2025年作业本浙江教育出版社九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本浙江教育出版社九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本浙江教育出版社九年级英语上册外研版》

Ⅰ. Complete the passage with proper words or the proper forms of the words given.
Tom travelled to Australia last summer with his classmates. On the first day, they took a plane tour over Ayers Rock. They were excited 1.
to see
(see) the rock turns different colours during different periods of the day. And then they visited some Australians. The Australians have a close 2.
relationship
(relationship) with the British. They gave them some Australian food, 3.
including
(include) ham, beef with lots of salad and some grapes 4.
which / that
were grown by themselves.
On the 5.
second
(two) day, they went to the beach for swimming and surfing. Most Australians live near the coast.
On the third day, they went to a field. There were lots of 6.
sheep
(sheep) there, and they also saw kangaroos. After that, they went horse riding. Tom met a lazy horse, so he 7.
was left
(leave) far behind the others. But they all enjoyed the 8.
relaxing
(relax) ride.
答案: 1. to see 2. relationship 3. including 4. which / that 5. second 6. sheep 7. was left 8. relaxing
Ⅱ. Read the passage and finish the following tasks.
It's winter in Siberia in the east of Russia. Lake Baikal is frozen. If you want to get to Olkhon Island, more than a kilometre out from the shore (海岸), you can't take a boat. You have to drive across the ice. But don't worry — the ice is about 60 centimetres thick. Just try not to think about how much water is below you. Try to forget that you're travelling over the deepest lake in the world.
At its deepest, Lake Baikal is 1, 637 metres deep. It is more than 640 kilometres long. The lake is about twenty - five million years old. On either side of it, there are mountains which are very slowly moving apart — by about 2 centimetres each year.
Around the beginning of the twentieth century, the Trans - Siberian Railway was built, crossing Russia from west to east. Before then, it was difficult to travel across Siberia's long distances, so Lake Baikal was quite an isolated place. Building the railroad along the shore of the lake was a big, difficult job, but it allowed more people to visit the area.
Olkhon is the largest island in the lake. For the indigenous people of this area, the Buryats, it is a sacred (神圣的) place. Lake Baikal is not simply a lake. It is Baikal, the father of 337 daughters. These daughters are all the rivers and streams (溪流) around the lake. In a Buryat legend (传说), one of the daughters, Angara, ran away from the family. That explains why the Angara River flows out of the lake while her 336 "sisters" flow into it.
Lake Baikal is usually frozen from January to May. When the weather gets warmer and the ice breaks, visitors can take a boat to Olkhon to enjoy the quiet beauty of this place.
A. Find these words in the text. Then match them to the correct meaning.
1. frozen (
b
)
2. apart (
a
)
3. indigenous (
d
)
4. flow (
c
)
B. Complete the summary with words from the text.
Lake Baikal in Siberia is the 1.
deepest
lake in the world. In winter, the lake freezes and you can drive across the 60 - centimetre - thick ice. Around the beginning of the twentieth century, the Trans - Siberian Railway was built. This 2.
allowed more people to visit the area
. The largest island in the lake is Olkhon Island. The Buryat people of this area think this is a 3.
sacred
place. For the Buryats, Lake Baikal is the 4.
father
of 337 daughters. The daughters are 5.
all the rivers and streams around the lake
.
C. Complete the sentence.
The passage may come from the
travel
column (栏目) in a magazine.
答案: A. 1. b 2. a 3. d 4. c
B. 1. deepest 2. allowed more people to visit this (isolated) area 3. sacred 4. father 5. all the rivers and streams around the lake
C. travel

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭