2025年作业本浙江教育出版社九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本浙江教育出版社九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本浙江教育出版社九年级英语上册外研版》

C
No one can remember everything, but everyone can learn how to improve their memory. Here are some ways. None of them can make your memory 100% perfect, but all of them are helpful.
• When you want to remember something, tell a friend about it. This way the new information becomes more memorable. Later on, think about the conversation with your friend. It will remind ( 提醒 ) you of the main information you want to remember.
• Our memory works well when we are asleep. If you want to remember something, go to bed and go to sleep immediately after learning it.
• If you have to remember something big, break it down into smaller pieces. It’s easier to remember 198756430387 if you break it into four smaller pieces 198-756-430-387.
• If you want to remember a piece of information, and you can’t, don’t get angry. Relax and tell yourself, “If it’s important, I will remember it later.”
• One of the best ways of remembering is to “make pictures” on the “movie screen” of your mind, and it’s fun, too. Scientists say that our brain works a lot in pictures. So sometimes, if we want to remember new information, it helps to make a picture story. Imagine someone wants to go shopping for the following things:
· food for the goldfish
· roller skates
· a vocabulary book
· a bottle of shampoo
Now make a crazy story: Once upon a time, there was a girl. She was hungry and looking for FOOD. Her name was on her T-shirt in big golden letters: GOLDIE FISH. She put on her ROLLER SKATES and tried to leave the house, but she tripped over her VOCABULARY BOOK and fell on a BOTTLE OF SHAMPOO. The shampoo was everywhere: on the floor, on the chair ...
Let yourself be surprised by your memory.
(
B
)23. What can we know from the passage?
A. Our memory works best when we feel very angry.
B. We can remember information better if we talk about it.
C. Going to sleep after learning something makes us easily forget it.
D. It’s easier to remember a big piece of information than smaller pieces.
(
D
)24. How does the writer explain that making pictures can help us remember information?
A. By making a survey.
B. By doing research.
C. By having an interview.
D. By giving an example.
(
D
)25. Which is the best title for this passage?
A. Lessons on Making Pictures
B. Ways to Create a Story
C. Lessons on Starting a Conversation
D. Ways to Improve Memory
(
A
)26. In which part of a magazine can you probably read the passage?
A. Science.
B. Sports.
C. Travel.
D. Food.
答案: 23. B 
题意:从文章中我们能知道什么?
  A. 当我们非常生气时,记忆力发挥得最好。
  B. 如果我们谈论信息,能更好地记住它。
  C. 学习之后睡觉会让我们容易忘记信息。
  D. 记住一大段信息比记住小段信息更容易。
解析:根据文章第一个方法,“当你想记住某件事时,把它告诉朋友。这样一来,新信息会变得更容易记住”(When you want to remember something, tell a friend about it. This way the new information becomes more memorable),可知B项正确。
排除理由:
  A项与原文“如果你想记住一条信息却记不住,别生气”(if you want to remember a piece of information, and you can’t, don’t get angry)矛盾;
  C项与“我们睡觉时,记忆力会发挥良好作用”(Our memory works well when we are asleep)不符;
  D项与“把复杂的事情拆分成更小的部分更容易记住”(break it down into smaller pieces. It’s easier to remember)相反。

24. D 
题意:作者如何解释“绘制画面能帮助我们记住信息”?
  A. 通过做调查。
  B. 通过做研究。
  C. 通过采访。
  D. 通过举例子。
解析:作者在解释“绘制画面助记法”时,列举了“为购买金鱼饲料、旱冰鞋等物品编故事”的具体例子(Imagine someone wants to go shopping for the following things... Now make a crazy story...),通过举例让方法更易理解,故选D。

25. D 
题意:这篇文章的最佳标题是什么?
  A. 绘制画面的技巧
  B. 编故事的方法
  C. 开启对话的技巧
  D. 改善记忆力的方法
解析:文章开篇明确指出“每个人都能学会如何改善记忆力,以下是一些方法”(everyone can learn how to improve their memory. Here are some ways),后续内容均围绕具体改善方法展开,核心主题是“改善记忆力的方法”,故选D。

26. A
题意:你可能在杂志的哪个部分读到这篇文章?
  A. 科学
  B. 体育
  C. 旅行
  D. 美食
解析:文章围绕“记忆力改善方法”展开,涉及大脑记忆规律(科学家说我们的大脑在处理图像时会高效运转,Scientists say that our brain works a lot in pictures)等科学相关内容,属于科普类文章,最可能出现在杂志的“科学”板块,故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭