第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅴ. 阅读理解
Dear Dale,
I’m David, and I’m your new penfriend. I’m 12 and I live in Vancouver, a city in Canada. I have short black hair and black eyes.
My mother and father are from Beijing, China and we speak Chinese and English at home. My father is a doctor and my mother is a teacher. My sister Amy is 22. She doesn’t live at home, because she works in New York. She likes yellow. My brother Jack is at university (大学) and he studies computer science. He is 18 and we live in the same room. We like blue, so the walls of our room are blue.
Please write and tell me about you and your family.
All the best!
Yours,
David
1. How old is David?
A. 12. B. 16. C. 18. D. 22.
2. Where do David’s parents come from?
A. Vancouver. B. Beijing. C. New York. D. London.
3. What does David’s mother do?
A. A worker. B. A teacher. C. A doctor. D. A driver.
4. What colour does David like?
A. Black. B. Red. C. Purple. D. Blue.
5. Which picture shows David and his family?

Dear Dale,
I’m David, and I’m your new penfriend. I’m 12 and I live in Vancouver, a city in Canada. I have short black hair and black eyes.
My mother and father are from Beijing, China and we speak Chinese and English at home. My father is a doctor and my mother is a teacher. My sister Amy is 22. She doesn’t live at home, because she works in New York. She likes yellow. My brother Jack is at university (大学) and he studies computer science. He is 18 and we live in the same room. We like blue, so the walls of our room are blue.
Please write and tell me about you and your family.
All the best!
Yours,
David
1. How old is David?
A. 12. B. 16. C. 18. D. 22.
2. Where do David’s parents come from?
A. Vancouver. B. Beijing. C. New York. D. London.
3. What does David’s mother do?
A. A worker. B. A teacher. C. A doctor. D. A driver.
4. What colour does David like?
A. Black. B. Red. C. Purple. D. Blue.
5. Which picture shows David and his family?
答案:
1. A 细节理解题。根据“I'm David,and I'm your new penfriend. I'm 12 and I live in Vancouver,a city in Canada.”可知,戴维 12 岁了。故选 A。
2. B 细节理解题。根据“My mother and father are from Beijing,China ...”可知,戴维的父母来自北京。故选 B。
3. B 细节理解题。根据“My father is a doctor and my mother is a teacher.”可知,戴维的妈妈是一名教师。故选 B。
4. D 细节理解题。根据“We like blue”可知,戴维喜欢蓝色。故选 D。
5. C 推理判断题。根据“I'm 12”“My sister Amy is 22.”“My brother Jack is at university and he studies computer science. He is 18 ...”可推断,戴维是家里年龄最小、身高最矮的孩子。还有两个孩子分别是一男一女,年龄较大一点,身高也较高一点。图 C 正好符合这一推断,故选 C。
2. B 细节理解题。根据“My mother and father are from Beijing,China ...”可知,戴维的父母来自北京。故选 B。
3. B 细节理解题。根据“My father is a doctor and my mother is a teacher.”可知,戴维的妈妈是一名教师。故选 B。
4. D 细节理解题。根据“We like blue”可知,戴维喜欢蓝色。故选 D。
5. C 推理判断题。根据“I'm 12”“My sister Amy is 22.”“My brother Jack is at university and he studies computer science. He is 18 ...”可推断,戴维是家里年龄最小、身高最矮的孩子。还有两个孩子分别是一男一女,年龄较大一点,身高也较高一点。图 C 正好符合这一推断,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看