是 “medium - high heat(中高火)”,不是 “high heat(大火)”,错误;
选项 B:最后一段提到 “put less sugar in it”,不是加很多糖,错误;
选项 C:最后一段是 “only have one cup every few weeks”,不是 “every few days”,错误;
选项 D:步骤 3 中 “wait for them to float to the top. Then, keep cooking for another 5 minutes”,说明薯粉珍珠漂浮后还要再煮一会儿,正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭