第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
B
Isaiah Tuckett has a love for baking( 烘焙 ), and before he entered high school, he even made a business out of it. When the 14-year-old started selling cupcakes, he set a big dream for himself — and he recently found sweet success. “He’s always loved being in the kitchen and baking, ever since he was a little kid,” his mum said. “It was my mum’s 85th birthday and we were having a party for her, and we decided to bake a few cupcakes.”
A friend who tried one of the cupcakes loved them and asked if Isaiah could bake for his daughter’s school-leavers’ party. “About 200 people came to that party. Then great numbers of orders(订单) just started arriving,” he said.
Isaiah has his own website, where he offers a menu of cupcakes and each costs $1.6. The boy has always wanted to go to Disneyland and decided he wanted to save his own money to take a trip to Disneyland and he wanted his whole family to go.Isaiah’s parents told him they’d support his dream and help him with his business. He made it official with his special apron, with “Isaiah’s Treats” on it. The job takes a lot of time, but Isaiah enjoys it. In just a year, Isaiah made $5,000. That was enough to send his whole family to Disneyland.
The boy, who is now in high school, said going to Disneyland felt even better as he got there because of his own hard work. Now that he’s realised his first dream, he has his plans for the next. Isaiah hopes to sell enough cupcakes to buy himself a car. Isaiah also hopes to go to a cooking school when he finishes school, and then open a restaurant in his neighbourhood. He’s already halfway there.
(
A. By helping his grandma with the housework.
B. By entering high school to learn how to bake.
C. By making cupcakes for his grandma’s birthday.
D. By realising his dream of selling cupcakes at last.
(
A. He started a website.
B. He paid for a family trip to Disneyland.
C. He bought a car for himself.
D. He learned more in a cooking school.
(
A. Isaiah has spent some money on his car.
B. Isaiah has made all his dreams come true.
C. Isaiah has been on the way to the restaurant.
D. Isaiah has achieved something for his future.
(
A. Tomorrow is another day.
B. Business is the salt of life.
C. Two heads are better than one.
D. Hold your dream and you’ll make it.
Isaiah Tuckett has a love for baking( 烘焙 ), and before he entered high school, he even made a business out of it. When the 14-year-old started selling cupcakes, he set a big dream for himself — and he recently found sweet success. “He’s always loved being in the kitchen and baking, ever since he was a little kid,” his mum said. “It was my mum’s 85th birthday and we were having a party for her, and we decided to bake a few cupcakes.”
A friend who tried one of the cupcakes loved them and asked if Isaiah could bake for his daughter’s school-leavers’ party. “About 200 people came to that party. Then great numbers of orders(订单) just started arriving,” he said.
Isaiah has his own website, where he offers a menu of cupcakes and each costs $1.6. The boy has always wanted to go to Disneyland and decided he wanted to save his own money to take a trip to Disneyland and he wanted his whole family to go.Isaiah’s parents told him they’d support his dream and help him with his business. He made it official with his special apron, with “Isaiah’s Treats” on it. The job takes a lot of time, but Isaiah enjoys it. In just a year, Isaiah made $5,000. That was enough to send his whole family to Disneyland.
The boy, who is now in high school, said going to Disneyland felt even better as he got there because of his own hard work. Now that he’s realised his first dream, he has his plans for the next. Isaiah hopes to sell enough cupcakes to buy himself a car. Isaiah also hopes to go to a cooking school when he finishes school, and then open a restaurant in his neighbourhood. He’s already halfway there.
(
C
)19. How did Isaiah find sweet success from his hobby?A. By helping his grandma with the housework.
B. By entering high school to learn how to bake.
C. By making cupcakes for his grandma’s birthday.
D. By realising his dream of selling cupcakes at last.
(
B
)20. With the money he made from his business, what did Isaiah do?A. He started a website.
B. He paid for a family trip to Disneyland.
C. He bought a car for himself.
D. He learned more in a cooking school.
(
D
)21. What can we infer from the underlined word “It” in the last paragraph?A. Isaiah has spent some money on his car.
B. Isaiah has made all his dreams come true.
C. Isaiah has been on the way to the restaurant.
D. Isaiah has achieved something for his future.
(
D
)22. What does the writer mainly want to tell us?A. Tomorrow is another day.
B. Business is the salt of life.
C. Two heads are better than one.
D. Hold your dream and you’ll make it.
答案:
19. C
题意:艾赛亚是如何从自己的爱好中收获甜蜜成功的?
题意:艾赛亚是如何从自己的爱好中收获甜蜜成功的?
A. 帮奶奶做家务。
B. 进入高中学习烘焙。
C. 为奶奶的生日制作纸杯蛋糕。
D. 最终实现了售卖纸杯蛋糕的梦想。
解析:Isaiah的烘焙事业始于为奶奶85岁生日烤纸杯蛋糕,一位尝过的朋友十分喜欢,邀请他为女儿的毕业派对烘焙200人份的纸杯蛋糕。这次派对后,大量订单接踵而至,他的烘焙生意正式起步并获得成功。
- A项“帮奶奶做家务”与原文无关,原文未提及家务相关内容。
- B项“进入高中学习烘焙”不符合事实,他在进入高中前就已通过烘焙创业。
- D项“最终实现卖纸杯蛋糕的梦想”是成功的结果,而非成功的起点和方式。故选C。
20. B
题意:艾赛亚用做生意赚来的钱做了什么?
A. 他创办了一个网站。
B. 他支付了全家去迪士尼乐园的旅行费用。
C. 他为自己买了一辆车。
D. 他在烹饪学校学到了更多知识。
解析:原文明确表述“In just a year, Isaiah made $5,000. That was enough to send his whole family to Disneyland”(仅仅一年时间,艾赛亚就赚了5000美元。这笔钱足够让他全家去迪士尼乐园了)。A选项创办网站是他售卖蛋糕的途径,并非用赚来的钱所做的事;C选项买汽车是他的下一个梦想,尚未实现;D选项去烹饪学校也是未来的计划。故选B。
21. D
题意:从最后一段划线单词“It”中,我们可以推断出什么?
A. 艾赛亚已经在他的汽车上花了一些钱。
B. 艾赛亚已经实现了所有的梦想。
C. 艾赛亚已经在开餐厅的路上了。
D. 艾赛亚已经为自己的未来取得了一些成就。
解析:划线词“It”指代前文内容,前文提到他已实现全家去迪士尼的梦想,还计划买车、上烹饪学校、开餐厅,且“he has his plans for the next”(他为下一个梦想制定了计划)、“Isaiah also hopes to go to a cooking school... and then open a restaurant”(艾赛亚还希望去烹饪学校学习……然后开一家餐厅)。A选项买车是未实现的梦想,B选项“所有梦想”不符合原文,他还有多个未来计划;C选项仅指代部分计划,不够全面。“It”涵盖他已实现的梦想和正在推进的未来规划,即“为未来取得了一些成就”,故选D。
22. D
题意:作者主要想告诉我们什么?
A. 明天又是新的一天。
B. 事业是人生的调味品。
C. 三个臭皮匠,顶个诸葛亮。
D. 坚持梦想,你就会成功。
解析:文章围绕艾赛亚热爱烘焙、树立售卖蛋糕的梦想、努力创业赚钱、实现家庭旅行,进而制定更多未来梦想展开,核心是“坚持梦想并付诸行动就能成功”。A选项强调乐观面对未来,与主题无关;B选项侧重事业的重要性,原文重点是梦想与努力;C选项强调合作,原文未提及他人合作的作用。结合“he set a big dream for himself — and he recently found sweet success”(他为自己定下了一个远大的梦想——而他最近收获了甜蜜的成功)和“Now that he’s realised his first dream, he has his plans for the next”(既然已经实现了第一个梦想,他也为下一个梦想制定了计划),可知作者想传递“坚持梦想就能成功”的道理,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看