第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
Ⅰ. Complete the sentences with the proper forms of the expressions in the box.
make sense run away pay for for a time by the way
1. What you said just now didn't
2. The advice turned out to be pretty good, and
3.
4. The man
5. When the little girl saw the tiger, she screamed and
make sense run away pay for for a time by the way
1. What you said just now didn't
make sense
to me.2. The advice turned out to be pretty good, and
for a time
it worked very well.3.
By the way
, can I ask you a question?4. The man
paid for
his behaviour with his life at last.5. When the little girl saw the tiger, she screamed and
ran away
.
答案:
1. make sense 2. for a time 3. By the way 4. paid for 5. ran away
Ⅱ. Read the passage and finish the following tasks.
A. Complete the passage with proper words or the proper forms of the words given.
Reading is very important in our life. We can get knowledge through 1.
Textbooks, newspapers, magazines and other kinds of reading materials can help 4.
I'm planning to read at 5.
*B. Answer the question.
What do you think of reading? (Answer the question in 2 - 3 sentences)
A. Complete the passage with proper words or the proper forms of the words given.
Reading is very important in our life. We can get knowledge through 1.
reading
(read). It can not only open up our minds but also make us 2. wiser
(wise). Besides, reading is also one of the most important ways 3. to learn
(learn) a foreign language like English.Textbooks, newspapers, magazines and other kinds of reading materials can help 4.
us
(we) know more about the outside world and help us grow into excellent people.I'm planning to read at 5.
least
(little) five books in the coming holiday. And I 6. will spend
(spend) more time reading every day in my senior high school life. Reading 7. makes
(make) a full man! Let's start reading now.*B. Answer the question.
What do you think of reading? (Answer the question in 2 - 3 sentences)
I love reading a lot. Reading can help me increase my knowledge of the world. It's also a good way to improve my writing skills.
答案:
A. 1. reading 2. wiser 3. to learn 4. us 5. least 6. will spend 7. makes B. One possible version: I love reading a lot. Reading can help me increase my knowledge of the world. It's also a good way to improve my writing skills.
Ⅲ. Read the passage and choose the best answers.
To encourage reading, a Chinese company placed over 10,000 books around the underground, in taxis and on planes in Beijing, Shanghai and Guangzhou. The activity earned the support of many Chinese stars. The "book - dropping battle", however, won little praise. Instead, the movement drew much criticism (批评).
Some books were left untouched. Around the underground, passengers thought the books were left there to save the seats. Some books were taken away by cleaners. People also complained that they couldn't get to the books — the carriages were too crowded.
The movement led to a hot debate.
Most people thought it could do little to encourage reading. "I think the best result is that people take selfies (自拍) when they pick up the books and write a post on WeChat. After that, they will just bring the books back home and place them on their bookshelves," wrote one Weibo user.
Murong Xuecun is a famous Chinese writer. He thought the book - sharing campaign was not a bad thing at all. "In the past years, the Chinese economy (经济) has been developing quickly. Everybody is busy with work. They don't have time for reading," said Murong. "However, it doesn't mean we should do nothing to encourage reading," Murong added.
(
A. Some books were thought to save the seats.
B. Some books were taken away by cleaners.
C. Some people thought it affected the traffic.
D. People couldn't get to the books because of the crowded carriages.
(
A. Reading.
B. Discussion.
C. Interest.
D. Custom.
(
A. Most people like taking selfies.
B. People prefer reading on WeChat.
C. Weibo users prefer reading books.
D. "Book - dropping battle" works little.
To encourage reading, a Chinese company placed over 10,000 books around the underground, in taxis and on planes in Beijing, Shanghai and Guangzhou. The activity earned the support of many Chinese stars. The "book - dropping battle", however, won little praise. Instead, the movement drew much criticism (批评).
Some books were left untouched. Around the underground, passengers thought the books were left there to save the seats. Some books were taken away by cleaners. People also complained that they couldn't get to the books — the carriages were too crowded.
The movement led to a hot debate.
Most people thought it could do little to encourage reading. "I think the best result is that people take selfies (自拍) when they pick up the books and write a post on WeChat. After that, they will just bring the books back home and place them on their bookshelves," wrote one Weibo user.
Murong Xuecun is a famous Chinese writer. He thought the book - sharing campaign was not a bad thing at all. "In the past years, the Chinese economy (经济) has been developing quickly. Everybody is busy with work. They don't have time for reading," said Murong. "However, it doesn't mean we should do nothing to encourage reading," Murong added.
(
C
)1. Which result of "book - dropping battle" isn't mentioned in the passage?A. Some books were thought to save the seats.
B. Some books were taken away by cleaners.
C. Some people thought it affected the traffic.
D. People couldn't get to the books because of the crowded carriages.
(
B
)2. What does the underlined word "debate" in Paragraph 3 probably mean?A. Reading.
B. Discussion.
C. Interest.
D. Custom.
(
D
)3. What does Paragraph 4 mainly tell us?A. Most people like taking selfies.
B. People prefer reading on WeChat.
C. Weibo users prefer reading books.
D. "Book - dropping battle" works little.
答案:
1. C 2. B 3. D
查看更多完整答案,请扫码查看